Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Suchdol porazil poslední Chvalšiny, ve druhé půli ale nepřesvědčil

 
sobota, 14. dubna 2018, 19:13

Povinnost splněna. Suchdol nad Lužnicí na svém hřišti porazil Chvalšiny i podruhé v sezóně, tentokrát po výsledku 3:1. Po dobrém prvním poločase ale domácí tým nepochopitelně povolil, začal kupit nepřesnosti a byl rád, že s podobným výkonem nenarazil na silnějšího soupeře.

Suchdol byl proti poslednímu týmu A skupiny I. B třídy jasným favoritem a pro povinné tři body si v první půli šel rázně. Chvalšiny od startu duelu tahaly za kratší konec a především kapitán Josef Motz měl na levé straně obrany velké problémy s domácím duem Kubašta, Jakub Záruba.

Skóre otevřel ve 14. minutě Pavel Špale, kterému po rychlé akci z pravé strany předložil balón Kubašta a domácí kapitán neměl z hranice malého vápna problém dostat míč za gólmana Kothánka – 1:0. Průchoďák kolem obránce Motze využil Suchdol za minutu znovu a Radek Arenberger tvrdou ranou uvnitř pokutového území propálil bránící hráče i brankáře – 2:0.

Podařený vstup do utkání domácí fotbalisty uklidnil, Chvalšiny neměly v úvodním dějství žádnou protihru a v ofenzivě hrály spíš na náhodu. Naopak do poločasového hvizdu ještě jednou inkasovaly, po rohovém kopu hlavičkoval přesně Jan Heřman, kterého nechala hostující obrana naprosto bez zájmu – 3:0

Mužstvo trenéra Maxy se výrazným vedením uspokojilo, ve druhém poločase ubralo a nechalo hosty hrát. Těm navíc pomohlo přeskupení obrany, kapitán Motz se posunul na stopera, což jemu i celému týmu výrazně pomohlo. Laxní přístup domácích Chvalšiny ztrestaly v 65. minutě. Přetažený centr na zadní tyč dostal v pádu hlavou do brány střídající Petr Cába, jenž byl tou dobou na hřišti sotva dvě minuty – 3:1.

Domácí brankář Dunaj pak zabrnkal na nervy diváků, rohový kop totiž boxoval tak nešťastně, že mu málem zapadl do brány. Při následné pumelici jednoho z hostujících hráčů ale svůj tým skokem k levé tyči podržel. Kdyby v té chvíli Chvalšiny snížily na 3:2, mohli by se domácí, kterým se v téhle fázi zápasu nedařilo prakticky nic, strachovat o výsledek. Suchdol od dalších inkasovaných branek zachránila spíš nemohoucnost chvalšinské ofenzivy, proti silnějším soupeřům by ale výkon ze druhé půle v žádném případě nestačil.


Sokol Suchdol nad Lužnicí – Sokol Chvalšiny 3:1 (3:0)

Branky: 14. Špale, 15. Arenberger, 40. Heřman – 65. Cába. Rozhodčí: Vejčík - Křížovský, Bartyzal. Bez karet. Diváků: 110.

Suchdol: Dunaj – T. Záruba, Míka, Brabec, Rácik – Kubašta, Špale (73. Hešík), Arenberger, Heřman – J. Záruba, Kamiš (65. Šebesta). Trenér Rostislav Maxa.

Chvalšiny: Kothánek – Ginzel (80. Aust), Decarli, Čarek, Motz – Fic, Postl, Pavlis, Adamíček – Sluka, Fučík (63. Cába). Trenér Zdeněk Čarek.

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Miloslav Kusbach
 


 
Reklama