Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Králováci peckářům nezabránili přesvědčivě odčinit první jarní prohru

 
středa, 9. května 2018, 10:56

Lheničtí tentokrát měli určité problémy se sestavou, pro zranění hráčů a i jiné jejich důvody, navíc nemohli využít ani pendlů z B týmu, neboť ti ve stejný hrací čas rovněž hráli mistrovské utkání v OP, a tak jich bylo k zápasu k dispozici pouze dvanáct, včetně trenéra Mareše, který také do jeho závěru nastoupil a gólovou trefou uzavřel lhenický čtyřgólový zápasový účet. Přesto Stašské fotbalově převyšovali, především ve druhém poločase měli herně navrch a zaslouženě to vyjádřili i konečným jednoznačným výsledkem.

K prvnímu vážnému ohrožení stašské branky se hostující lhenický tým dostal v 10.min. po individuální akci Ilieva, kdy po jeho centru do šestnáctky ji zakončoval Mahák, ale gólman Winter byl na správném místě. Iliev dělal domácí obraně svými průniky problémy. Ten ve 12.min. ještě nepřesně zakončil, při dalším (ve 23.) byl v trestném území sražen a nařízenou penaltu Beran bezpečně proměnil (0:1).

Ve 33.min. stoper Kopf dlouhým nákopem uvolnil Maháka, který ale při střelecké koncovce měl mířidla vychýlená a Wintera v brance neohrozil. Velká možnost navýšit lhenické vedení se ve 34.min. nabídla Trojanovi. Jeho střelu však z brankové čáry odvrátil jeden z beků do tyče a odrazem od ní skončila mimo akutní stašské gólové nebezpečí. Ve 39.min. gólman Dvořák pohotovým dlouhým výkopem našel Ilieva, co tentokrát atak s jistotou proměnil a zařídil svému týmu dvougólový náskok (0:2), s nímž také odcházel do druhé půle.

Ve druhém dějství zlepšenou hrou získávali Lheničtí výrazněji navrch. Hned v jeho úvodu to byl Mrkvička, který se po úniku Dom. Kiše a jeho centru ocitl v šanci před Winterem, ale „loženku“ snad z malého vápna zahodil. V 65.min. po výměně balónu Berana s Ilievem, druhý jmenovaný z 20 metrů vypálil a orazítkoval tyč stašské branky. Běžela 69.min., když Dom.Kiš znovu unikl, předložil míč na hranici šestnáctky Mrkvičkovi, jenž tentokrát zamířil přesně mezi tyče a navýšil lhenické vedení již na 0:3.

V 77.min. se po chybě domácího gólmana dostal k meruně Mahák, aby jím vyslaná dělovka jen těsně minula cíl. Čtvrt hodiny před koncem mače se po provedeném jediném střídání dostal „na plac“ i lhenický trenér Mareš. Svou fotbalovou zkušeností platil na stašské zadáky. V 89.min. se přes dva z nich uvolnil a přesnou střelou k tyči poslal balón do sítě, v níž se počtvrté zatřepetal (0:4).

Lheničtí zcela zaslouženě brali všechny body, díky nimž jednak napravili domácí prohru s Volyní a rovněž při zaváhání Čkyně se opět navrátili na třetí tabulkovou příčku.

Hodnocení utkání lhenickým trenérem Václavem Marešem: „Jeli jsme do Stach vyhrát a napravit tak nepovedené domácí utkání s Volyní. Zápasu jsem se ale obával, protože jsme se museli obejít bez tří hráčů základní sestavy. Jsem rád, že jsme to zvládli a získali plný počet bodů, i když hra nebyla především v prvním poločase ideální. Ze Stach se body vozí těžko, proto si výhry cením o to více. Příští týden hostíme Strunkovice, na které budeme muset být lépe připraveni a musíme podat lepší výkon než minulý zápas doma s Volyní.“


Sokol Stachy – SK Lhenice 0:4 (0:2)

Branky: 23. (pen.) Beran, 39. Iliev, 69. Mrkvička, 89. Mareš. Sudí: Ovčáček – Klíma, Trněný

Lhenice: Dvořák - Dom. Kiš, Kopf, Dav. Kiš, Exner (75. Mareš) - Mahák, Beran, Trojan, Balica - Mrkvička, Iliev.

Napsal(a) Jan Bumba | Foto Jan Klein
 


 
Reklama