Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Volby on-line: Novým předsedou krajského fotbalu byl zvolen Tomáš Pintér

 
sobota, 24. dubna 2021, 12:53

České Budějovice – V neděli dopoledne to vypukne! V sálu hotelu Clarion se uskuteční od 9.30 hodin tolik očekávaná Volební VH Jihočeského krajského fotbalového svazu. Sedm desítek delegátů si zvolí nové vedení pro nadcházející čtyři roky. Portál Jihočeský fotbal vám přinese on-line přenos přímo z místa, odkud nás bude nepřetržitě zásobovat čerstvými zprávami Michal Průcha.

Účastníci VH se musí prokázat potvrzením o antigenním či PCR testu u poskytovatele zdravotní péče na odběrovém místě. Antigenní test není možné podstoupit přímo na místě. Ve všech prostorách je možný pohyb pouze s nasazenou chirurgickou rouškou nebo s respirátorem s označení min. FFP2.

Dle platných Stanov Jč. KFS (čl. 15/3) má každý OFS z Jč. kraje právo vyslat na VH 5 delegátů. Členské kluby mají právo dle Stanov Jč. KFS (čl. 15/4) vyslat rovněž 35 delegátů, přičemž klíč pro určení členských klubů určují Stanovy Jč. KFS čl. 15/4b + 4c. Pro účast na VH jsou rozhodující tabulky po odehraných zápasech podzimní části.

Právo účasti mají kluby z krajského přeboru mužů na 1. až 11. místě, z každé skupiny I. A třídy na 1. - 6. místě a z každé skupiny I. B třídy na 1. – 3. místě. KP: Č. Krumlov, Osek, Jankov, Čimelice, Olešník, Protivín, Dražice, Milevsko, Třeboň, Týn/Vlt., Táborsko B, I. A (sk. A): Vimperk, Roudné, Tr. Sviny, Vodňany, Planá u ČB a Nová Ves u ČB, I. A (sk. B): Chýnov, Hluboká, Kovářov, Čt. Dvory, Dačice a Slavia ČB, I. B (sk. A): Boršov, Frymburk, K. Újezd, I. B (sk. B): Čkyně, Vacov, Bělčice, I. B (sk. C): Mirovice, Sepekov, Ml. Vožice, I. B (sk. D): Třebětice, Č. Velenice a N. Bystřice.


Post předsedy KFS obhajuje stávající předseda Jan Jílek, protikandidáty mu budou Vladimír Karmazín a Tomáš Pintér. Do výkonného výboru kandidují (za komoru oddílů, 4 místa) Václav Albrecht, Josef Hodonický, Jiří Hrbáč, Jan Jílek, Vladimír Karmazín, Petr Mach, Pavel Mašek, Karel Musil, Albert Oláh, Lukáš Pávec, Tomáš Pintér, Petr Řehoř, Josef Šafránek, Libor Šolc, Alois Švarc, Jiří Trněný, Karel Vácha. Za komoru OFS (4 místa) Marek Černoch, Jan Dvořák, Zdeněk Kemény, Petr Mach, Roman Šimek, Libor Šolc. Na pět míst v Odvolací a revizní komisi kandidují Ondřej Flaška, Jiří Iral, Jiří Kubeš, Anna Matějková, Ladislav Novotný, Ilona Řimnáčová, Lubomír Skála, Josef Žižka (seřazeno abecedně). Někdo ještě může svou kandidaturu stáhnout, dvojice Šolc – Mach se musí rozhodnout, za jakou komoru budou kandidovat.

Ve hře je pro jednotlivé kandidáty celkem 70 hlasů z obou komor (sčítají se dohromady). Ke zvolení je potřeba získat nadpoloviční většinu (36 hlasů).


Nedělní on-line přenos z VH Jč. KFS sledujte zde

9,30 - Sekretář Vladimír Eibl svolává delegáty a hosty do sálu.

9,36 - Čeká se na dva opožděné delegáty, kteří jsou na antigenních testech...

9,42 - Valnou hromadu zahájil stávající předseda Jan Jílek a přivítal oficiální hosty Jana Paulyho z FAČR a Pavla Hrocha, radního Jihočeského kraje. Předsedajícím VH byl zvolen Vladimír Eibl.

9,44 - Slova se ujal Vladimír Eibl. Dle prozatimní informace je VH usnášeníschopná.

9,47 - Skrutátory byli schváleni Petr Tupý a Vlastimil Šnajder.

9,49 - Byl schválen program valné hromady a řídí se zaslaným jednacím a volebním řádem.

9,51 - Složení Mandátové komise - předseda Švarc, dále Švec a Kunešová.

9,52 - Složení Návrhové komise - předseda Skála, dále Iral, Granec. 

9,53 - Na volby bude dohlížet notář Ivan Kočer. 

9,54 - Složení volební komise - předsesa Pečenka, dále Pícha, Koller, Beníček a Štojdl.

9,55 - Možnost vystoupení dostávají oficiální hosté. O slovo se přihlásil Pavel Hroch, jako zástupce JIhočeského kraje, který má na starosti dotační politiku. Nastínil podporu sportu, akademií a především mládeže. Vyzdvihl spolupráci s ČUS a Jihočeským KFS. Přívítal očistu fotbalu a poděkoval za spolupráci končímu předsedovi Jílkovi.

10,04 - Za FAČR promluvil Jan Pauly, generální sekretář. Zmínil oddalovaný návrat k trénování. Poděkoval za odvedenou práci sekretáři KFS Vladimíru Eiblovi a OFS. Nastínil, že nedohraná sezona spěje k předčasnému ukončení. Asociace vydá konečné prohlášení do 3. května.

10,09 - Zprávu o činnosti VV podal stávající předseda Jan Jílek. Poděkoval za spolupráci členům VV a zástupcům klubů. Podrobnou zprávu a hlavní výdaje zašle oddílům e-mailem, aby nezdržoval průběh VH. 

10,14 - Jan Jílek prezentuje zprávu o hospodaření svazu. Za čtyři roky proteklo do klubů 20 milionů korun.

10,25 - Stávající místopředseda Michal Řezáč zhodnotil usnesení z VH Jč. KFS ze dne 10. 3. 2019 konané v Parkhotelu v Hluboké nad Vltavou.

10,30 - Zprávu Odvolací a revizní komise přednesl její předseda Tomáš Hajdušek. Po 16 letech v ORK z časových důvodů končí. Od Jana Jílka převzal dárek za dlouholetou činnost v ORK.

10,46 - Zprávu Mandátové komise přečetl Alois Švarc. Účast na volební valné hromadě je z obou komor 100procentní.

10,49 - Předsedající Eibl dává návrh k doplnění Stanov Jč. KFS o kodex CCP a představuje nové logo krajského svazu. Návrh byl jednomyslně schválen.

10,52 - Předseda Volební komise Jiří Pečenka žádá o přestávku, aby se členové komise mohli sejít.

11,01 - O pauze je čas na kávu...

11,07 - Delegáti mají zaujmout místa, jak je vyzval předsedající Eibl.

11,08 - Předseda Volební komise Jiří Pečenka st. podává základní informace a kontrolu kandidátek na předsedu KFS.

11,10 - Vystoupení a představení kandidátů na předsedu zahajuje jako první Jan Jílek, který shrnul několik osobních pocitů, které volby provázely. V první řadě by měl zvítězit fotbal, prohlásil s tím, že jednoznačně bude respektovat výsledky demokratických voleb.

11,18 - Hovoří Vladimír Karmazín, který se podrobně představil. Nelpí na funkcích, ale rád by svými zkušenostmi pomohl jihočeskému fotbalu. Nastínil hlavní body svého programu - zastoupení na FAČR a převším restart mládeže po covidu.

11,24 - Šest minut prostoru dostává třetí kandidát Tomáš Pintér. Jak uvedl, podobně jak úspěšně zvládl naskočit do role starosty Plané u Č. Budějovic, je připraven převzít vedení jihočeského fotbalu. Hlavní cíle programu má mládež, zdroje, lepší image a transparentnost fotbalu. Zkritizoval finanční příspěvky FAČR do okresů, který činí pouhá 3 procenta z celkového rozpočtu.

11,32 - Je to tady! Jde se na volbu předsedy VV Jč. KFS. Jiří Pečenka ještě seznamuje hlasující delegáty, jak mají hlasovat. Volby jsou zahájeny. Obě komory hlasují zvlášť.

11,52 - Stále probíhá hlasování volby předsedy.

12,07 - Ani v pravé poledne neznáme jméno nového předsedy. Čekáme na výsledky volební komise.

12,10 - V 1. kole bylo rozhodnuto. Novým předsedou Jihočeského KFS byl zvolen Tomáš Pintér (40 hlasů ze 70), dále Jan Jílek (28), Vladimír Karmazín (2).

12,14 - Kandidaturu do VV stahují Albert Oláh, Petr Řehoř a Jiří Hrbáč. Již v týdnu odstoupil Jiří Hodonický. 

12,16 - Vystupují navržení delegáti do VV Jč. KFS. Postupně hovoří Václav Albrecht, Petr Mach, Alois Švarc, Libor Šolc, který poznamenal, že společně s Machem kandiduje za komoru oddílů, Pavel Mašek, Karel Musil.

12,27 - Dnešní on-line přenos VH z hotelu Clarion sleduje 592 uživatelů. Děkujeme!

12,33 - Přecházíme na volbu do VV, kam teď kandiduje 11 adeptů. Volba za komoru OFS bude tajná, byť má už jen čtyři členy. Jdeme do 1. kola. Na poslední chvíli stahuje kandidaturu do VV Vladimír Karmazín.

12,58 - Netrpělivě čekáme na sečtené hlasy. Chvilku to potrvá...

13,24 - Stále čekáme na výsledky volební komise. Do obou komor projde po čtyřech kandidátech. 

13,28 - Za komoru oddílů do VV získali potřebný počet hlasů Karel Musil (25 z 35), Jan Jílek (24), Petr Mach (21) a Karel Vácha (19). Neuspěli Jiří Trněný (18), Libor Šolc (15), Alois Švarc (9), Lukáš Pávec (4), Josef Šafránek (2), Václav Albrecht (1), Pavel Mašek (1), Do VV za komoru OFS byli zvoleni Zdeněk Kemény (33 z 35), Roman Šimek (29), Marek Černoch a Jan Dvořák (oba 28).

13,39 - Probíhá volba na pět míst do Odvolací a revizní komise. 

14:26 - V 1. kole hlasovalo 68 delegátů o složení ORK: Ilona Řimnáčová (65), Ladislav Novotný (58), Josef Žižka (53), Ondřej Flaška (43), Jiří Kubeš (37). O náhradnících se rozhoduje veřejnou volbou. Anna Matějková se vzdala kandidatury. Hlasujeme o náhradnících.

14,30 - Prvním náhradníkem do ORK byl veřejnou volbou zvolen Lubomír Skála před Jiřím Iralem.

14,32 - Na závěr probíhá diskuze. Tomáš Maruška, předseda OFS Tábor, navrhl, aby se mohly VH zúčastnit všechny kluby KFS, dále požádal o podrobný klíč rozdělení financí z Nadačního fondu a aby o tom rozhodla dnešní valná hromada. Jan Jílek reaguje, že finanční dar na kluby může prakticky odejít druhý den a neměla by o tom rozhodovat VH. Vše bylo transparentní a nejsou to teď prostředky KFS. Kluby obdrží podrobné info o rozdělení. Lubomír Pintér hovořil o potřebné podpoře mládeže a založení sportovních tříd. Akademii by si podle něj mělo platit Dynamo ČB samo. Dal hlasovat  o návrhu, aby se VV zabýval změnou podpory mládeže. Návrh byl přijat. Václav Zábranský, předseda OFS Strakonice, přednesl záměr a návrh spuštění sportovních tříd a iniciovat příspěvky z FAČR na počet hráčů, včetně přípravek, a znovu zavést střídavé starty. Lubomír Skála požádal VV o navržení vhodného delegáta do FAČR a zajištění členů do komisí na FAČR.

14,58 - Předstupuje nový předseda Tomáš Pintér, který poděkoval předsedajícímu Vladimíru Eiblovi za vedení VH a podporu delegátů při volbách. 

15,00 - Návrh usnesení VH Jč. KFS předčítá za Návrhovou komisi Lubomír Skála. Návrh byl schválen 68 hlasy.

15,08 - Volební valná hromada Jč. KFS končí. Děkujeme za pozornost.

Složení Výkonného výboru Jihočeského KFS

Předseda: Tomáš Pintér

Členové VV: Karel Musil, Jan Jílek, Petr Mach, Karel Vácha, Zdeněk Kemény, Roman Šimek, Marek Černoch, Jan Dvořák.

Členové ORK: Ilona Řimnáčová, Ladislav Novotný, Josef Žižka, Ondřej Flaška, Jiří Kubeš.

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama