Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

K obratu s Dražejovem zavelel stašský kapitán Jan Pešl

 
úterý, 8. září 2020, 14:21

Stachy - V úvodních dvou kolech zajížděly Stachy i Dražejov do Sedlice, kde oba celky shodně o gól prohrály. Dražejovští zde ale zanechali mnohem lepší dojem. A jelikož fotbalistům Stach úvod soutěže nevyšel, když oba zápasy ztratili, byli hosté z Dražejova mírnými favority.

Na krásném trávníku to také byli oni, kdo měl míč častěji na kopačkách. Před oběma brankáři bylo rušno, avšak útočníci si počínali zbrkle, takže do kabin se šlo bez branek. Domácí, jakoby si protáhli poločasovou pauzu, protože hned ve 46. minutě za bohorovného dohledu stoperů pohodlně skóroval hostující kapitán Hrčka a Dražejov se ujal vedení.

S domácími to nevypadalo dobře, zvláště když musel střídat Záleský. Jan Pešl se však ukázal jako správný kapitán a burcoval své mužstvo do útoku. Dražejov se pod dojmem snadného vedení s průběžným stavem uspokojil a začal ztrácet půdu pod nohama. V 58. minutě utekl Hovorka, předložil míč na malé vápno a Pešl srovnal na 1:1.

Stachy by asi braly i bod, jelikož hosté polevili, vycítily šanci a ještě více se začaly tlačit před Drnkovu branku. A to se vyplatilo. V 78. minutě zahráli dlouhý aut, Pek míč rychle vrátil na malé vápno a volný Pešl hlavou skóroval – 2:1. Až pak si hosté uvědomili, že zápas ztrácí a opět začali tlačit. Jenže dlouhé nakopávané míče se míjely účinkem a nervozita na jejich kopačkách rostla.

Zápasu by asi slušela spíš remíza, domácí ale dali o jeden gól víc a zaslouženě tedy vyhráli.

Sokol Stachy – TJ Dražejov 2:1 (0:0)

Branky: 58. a 78. Pešl – 47. Hrčka. Rozhodčí: Ryneš – Petr Šťastný, Šupík. DFA: Albrecht. Bez karet. Diváků: 50.

Stachy: Kraml - Lukeš, Dvořák, Foltýn, Pěnek, Červený, Pešl, Vrhel, Pek, Hovorka, Záleský. Střídali: Hošek, Řezník, Karlík, Lutovský, Rod.

Napsal(a) Tomáš Anderle | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama