Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav zúročila přesilovku čtyřmi zásahy, Katovice potřetí v řadě prohrály

 
neděle, 21. dubna 2024, 08:51

Čechy – Vydařené jarní tažení Č. Krumlova ukončil lídr Petřín, hlavní aspirant na prvenství v divizi. Víc než ztracené body, které v Plzni málokdo získá, mrzí slavojáky zranění útočníka Bauera. Soběslav přetavila drtivou převahu v přesilovce s Komárovem ve výrazné vítězství, které po chvilce na trávníku završili v závěrečné desetiminutovce náhradníci Hoffmann s Macákem, pro něhož to byla premiérová trefa v divizi po zimním příchodu z T. Svinů. Katovice i přes vyrovnanou partii v Rokycanech znovu platily za chyby a ani v pátém střetnutí po sobě nevyhrály. Třiadvacáté dějství zakončil nedělní odpolední duel u Vajgaru, kde Hradečtí porazili předposlední Klatovy gólem Romana Mischnika v 88. minutě.

Výsledky a ohlasy ze zápasů 23. kola divize A


SK Petřín Plzeň – FK Slavoj Č. Krumlov 4:1 (1:1)

Góly: 46. a 57. Demeter, 37. Mudra, 53. J. Vodrážka - 24. Polanský. Rozhodčí: Pachtová - Hessová, Špindlerová. ŽK: 3:3 (Demeter, Vohrna, D. Vodrážka - Šindelář, O. Matuška, Kubát). Diváků: 200.

Č. Krumlov: Beránek – Š. Šindelář (61. J. Matuška), M. Švec, Trmal – Kordík, Gelnar, Matějček (85. Lach), O. Matuška – Polanský (85. Trapl), Bauer (42. Kubát). Trenér Šváb.

Zdeněk Šváb (trenér Č. Krumlova): „Plzeň zcela zaslouženě vyhrála. My jsme se snažili hrát a dokonce jsme vedli 1:0, ale domácí byli lepší a už před naší vedoucí brankou spálili dvě tutovky a nastřelili břevno. Ve 37. minutě jsme udělali chybu, když domácí hráč obehrál trojici našich hráčů u lajny, poslal míč před bránu a Petřín srovnal na 1:1. Tak skončil i poločas. Hned na začátku druhé půle jsme dostali nešťastný gól, museli jsme to otevřít a za dvanáct minut jsme dostali ještě další dva. Kluci bojovali, ale hráli jsme s na divizi nadstandardním manšaftem, který má třetiligové parametry. My musíme vyhrávat nad jinými soupeři, nyní jsme kvalitou na Plzeň neměli. Bohužel nám bude delší dobu chybět Bauer, který si zranil achilovku. Je to hodně nepříjemné, každopádně příští domácí zápas s Domažlicemi budeme chtít vyhrát.“


FC Rokycany – SK Otava Katovice 2:0 (0:0)

Góly: 49. Karlíček, 62. Laubr. Rozhodčí: Vojáček - Klátil, Andras. ŽK: 1:0 (Laubr). Diváků: 160.

Katovice: Provazník – Sigmund, Brabec, Michal Kynkor, Motl (81. Sládek) – Kotrba (60. Souhrada), Vonášek – D. Bálek, Martin Kynkor, Štěch (60. Uher) – Požárek (87. Čibera). Trenér Vašica.

Luboš Vašica (trenér Katovic): „Dá se říci, že je to pro nás hodně krutá prohra, protože sedmdesát minut jsme byli lepším týmem. Přestože jsem hráče upozorňoval na brejkové situace, udělali jsme dvě fatální chyby, ze kterých nás soupeř ve druhém poločase potrestal. Vepředu hrajeme dobře po vápno, v něm nám ale schází větší důraz na to, abychom se prosadili. Vzadu se bohužel dopouštíme individuálních chyb. Chybí nám taky víc štěstí, my mu ale nejdeme naproti. Ve vápně nám chybí důraz a víc odvahy. Je na čem pracovat, ale musíme být trpěliví. Máme mladé mužstvo a je to běh na dlouhou trať.“


FK Spartak Soběslav – FK Komárov 5:2 (1:2)

Góly: 18. Dumbrovský, 60. Bouchal, 71. Boucník, 81. Macák, 83. Hoffmann - 23. Lehedza, 32. Lukavský. Rozhodčí: Lafek - Hes, Budil. ŽK: 1:0 (Macák). ČK: 0:1 (39. Nový). Diváků: 150.

Soběslav: Červenec – Račák, Boháč, Kubart, Zeman – Boucník – Pavlík (86. Coufal), Bouchal (81. Hoffmann), Hájek (75. Macák), Vaněk – Dumbrovský (86. Pravda). Trenéři Hajič a Florián.

Richard Florián (trenér Soběslavi): „Byl to zápas jako na houpačce. V první půlhodině jsme byli jasně lepší. Dařila se nám kombinace a hosty jsme drželi na jejich polovině. Podařilo se nám dát gól, ale i když jsme měli další šance, góly jsme nepřidali. Hatila nám to nepřesná přihrávka, ale i tak jsme byli v tlaku. Po třiceti minutách však přišel drobný výpadek, kdy jsme si nepohlídali velkou mezeru mezi útokem a záložní řadou a soupeř vyrovnal na 1:1. To hosty povzbudilo a o chvíli později dali z podobné situace gól na 1:2. Byl to pro nás šok, protože třicet minut jsme byli lepší a soupeř během několika minut zápas otočil. Náš výkon opadl a hosté naopak své tempo zvýšili. Před koncem poločasu jsme měli štěstí, že jsme nedostali třetí gól, zachránil nás výborným zákrokem brankář Červenec. Následně se dostal do rychlého protiútoku Dumbrovský, šel sám na brankáře, ve vyložené šanci byl ale faulován a hráč soupeře byl vyloučen. To ovlivnilo zbytek utkání. Ve druhém poločase se soupeř zatáhl, my jsme deset minut marně obléhali obranu soupeře, v šedesáté minutě se ale Petru Bouchalovi podařilo vyrovnat. Komárov už pak neměl ambice útočit a spíš se soustředil na to, aby udržel aspoň remízu. Ve zbytku utkání jsme útočili a dařilo se nám také v koncovce. S přibývajícími góly v jeho síti soupeř ztrácel chuť něco s výsledkem udělat a nakonec jsme dospěli k vysokému vítězství.“


FK Jindřichův Hradec 1910 – SK Klatovy 1898 1:0 (0:0)

Gól: 88. R. Mischnik. Rozhodčí: Štípek - Štěrba, Andras. ŽK: 1:1 (Licehamr – Ferko). Diváků: 120.

J. Hradec: Vondrák – Licehamr, Plucar, Rejthar, Hauser – Škrleta (58. Didek), R. Mischnik, M. Mischnik, Petr (85. Pacholík), Rezek (68. Žilák) – Votava. Trenér Lukáč.

Roman Lukáč (trenér J. Hradce): „Podali jsme nervózní výkon. Potřebovali jsme nutně naplno bodovat, protože se na nás tlačí soupeři z dolní části tabulky. Jsme rádi, že se to povedlo. Ve druhém poločase už jsme soupeře téměř do ničeho nepustili. Hosté měli asi tři šance ke skórování, nedá se ale říct že vyložené. My jsme trefili v prvním poločase tyč a další nadějné příležitosti jsme neproměnili. Nešly nám přihrávky, zlomili jsme to ale vůlí a bojovností.“

Napsal(a) Redakce | Foto FK Spartak Soběslav
 


 
Reklama