Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči v 19. kole KP

 
středa, 4. dubna 2018, 18:30

Vedoucí duo Želeč, Jindřichův Hradec zvládlo těžké zápasy, připsalo si těsné výhry a i po 19. kole vládne krajskému přeboru. Zatímco sobotní duely si domácí mužstva až na Sezimovo Ústí pohlídala, v neděli si Dražice i Dačice odvezly debakly z Milevska, respektive Hluboké. V zápase Čimelic proti Nové Včelnici se do branky hostů musel postavit obránce Vokuš a byl jedním z tahounů mužstva, které sahalo po remíze.

Kompletní výsledky 19. kola krajského přeboru


Jiskra Třeboň - FK Jindřichův Hradec 1910 1:2 (0:0)

Branky: 81. Holzepl – 70. Koutný, 74. Votava. Rozhodčí: Lovětínský - Vican, Reisner. Delegát: Tupý. ŽK: 1:3 (Cahyna – Blažek, Votava, Kučera). Diváků: 250.

Třeboň: Kopecký – Pučejdl, Cimerhanzl, Cahyna, P. Tůma (56. Nekvinda) – Matoušek, Kodras, Bednář (67. Franěk), T. Tůma, Pancíř – Holzepl. Trenér Zdeněk Procházka.

J. Hradec: Hejníček – Mareš, Beránek, Völfel, Blažek – Kučera, Koutný, Šenkýř, Votava – Chalupský (67. Princ), Toman. Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Kopecký – Koutný, Toman, Votava

Zdeněk Procházka, trenér Třeboně: „Odbojovali jsme to na hranici možností. Hradec je fotbalovější, přesto si myslím, že na bod jsme to dnes uhrát mohli. Než odešel Pavel Tůma, tak nás držela obrana včetně Kopeckého, po snížení Holzepla už jsme druhý gól nepřidali.“

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Jsme rádi, že jsme derby zápas zvládli za tři body. Utkání to bylo těžké svým charakterem i tím, že se hrálo na umělé trávě. Ta nám ze začátku dělala problémy, protože míč byl jak na trampolíně. Utkání jsme si zdramatizovali sami, kdybychom dali tři tutovky plus penaltu, mohlo být po poločase hotovo. Nakonec jsme to zvládli, i když byl konec zápasu docela dramatický.“


TJ Osek - FK Protivín 3:1 (1:0)

Branky: 39. Říský, 55. Hoch, 80. Hájek – 62. Uhlík. Rozhodčí: Peterka - Macko, Mach. Delegát: Eibl. ŽK: 2:3 (Krejčí, Carda – Vojík, R. Vojta, J. Vorel). Diváků: 80.

Osek: Budoš – Kuneš, Baloušek, Carda, Krejčí – Brabec, Kroupa, Hoch (79. Hájek), Hosnedl (87. Ježek) – Říský, Maroušek (12. Mráz). Trenér Jaroslav Voříšek.

Protivín: Hanus – Vojík (69. Růžička), Rothbauer, Uhlík, Hála (80. Sládek) – Říha, R. Vojta, Zb. Vorel, Prášil, J. Vojta – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: celý tým, Kuneš, Říský – Prášil

Jaroslav Voříšek, trenér Oseku: „Utkání sousedů v tabulce mělo náboj, navíc po naší podzimní ostudě v Protivíně jsme měli soupeři co vracet. Dobře organizovanou obranou jsme dokázali udržet na uzdě nebezpečnou ofenzivní sílu hostí. Po několika neproměněných šancí Říského jsme konečně ve 38. minutě otevřeli skóre. Po autu Hosnedla zleva se Říský obtočil kolem svého strážce a jeho zakončení skončilo po teči v síti. Důležitý moment přišel v 54. minutě, Hoch vystihl přihrávku protivínského obránce a vystřihl s Říským nejhezčí akci utkání, kdy zakončoval do prázdné brány. Protivín se v 62. minutě dostal do hry gólem po standardní situaci, ale klid do našich řad a konečnou tečku utkání s kvalitním soupeřem dal Honza Hájek, který po necelé minutě na hřišti po rohu uzavřel stav na 3:1.“

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „Utkání nevalné úrovně, ve kterém nebylo moc fotbalu, aspoň tak ho vnímám já. Domácí byli dominantní v osobních soubojích, a proto měli navrch. Od začátku to bylo představení zahrávaných standardních situací. Do poločasu jsme zaváhali při rozehrané standardce a na druhou branku soupeře jsme mu přihráli sami. Naše snížení a pokus o fotbal nám ještě dával naději na nějaký bodík, ale opět jsme neuhlídali standardku a bylo víceméně hotovo. Musím ale uznat, že domácí měli zahrání standardních situací výtečné.“


SK SIKO Čimelice - TJ Nová Včelnice 3:2 (2:0)

Branky: 4. a 41. (pen.) Převrátil, 46. Pivko (vl.) – 70. Petráš, 79. Šlapanský. Rozhodčí: Koranda - Jarolím, Klátil. Delegát: Brož. ŽK: 3:2 (Převrátil, Suchan, Varhan – Blažek, Didek). Diváků: 80.

Čimelice: Slavík – Hadáček, Němec, Listopad, Pšenička – Řezáč, Převrátil (60. Varhan), Nekl, Viták (66. Rambous) – Suchan (84. Klimeš), Hegenbart (90. Zelenka). Trenér Tomáš Smrčina.

N. Včelnice: Vokuš – L. Šlapanský, Jaroš, Mareš, Blažek (46. Hornát) – Petráš, Didek, Tuček, Vaš – Pivko, Pacholík. Trenér Radek Vajda.

Nejlepší hráči: Převrátil, Němec, Hadáček, Řezáč – Petráš, Vokuš

Tomáš Smrčina, trenér Čimelic: „Povedl se nám začátek utkání, kdy jsme rychle vstřelili branku a tím jsme se trochu uklidnili. Až do cca 60. minuty a stavu 3:0 jsme měli zápas pod kontrolou, a hlavně v první půli jsme mohli přidat ještě další góly. Pak jsme ale polevili a soupeř se dostal do hry. Po prvním inkasovaném gólu jsme přestali hrát úplně a Včelnice náš přitlačila k vápnu. Těžko hráči v hlavě přepínali zase na jinou rychlost a zbytečně jsme si utkání zkomplikovali až na 3:2. Jsme rádi za 3 body, ale posledních 30 minut bylo z naší strany trápení.“

Luboš Cypra, předseda Nové Včelnice: „Do zápasu jsme opět nevstoupili dobře a hned ve čtvrté minutě po ztrátě ve středu hřiště jsme inkasovali první gól. Situace dopředu jsme neřešili dobře a domácí nás první poločas přehrávali a vytvořili si i další šance, které vychytal Vokuš. Bohužel těsně před přestávkou rozhodčí nařídil penaltu a domácí zvýšili. Aby toho nebylo málo, hned v první minutě druhého poločasu si dal Pivko nešťastný vlastní gól. Ani za stavu 3:0 to ale kluci nezabalili a postupně vyrovnali hru. V 70. minutě po pěkně akci dal gól Petráš a od této chvíle jsme domácí začali jasně přehrávat. V 79. minutě vyslal bombu Pivko, kterou zastavilo břevno a Šlapanský dorazil míč do brány. Domácí jsme nadále tlačili a ti se museli o vítězství bát do poslední minuty, vyrovnat jsme však už nestihli. Za výkon zaslouží pochvalu obránce Vokuš, který při absenci Holického musel do brány a počínal si víc než dobře, a od 70. minuty celý tým za to, jak se zvedl a bojoval až do konce.“


SK Rudolfov - FC MAS Táborsko B 2:1 (1:0)

Branky: 31. Pouzar, 66. Vejvar – 63. Hrubý. Rozhodčí: Kaštánek - Žemlička, Krauskopf. Delegát: Janíček. ŽK: 0:2 (Škarda, Radosta). Diváků: 100.

Rudolfov: Teringl – Jasenský, Novotný, Hajný (15. Tyrpák), Kuna – Prokeš, Ryneš (80. Syrovátka), Pouzar, Šindelář – Vejvar, Sládek (60. Baščevan). Trenér Otakar Matouš.

Táborsko B: Novák (17. Matoušek) – Jírava, Škarda, Vysušil, Viteček – Vozihnoj, Peterka, Hüttner, Větrovský (46. Radosta) – Hrubý, Kubec (75. Mikuláštík). Trenér Martin Štica.

Nejlepší hráči: Pouzar, Vejvar, Teringl, Šindelář – Vozihnoj, Matoušek

Ota Matouš, trenér Rudolfova: „Někteří kluci z Táborska měli den předtím zápas U18 v nohách, takže jsem čekal, že ve druhém poločase odejdou fyzicky, ale bylo to přesně naopak. V zápase bylo několik svalových zranění. Od nás museli střídat Hajný s Rynešem, u nich poměrně brzy brankář Novák. Místo něj tam šel Matoušek a rozhodně to byl dnes s Vozihnojem jejich nejlepší hráč.“

Martin Štica, trenér Táborska B: „V úvodu utkaní nás domácí přehrávali a vytvořili si šance, které pochytal velmi dobře chytající Filip Matoušek, který brzo vystřídal zraněného Lukáše Nováka.  Branku jsme dostali po chybném odkopu. Hru jsme vyrovnali až po pětatřiceti minutách, do té doby byli domácí na těžkém terénu lepším týmem.  Ve druhé půli jsme zlepšili pohyb, byli jsme více na míči a domácí hrozili jen z rychlých protiútoků. Je škoda, že jsme po vyrovnávací brance udělali hrubou chybu a domácí ji okamžitě potrestali. Myslím si, že za druhý poločas jsme si bod zasloužili.“


Sokol Želeč – SK Otava Katovice 1:0 (1:0)

Branka: 37. Brůžek. Rozhodčí: Krčín – Hanes, Herzog. Delegát: Hanzal. ŽK: 1:2 (Kukučka – Chylík, Rybák). Diváků: 50.

Želeč: Blažek – Škrábek, Pavličko, O. Kosobud, Rabiňák - Holub, Fiala (89. Froněk), Švec (58. Šváb), Kukučka – Brůžek (88. Šindelář), Novotný (49. Bosnyak). Trenér Roman Lukáč.

Katovice: Švehla – Rybák, Cibulka, Chylík, Hromíř – Repa, Schánělec, Kagui, Miklas – Uher, Zoubek (73. Blatský). Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: Holub, Blažek, Brůžek – Rybák, Švehla

Roman Lukáč, trenér Želče: „Na těžkém terénu a s těžkým soupeřem jsme vítězství spíše urvali, než si ho nějak užili. Katovice se určitě vyšplhají tabulkou hodně nahoru.“

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic: „S lídrem soutěže jsme sehráli velmi dobré utkání. Příležitostí ke skórování jsme měli dokonce více, ale výborného Blažka se nám překonat nepodařilo. Zápas tak nakonec rozhodla naše jediná chyba po vlastním autu na polovině hřiště. Zápas se hrál na těžkém terénu a k jeho konci jsme už neměli síly na to domácí přetlačit. Navíc jsme měli k dispozici jen jednoho náhradníka, na rozdíl od domácích, kteří střídajícími hráči mohli doplnit své síly.“


Sokol Sezimovo Ústí - FK Olešník 1:2 (0:2)

Branky: 84. Šmíd (pen.) - 11. Dudek, 14. Josef Fořter. Rozhodčí: Hoch - Dunovský, Přibyl. Delegát: Bicek. ŽK: 2:1 (Podroužek, Šmíd – Šíma). Diváků: 70.

S. Ústí: Sedloň – Bartáček (67. Hladík), Vilímek, Podroužek, Petr Kutner – Mrúz, Šmíd, Sokolt (46. Sazma), Novotný (78. Vinš) – Aleš Kutner, Nikl (65. Irsa). Hrající trenér Michal Sokolt.

Olešník: J. Studnička – Nýdl, Kalášek, M. Studnička, Šahajda (56. Vařák) – Josef Fořter (69. Votava), Rožboud (58. Dráb), Heller, Šíma – Rabiňák (90. Tomek), Dudek. Trenér Ladislav Táborský.

Nejlepší hráči: Mrúz (18 let), Podroužek – Dudek, Nýdl.

Michal Sokolt, hrající trenér S. Ústí: „První půle byla z naší strany hodně špatná. Kluci nedodržovali nic, co jsme si předtím řekli. Nedrželi svoje pozice a ve finále jsme i díky tomu dvakrát inkasovali. Z toho tlaku jsme se nedokázali dostat. O přestávce jsme si něco řekli a bylo to potom lepší. Olešník taky trochu polevil, takže jsme měli i víc možností se prosadit. Snížili jsme z penalty, ale přišla pozdě a na víc jsme už nedosáhli. Mohli jsme i srovnat ze skrumáže před koncem utkání, ale nebylo nám přáno.“

Ladislav Táborský, trenér Olešníku: Měli jsme zápas pod kontrolou. Už po čtvrthodině hry jsme vedli o dva góly a měli jsme i další příležitosti. Jenže ty už nevyšly. Domácí si toho moc nedovolili i díky naší hře. Při tom prvním gólu utekl Dudek a pak Pepa Fořter prostřeli gólmana zleva. Po pauze jsme přece jenom pustili Sezimáku do hry, ale ne moc. Přesto snížili z nešťastné penalty, ale stejně jsme na hřišti vládli my. Naše vítězství bylo zasloužené.“


TJ Hluboká nad Vltavou – Centropen Dačice 6:1 (4:0)

Branky: 16., 33. a 58. Antoš, 13. Kulík, 28. Rubick, 89. T. Adam - 87. Jindra (pen.). Rozhodčí: Kroutl - Tupý, P. Šafránek. Delegát: Vrzal. ŽK: 1:1 (Brašnička - Křivánek). Diváků: 100.

Hluboká: Brašnička – Jonáš, Turek, Legdan, Čermín – Rubick, Němec, Kulík (66. Křiváček), Říha (56. Valenta) – Antoš, Hájek (40. T. Adam). Trenér František Cipro.

Dačice: Zejda – Mašát, Nosek (39. Smejkal), Kněžínek, Máša (61. Křivánek) – Šimánek (76. Svoboda), Jindra, Pacek, Celý, M. Janák – Točík (53. Jelínek). Trenér Roman Bujdák.

Nejlepší hráči: Antoš, Kulík, Říha – nikdo

Petr Řehoř, sekretář Hluboké: „Zápas se našim hráčům povedl. Od prvních minut byli na hřišti lepší. Dali jsme první poločas 4 branky a nebylo do druhé půle co řešit. I tak jsme dál soupeře přehrávali, akorát jsme neproměňovali šance jako třeba Němec, Adam, Antoš nebo Kulík. Uhráli jsme pěkný výsledek, za který musím hráčům poděkovat.“

Ohlas Dačíc přineseme.


FC ZVVZ Milevsko – TJ Dražice 4:0 (2:0)

Branky: 35. Pavel Novotný, 44. Komárek (pen.), 56. Barda, 90. Kálal. Rozhodčí: Polák - Sebera, Kotalík. Delegát: Štuk. ŽK: 1:4 (Petr Dvořák - Kromka, Horka, Hojdar, J. Štecher). Diváků: 50.

Milevsko: Pavel Dvořák – J. Kosobud, Vakoč, Petr, Málek – Sedlák (78. Svojše), Marvan, Komárek, Pavel Novotný – Barda (83. Kálal), Petr Dvořák (73. Paták). Trenér Miroslav Strnad.

Dražice: Baka – Kubásek, Hojdar (72. Kaše), Valášek (74. Dvořák), Hořejší – Petr Novotný, Fořt, Horka, Bareš, J. Štecher – Kromka (56. M. Stuchlík). Hrající trenér Marian Horka.

Nejlepší hráči: celý tým – nikdo

Radek Fiala, asistent trenéra Milevska: „Hosté předváděli jednoduchý fotbal, kterému ještě napomáhal vítr. Ale dokázali jsme se s tím vyrovnat. Kluci to odbránili, makali. Bylo to spravedlivé vítězství.“

Lubomír Kolář, vedoucí mužstva Dražic: „Nebylo to z naší strany podařené utkání, domácí byli jasně lepší. Zarážející je přístup našich hráčů k utkání. Jakoby měli v hlavách, že v Milevsku nemají šanci na kloudný výsledek. Nebojovali, působili odevzdaně, nikdo nedokázal vyhecovat ostatní. Nečeká nás ani v dalším zápase nic jednoduchého. V sobotu přijede do Dražic Osek a pouze vítězství dá šanci zařadit se mezi týmy ze středu tabulky. Tak uvidíme za týden.“


Pondělní dohrávky 17. kola KP

Sokol Sezimovo Ústí - FK Protivín  0:4 (0:0)

Branky: 61. a  89. J. Vorel, 53. Z. Vorel, 56. Uhlík. Rozhodčí: Lovětínský – Vican, Havlík. Delegát: Pípal. ŽK: 1:0 (Aleš Kutner) . Diváků: 150.

Sokol S. Ústí: Sedloň – Bartáček (35. Podroužek), Sazma, Vilímek, Petr Kutner  (66. Hladík) – Mrúz, Hoffmann, Aleš Kutner, Novotný – Irsa (83. Nikl), Šmíd. Tým vedli Ladislav Šebek a Martin Jareš.

Protivín: Hanus – Rothbauer. Uhlík, R. Vojta, Fiala – Prášil, Z. Vorel, Růžička, M. Říha (66. Sládek), J. Vojta (42. Mikulenka) - J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: Nikdo – Uhlík, J. Vorel, Prášil.

Ladislav Šebek, zastupující trenér S. Ústí: „Hosté byli lepší a asi zvítězili podle zásluhy. My jsme měli, bohužel, taky několik šancí, ale nic z toho nebylo. To ale měli v prvním poločase i oni. Hrozili hlavně ze standardek. O přestávce jsme kladli hráčům na srdce, aby se vyvarovali ztrát balonu uprostřed pole, ale jich bylo najednou plné hřiště. A jak jsem už řekl, byli lepší.“

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „Měli jsme dobrý vstup do utkání a taky šance na vstřelení branky, nepovedlo se. Domácí hrozili z brejkových situací, ale taky nepochodili. Zlom v utkání, ve kterém jsme byli aktívnějším mužstvem , nastal po vstřelení branky, kdy se parádně trefil Zbyňa Vorel. Následně jsme skoré navýšili na tříbrankový rozdíl a malinko povolili, což soupeř využil, ale přes našeho brankáře se nedostal. Na konci utkání byla patrná únava u obou mužstev, obě mužstva sehrála zápas i v sobotu, a tak se utkání dohrávalo. Měli jsme o trošku víc sil a taky jsme ještě navýšili skóre. Byla to pro nás důležitá výhra."


SK SIKO Čimelice – SK Otava Katovice 2:1 (2:1)

Branky: 15. Nekl, 23. Viták – 10. Uher. Rozhodčí: Krauskopf - Jarolím, Kroutl. Delegát: Pečenka. ŽK: 0:3 (Chylík, Repa, Cibulka). ČK: 1:0 (45. Řezáč). Diváků: 300.

Čimelice: Slavík – Hadáček, Němec, Listopad, Pšenička – Řezáč, Převrátil, Nekl (89. Káš), Varhan (84. Rambous) – Viták (78. Suchan), Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

Katovice: Švehla – Rybák, Schánělec (46. Hromíř), Horejš, Chylík – Repa, Cibulka, Kagui (77. Blatský), Miklas – Uher, Zoubek (82. Bláha). Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: Viták, celý tým - Horejš, Švehla

Tomáš Smrčina, trenér Čimelic: „Oproti předchozímu zápasu s Včelnicí se nám úvod zápasu nepovedl a Katovice vedli od 10. min. 1:0.  Pomohla nám ale rychlá branka na 1:1 a od té chvíle jsme byli za mě lepší a vytvořili jsme si i další šance. Díky hezké akci Varhana a zakončení Vitákem jsme se dostali do zaslouženého vedení. Zápas pak ovlivnilo vyloučení, kdy jsme celý druhý poločas hráli o deseti. Musím ale smeknout před celým týmem za to, co v tomhle utkání předvedl a jak zápas odmakal. I v oslabení jsme dovolili Katovicím jenom jednu velkou šanci a naopak Pšenička, Hegenbart nebo Listopad mohli přidat další branky z brejkových situací."

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic: „Šli jsme brzy do vedení po krásné křídelní akci a nadýchaném centru Repy. Zoubek z něj trefil tyč a Uher poslal odražený míč do branky. Domácí ale chvíli na to šťastně vyrovnali, když k tyči zapadla Neklova tečovaná střela, původně mířící mimo branku. No a pak nám daly Čimelice takový řekl bych jejich klasický gól. Dlouhý nákop z hloubky vlastní půlky, který letí 'hodinu', přesto máme špatně pokryté hráče soupeře na vápně a následuje přesná střela k tyči. Sice jsme potom celý druhý poločas hráli proti deseti, ale domácím taková situace vůbec nevadí. Oni bojují, napadají rozehrávku. My jsme se jim v tomto nevyrovnali a kvalita naší kombinace nebyla taková, abychom je na jejich půlce přehráli. Měli jsme sice po centrech dvě šance, ale ani jednou jsme na malém vápně netrefili míč."

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Miloslav Kusbach
 


 
Reklama