Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ke spokojenosti máme daleko, bilancuje milevský trenér Miroslav Strnad

 
čtvrtek, 25. července 2019, 10:20

Fotbalisté FC ZVVZ Milevsko sice nasbírali v odvetné jarní části krajského přeboru o čtyři body více oproti podzimu, ale na lepší umístění než přesně v polovině přeborového pelotonu to nestačilo. Sezonu v jejich podání provázela magická desítka. Desetkrát vyhráli, desetkrát remizovali a do třetice i prohráli.

S abnormální vyrovnaností nejvyšší krajské soutěže počítal milevský kormidelník i pro jaro. „Jen se potvrdilo, co jsme předpovídali už před začátkem sezony. Skutečně mohl pomalu každý porazit každého a nikdo nám nedal body zadarmo. Soutěž byla strašně vyrovnaná, což jen ukazuje fakt, že jsme i přes problémy nakonec skončili pouhý bod od páté příčky. Realitou je naše 8. místo,“ poznamenal Strnad k postavení vzduchotechniků. Celkově měl ke spokojenosti daleko. „Z mého pohledu spokojen nejsem,“ dodává.

Mužstva z druhé poloviny tabulky provázela nestálá forma. Milevští nebyli výjimkou. „Mrzí mne naše nevyrovnané výkony a opět produktivita. Hlavně ale naše nesoustředěnost v závěru poločasů a samotných zápasů,“ hledá hlavní příčiny neúspěšných vystoupení. Radosti na střídačce bylo pomálu. „Snad jen to, že jsme soutěž zachránili, i když jak říkám, bylo to hodně na psychiku,“ přiznává, že prožíval krušné chvilky. K postavení mužstev a konečné tabulce uvádí: „Olešník soutěži zaslouženě vévodil… Ve finále je asi obsazení příček odpovídající. I když o překvapení nebyla nouze.“

Mladí musí přidat, hlavně v přístupu

Za nejpovedenější vystoupení ze strany FC ZVVZ označil dvě utkání s týmy bojující o udržení. Největší zklamání prožil ve třech venkovních duelech. „Dobrý zápas jsme sehráli s Blatnou a v Dražicích. Naopak v Oseku, Jankově a Třeboni to vůbec dobré nebylo.“ Kolísavou křivku měly i výkony milevských fotbalistů. „Těžko někoho vyzdvihovat. Snad jen přístup starších hráčů k tréninkové morálce. Z něho by si měli vzít příklad hlavně mladí kluci...,“ naráží na skutečnost, která trápí většinu klubů.

Vzduchotechnici se od 10. července připravují v domácích podmínkách na nadcházející ročník přeboru. „Zápasy sehrajeme vesměs na venkovních hřištích. Samozřejmě letní příprava je hodně ovlivněná. Jsou dovolené, kluci mají práci a brigády,“ říká k parnému létu, které zpestří tři utkání a domácí turnaj za účasti Čimelic a dorostenců Táborska a Písku. Počítat se dá i s tím, že se změní obsazení kabiny. „Ke změnám určitě dojde. Jako každou sezónu. Odchody a příchody jsou ještě v jednání,“ nastiňuje.

A co se dá očekávat od příštího krajského přeboru 2019/2020? „Uvidíme, zda soutěž bude vyrovnaná jako letos. Každopádně na zajímavosti určitě neztratí,“ míní Strnad s příchodem čtyř nových mužstev do soutěže, ve které mají v Milevsku jasné plány. „Napravit celou minulou sezónu!“

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák, Jan Škrle
 


 
Reklama