Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ledenice zahájí sezonu se Studenou. Cílem je umístění mezi nejlepšími

 
pátek, 17. srpna 2018, 18:21

Fotbalisté ledenického Slavoje čeká ostrý start do nové sezony. V I. B třídě byli přeřazeni do skupiny D a na první zápas musí cestovat do dalekého Mrákotína. Na startu sezony chybí několik opor.

Čtyřtýdenní tréninkový blok zakončily Ledenice zápasem s Loučovicemi, který skončil remízou 2:2. Přípravu trenéři rozdělili na dva bloky. První dva týdny šlo o nabírání fyzické kondice, dále pak hráči pracovali s míčem. „Sice jsme neměli žádné soustředění, ale okolí Ledenic nám nabídlo hodně kopcovitých možností na běhání. Věřím, že po fyzické stránce budeme na soutěž připraveni,“ uvedl trenér Stanislav Jindra s tím, že ho na startu sezony mrzí absence několika hráčů.

Stálice základní sestavy Adam Stránský a Jakub Fošum chybí kvůli zranění nebo pracovním povinnostem. Po operaci stále není k dispozici ani brankář Josef Svoboda a chybět bude i Filip Mičan. „Naštěstí máme tři gólmany, takže v sobotu půjde do branky Pepa Mařík.“

Ledenice musí k prvnímu zápasu nové sezony vyrazit do daleké Studené, která navíc hraje kvůli rekonstrukci areálu v mrákotínském azylu. „Není to nic příjemného. Čeká nás nějakých 75 kilometrů. Na druhou stranu budeme hrát s novými soupeři a těšíme se na ně. Uvidíme až v sezoně, jak silné tyto týmy budou. Bohužel o nich moc informací nemáme,“ dodal dále trenér.

Slavoj se musí v nové sezoně obejít bez zkušeného Michala Beze, který ukončil hráčskou kariéru. I kvůli tomu začalo vedení omlazovat kádr a přípravu s týmem absolvovalo několik nových tváří. „V zápasech jsme prověřili všechny hráče stávajícího kádru. Kluky musím pochválit za zápasy i za přístup k tréninkům, protože jsme se v létě scházeli v hojném počtu.“

I proto si Ledenice dávají za cíl hrát vysoko. „V minulé sezóně jsme dokázali hrát o nejvyšší příčky a podobně na tom chceme být i letos. Protože ale neznáme sílu všech týmů, dáváme si za cíl hrát do 5. místa. Hlavně doma pak chceme naše diváky fotbalem bavit. Máme pěkný areál a těšíme se na první domácí zápas,“ řekl na závěr Jindra.

Kádr TJ Slavoj Ledenice pro sezonu 2018/2019:

Brankáři: Josef Mařík, Filip Mičan, Josef Svoboda

Obránci: David Fyrbach, Karel Havelka, Michael Michner, Adam Stránský, Martin Kožant, Karel Šerhakl

Záložníci: Václav Babka, Jakub Fošum, Petr Güklhorn, Miroslav Kadlec, Jan Pavlík, Josef Princl, Patrik Svoboda, Jiří Kubec, Libor Haman

Útočníci: Jan Fencl, Tomáš Hrubý, Matěj Volf, Lukáš Winkler

Realizační tým: Stanislav Jindra (trenér), Tomáš Lamáček (asistent trenéra), Michal Hladík (vedoucí týmu)

 


 
Reklama