Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Osek překvapil pátým místem, i tak se má před jarem na pozoru

 
úterý, 8. ledna 2019, 10:34

V kabině TJ Osek panuje po podzimní části krajského přeboru spokojenost. Tým ze Strakonicka se v letošním nabitém složení zařadil mezi největší překvapení. Na pátou příčku za elitním kvartetem s ním jistě nikdo nepočítal.

Na tabulku po podzimní části se dívá Oseckým příjemně. „Samozřejmě jsem s postavením v tabulce spokojený. Pohled na páté místo by mohl vést k přílišnému optimismu a uspokojení, ale reálně mezi námi a koncem je minimální bodový rozdíl a bude nutné se mít na pozoru,“ uvědomuje si trenér Jaroslav Voříšek.

V sérii patnácti podzimních zápasů se musel vyrovnat s nepříliš širokým kádrem. Mužstvu se vyhýbala zranění a karetní tresty. „Celý podzim jsme odehráli s 12 až 13 hráči s občasnou pomocí hráčů z naší rezervy. Ti současně získávali zkušenosti, které se jim v budoucnu mohou hodit a je jen na nich, jak s nimi naloží. Potěšilo mě, že jsme dokázali v silné konkurenci obstát a vzhledem k úzkému kádru ukázat v některých zápasech i vnitřní sílu,“ cení si Voříšek.

Osek sehrál několik vydařených zápasů, šestkrát zvítězil, tři utkání remizoval a v šesti případech vyšel naprázdno. „Cením si každého vítězství podloženého předvedenou kvalitní hrou. Důležité jsou pro mne výhry z Roudného a Třeboně nebo domácí zisk v derby s Blatnou. Nepovedla se nám venkovní utkání v úvodu v Dražicích a s Lomem, který hrál opravdu výborně. Také závěr nebyl podle mých představ – domácí prohru s Protivínem a v Želči beru jako ztrátu,“ vyjmenoval nejvíce povedené a nevydařené zápasy.

V mužstvu s bojovným srdcem a týmovým duchem se mísí zkušenosti starších hráčů s dravými mladíky. „Stále tvrdím, že sebelepší individualita potřebuje mít kolem sebe dělníky, tudíž každý má na hřišti své místo a roli. Přesto zmíním Jakuba Říského (třetí nejlepší střelec), tvůrce hry Jana Hocha a v bráně Jakuba Kozlíka. Na jeho stabilní výkony jsme se mohli při zranění gólmana Milana Budoše plně spolehnout. Myslím, že dobře funguje skloubení zkušenosti (Carda, Blatský, Maroušek,..) a mládí (Brabec, Hosnedl,..). Každopádně i přes úzký kádr se ukázala v některých momentech týmovost a vnitřní síla,“ nedělá rozdíly a oceňuje výkony všech hráčů. Osvědčily se letní posily Kozlík s Blatským.

První půlka sezony 2018/19 lecos naznačila. V horních patrech jsou karty rozdány, drama se bude odehrávat především o sestupové příčky. Dvanáct týmů nemá nic jistého. A to tu dlouho nebylo. „Při pohledu na tabulku je jasné, kdo je lídrem, druhé Katovice mají také hráčskou kvalitu a svoji sílu dopředu nám předvedl Lom. Na druhé straně jsem přesvědčený, že ani Protivín nezůstane na jaře dlouho poslední,“ předpovídá osecký kouč.

Na soustředění do Sušice

Menším mínusem vydařeného podzimu je počet obdržených branek. Společně s Čimelicemi jich Osečtí dostali nejvíce. „Při skóre 27:32 je vidět, že pokulháváme v obranné činnosti, dostáváme často laciné góly po individuálních školáckých chybách či nedůrazu v osobních soubojích,“ uvádí, na co se musí v přípravném období zaměřit.

Zimní přípravu stráví Voříškovi svěřenci v domácím prostředí, na kondiční soustředění se počtvrté vydají do vyzkoušené lokality. „Poprvé se sejdeme 15. ledna. Máme v Oseku k dispozici halu s umělkou, to je v zimním období a v přípravě velká výhoda. V plánu je šest utkání s obvyklými soupeři (Sušice, Klatovy, Vimperk, Freinberg, Sousedovice a Bernartice). Začátkem února absolvujeme tradiční soustředění v Sušici, kde máme přímo ideální podmínky,“ těší se na zimní dril s oblíbeným výběhem na Svatobor, posvátný vrch na Šumavě.

Co se týče změn v kádru, tak těch moc nebude. „Postrádat budeme z pracovních důvodů Josefa Mráze a Radima Kuneše. Určitě bych přivítal posílení, i pro zvýšení konkurence. Jinak asi máme ideální věkové složení a herní projev odpovídající možnostem hráčů,“ míní Voříšek.

Při velké vyrovnanosti soutěže nebudou mít do jara klid před udržením ani celky z horní poloviny tabulky. „Zní to úsměvně, ale i z pátého místa a 21 body budeme na jaře hrát o záchranu. Myslím, že hodně napoví úvod jarní části a jak zvládneme první tři kola, kdy hostíme Dražice, jedeme k derby do Blatné a máme doma Lom,“ tipuje Voříšek a vzápětí dodává: „Jaro bude každopádně hodně zajímavé.“

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama