Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Trefy Petra Kandla dovedly Lišov za první jarní výhrou

 
středa, 10. dubna 2024, 18:49

Lišov – Druhý jarní zápas na domácím hřišti se za krásného slunečného počasí (29 stupňů) odehrál na perfektně připraveném přírodním trávníku městského areálu a byl lišovskými diváky sledován s velkým očekáváním prvního jarního vítězství.

Vyrovnaná první půle naznačila oboustranné ambice mužstev, které se projevovaly vesměs v postupných útocích od vápna k vápnu a jen střelami z uctivé vzdálenosti Pechoče a Kyriána a Trantiny znepokojili oba brankáře. Největší rozruch na hřišti proto způsobila rozhodčím nařízená občerstvovací pauza.

Přestávkové prognózy se známým rčením, kdo dá gól, vyhraje, byly slyšet ze všech stran. Domácí začali trochu živěji a již v 56. minutě se jim to vyplatilo, když rychlým vhozením autu „po křídle“ Šachl uvolnil Pechoče, který trochu poškádlil obránce a včas poslal centr do pokutového území. Na míč se perfektním výskokem osamostatnil Petr Kandl a hlavičkou otevřel skóre - 1:0.

Hosté zvýšili snahu rychlejším pohybem i prostřídáním hráčů. Domácí je ovšem do nebezpečného ohrožení branky nepustili. Uplynula další jedenáctiminutovka a domácí se opět veselili, když tvůrce hry Červenka poslal průnikovou přihrávku do pravého křídla, míč si před obráncem usurpoval Kandl a dokonalým obstřelem nedal Fučíkovi šanci - 2:0.

Chvíli poté hosté pěknou kombinaci zakončili tvrdou střelou nad branku, což stačilo nejmenovanému skeptikovi k hlášce: „No to pořád ještě můžeme prohrát.“ Znovu se „holedbal“ v 83. minutě, když tvrdou střelou z hranice vápna Charypar zrušil Dejčmarovi čisté konto - 2:1.

Po posledním hvizdu rozhodčího všichni domácí s nadšením slavili vítězství a mnohým se vybavila i zajímavá reminiscence. Přesně v den zápasu to byl měsíc, kdy se nejen fotbalová veřejnost naposledy rozloučila s Václavem Kandlem, a tak fanklub měl jasno, že fandil opět kompletní!?

Jiří Beneda, trenér Lišova: „V prvním poločase jsme začali hrát jednoduše dlouhými balony, ale nefungovalo to. Jakmile jsme začali hrát míče po zemi, dostávali jsme se do šancí. V druhém poločase jsme si sice vytvořili do dvoubrankového vedení, ale nakonec jsme o něj málem v závěrečných minutách přišli.“

SK Lišov – TJ Sokol Bernartice 2:1 (0:0)

Branky: 56. a 67. Kandl – 83. Charypar. Rozhodčí: Brych – Ovčáček, Bartůněk. ŽK: 2:1 (Průša, Kándl – Charypar). Diváci: 100.

Lišov: Dejčmar – Šachl, Kándl, Mandík – Pechoč (90. Pivoňka), Červenka, Bouchal, Kyrián, Průša (79. Kroutil), Shýbal – Kandl (86. Martinec). Trenér Beneda.

Bernartice: Fučík – J. Novák, Ťupa, Pěchota, Rakovan, Charypar, Staněk (88. Brož), Trantina, Šťástka, Král (78. J. Suchan), A. Suchan (67. D. Novák). Trenér Psohlavec.

Napsal(a) Jiří Hart | Foto Petr Shýbal
 


 
Reklama