Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Čimelice stále čekají na první výhru, Týn schytal na Soukeníku vysokou porážku. Derby Na Křemelce bez vítěze

 
neděle, 22. srpna 2021, 21:29

Jihočeský kraj – Třetí kolo bylo ve znamení dvou střeleckých exhibic. Táborský Matyáš Ott se podílel na kanonádě s Týnem čtyřmi góly. David Růžička, útočník Č. Krumlova, stihl hattrick s Dražicemi již za první poločas. Rudolfov „vyvařil“ dvougólovým Vejvarem vítězství v Blatné. Třeboň prospala v Prachaticích začátek a po deseti minutách prohrávala 0:3. Manko stačila jen snížit. Čimelice vytěžily z derby s Milevskem jen bod. V neděli se štěstím porazil Jankov střelecky trápící se Protivín, Olešník dlouho zdolával obranu posledního a derby ve Strakonicích skončilo dělbou bodů.

V sobotním dopoledni prahly Čimelice po prvním vítězství, navíc v derby hostily Milevsko. SIKO se během derby dvakrát ujalo vedení, ale ani jednou náskok neudrželo a vždy po chvilce inkasovalo. O první gól se zasloužil kapitán Hegenbart, jemuž ideálně přihrával do uličky Varhan, avšak po čtyřech minutách domácí nesmyslně faulovali a Barda penalty umí. Zamířil přesně k tyčce. To samé se opakovalo po přestávce. Přihrávku Smetany poslal za vlastního brankáře Kálal, vzápětí srovnal hlavou po rohu milevský Hejl na konečných 2:2.

Béčko Táborska si s chutí zastřílelo proti Týnu, který prohrál venku opět o šest gólů! „To, co jsme předvedli, nemá s fotbalem nic společného,“ mrzelo kouče Václava Mareše po debaklu 1:7. „Dělali jsme školácké a nepochopitelné chyby,“ dodal Mareš. Hrdinou zápasu byl 20letý Matyáš Ott, střelec čtyř gólů, po přestávce dal tři v rozmezí třinácti minut a řekl si o zvolení Mužem 4. kola. „Byl nezastavitelný, kdybychom ho ke konci nestřídali, tak by snad ještě nějaký gól přidal,“ uvedl trenér Miroslav Jelen. „Zápas nám vyšel po všech stránkách,“ dodal.

Zmar Blatné pokračuje i po domácím utkání s Rudolfovem. Bodů v nové sezoně se nedočkala ani na třetí pokus. To Rudolfov (nastoupil bez Pouzara) prožívá mimořádně úspěšný start a ještě nenašel přemožitele. V 19. minutě šel vítězství naproti po rychle rozehraném rohu nakrátko a dorážce Vejvara. Osm minut po přestávce pohřbil naděje domácích znovu Vejvar, který po další standardce přesnou placírkou k tyči překonal Peroutku podruhé. V předposlední minutě po faulu na pronikajícího Šindeláře uzavřel účet z penalty kapitán Novotný.

Krumlovští se mohli spolehnout na koncovku Davida Růžičky, který se třemi zásahy prostřílel do čela střelecké tabulky. Již v 9. minutě se ocitl sám před brankářem Bakou a nezaváhal. Rychlé protiútoky dělaly Dražicím starosti. V 18. minutě přišel další, Novák našel Růžičku, jehož dloubáček přes gólmana neměl chybu. Než se šla obě družstva osvěžit ke střídačkám, bylo to již po Tůmově pohotové střele 3:0. Pět minut před půlí dorážel po Vávrově asistenci opět Růžička a završil hattrick. Druhý poločas se jen dohrával. M. Stuchlík z penalty za faul korigoval, poslední slovo ale měli domácí po samostatné akci Strapka.

Třeboň přijela pod Libín pouze s jedním náhradníkem do pole a než se pořádně rozkoukala, prohrávala po desíti minutách 0:3! Počáteční aktivitu zúročil Tatran už ve 3. minutě výstavní ranou z dálky od Huška. V 9. minutě proměnil penaltu Pecka a brejk do otevřené obrany zakončil zblízka dorážející Iliev. Hostující Jiskru vrátil zpět do zápasu v 19. minutě Hromádka z přesně mířeného trestného kopu. Až v 78. minutě Třeboň snížila z penalty za faul P. Tůma, ale i přes několik možností už nevyrovnala.

V souboji prvního s posledním se favorit dlouho nemohl prosadit. Sezimovoústečtí Olešníku dlouho vzdorovali a po dvou přídělech nechtěli zase vyhořet. Dařilo se jim to až do 75. minuty, kdy obránce zbytečně fauloval v šestnáctce Šímu a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Szó a poslední Muž kola (rozhovor zde) naplnil svou normu gól na zápas. V předposlední minutě pečetili domácí po centru a sklepnutí od Šímy Tothem. „Zápas nebyl vůbec lehký. Soupeř čekal v deseti vzadu a vyrážel do brejků. Rozhodla až penalta,“ řekl olešnický kouč Roman Chlumecký.

Protivín byl v Jankově nebezpečnější, ale trápil se v koncovce, navíc domácí gólman Komárek měl svůj den. Skóre se tak měnilo až ve 37. minutě, kdy Barbotkin nejprve zlikvidoval šanci Voráčka, ale na dorážku Prennera už byl krátký. Rozhodnutí přišlo šest minut před koncem, kdy po Bendově přihrávce uklidil míč k tyči velice zkušeně Kollár. Ještě předtím nastřelil Mizera břevno. „Protivín si paradoxně vytvořil více šancí než v minulých zápasech Olešník s Krumlovem, ale dát gól mu nebylo souzeno,“ uvedl jankovský Petr Maxa.

Okresní derby se první poločas vyznačovalo velkou bojovností, nedostalo se na gólové situace. Druhá polovina měla jiné grády. Už ve 49. minutě překonal Šimek nekompromisní střelou Křížka. Za dvě minuty vyrovnal z trestného kopu Hoch a tentýž hráč zakrátko hlavou otočil skóre. Hosnedl mohl pojistit, Lízal byl proti. V 84. minutě vyrovnal opět Šimek. „V závěru vyvinuli hosté velký tlak, ale remízu jsme uhájili. Podali jsme bojovný výkon a bod si zasloužili, Osečtí byli velice kvalitním soupeřem,“ sdělil Jiří Cibulka, vedoucí týmu Strakonic.

Výsledky 3. kola krajského přeboru


SK SIKO Čimelice - FC ZVVZ Milevsko 2:2 (1:1)

Góly: 25. Hegenbart, 72. Kálal (vlastní) - 29. (pen.) Barda, 73. Hejl.
Rozhodčí: Vican - Dunovský, Žemlička. Delegát: Němeček. ŽK: 1:1 (Pšenička – Velek). Diváků: 100.

FC MAS Táborsko B - FK Olympie Týn n/Vlt. 7:1 (2:0)

Góly: 8., 60., 70. a 73. Ott, 18. Škrleta, 48. Drozd, 82. Lukeš - 87. Stoklasa.
Rozhodčí: Lepič - Němec, Mach. Delegát: Eibl. ŽK: 3:4 (Ott, Mácha, Škrleta – L. Maxa, Dumbrovský, Vachuta, Liška). Diváků: 68.

TJ Blatná - SK Rudolfov 0:3 (0:1)

Góly: 19. a 53. Vejvar, 88. (pen.) Novotný.
Rozhodčí: Němec - Přibyl, Panský. Delegát: Albrecht. ŽK: 3:0 (Bláha, Čadek, Hlaváč). Diváků: 200.

FK Slavoj Č. Krumlov - TJ Dražice 5:1 (4:0)

Góly: 9., 18. a 40. Růžička, 26. Tůma, 87. Strapek - 55. M. Stuchlík.
Rozhodčí: Izugrafov - Dunovský, Talíř. Delegát: M. Urban. ŽK: 1:1 (Kabele – Turek). Diváků: 185.

FK Tatran Prachatice - TJ Jiskra Třeboň 3:2 (3:1)

Góly: 3. Hušek, 9. (pen.) Pecka, 10. Iliev - 19. Hromádka, 79. (pen.) P. Tůma.
Rozhodčí: Kollmann - Klátil, Ondřej. Delegát: Šnajder. ŽK: 3:4 (Sova, Iliev, Jakub Rauscher – Kubata, P. Tůma, Hromádka, Průcha). Diváků: 100.

Junior Strakonice – TJ Osek 2:2 (0:0)

Góly: 49. a 84. Šimek – 51. a 68. Hoch.
Rozhodčí: Žurek - Brom, Jevčák. Delegát: Dvořák. ŽK: 5:1 (Krýsl, Zoubek, Říha, Lízal, Funda – Rybák). Diváků: 262.

FK Olešník – Sokol Sezimovo Ústí 2:0 (0:0)

Góly: 75. (pen.) Szó, 89. Toth.
Rozhodčí: Albert - Peterka, Krčín. Delegát: Brož. ŽK: 2:3 (Lafata, Nohava – Říha, J. Škarda, Pufr). Diváků: 150.

SK Jankov - FK Protivín 2:0 (1:0)

Góly: 37. Prenner, 84. Kollár.
Rozhodčí: Žemlička - Kaštánek, Lepič. Delegát: Skalák. ŽK: 1:0 (Řehoř). Diváků: 176.

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama