Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Smutek u Malého jezu. Zemřel letitý kapitán a klubová legenda František Nedbal

 
středa, 21. února 2024, 18:43

České Budějovice – V pondělí 19. února 2024 zemřel po krátké nemoci František Nedbal. Legendárnímu hráči, který byl u nejúspěšnější éry českobudějovického klubu pod někdejším názvem TJ Koh-i-noor, bylo 83 let.

Smutnou zprávu nám oznámil předseda SK Slavia Č. Budějovice Karel Kladenský. „Děkujeme Ti, Františku, za všechno, co jsi pro náš klub udělal,“ poděkoval s úctou šéf červenobílých. „Za celý klub vyjadřujeme upřímnou soustrast rodině,“ doplnil.

František Nedbal se narodil 23. ledna 1941. Jako kluk začal s fotbalem na Palačáku, později s celou partou vrstevníků přešel do Slavoje České Budějovice, ve kterém hrál dorosteneckou ligu. Po vojně zamířil do Dynama ČB, to se mezitím sloučilo se Slavojem (1962).

V roce 1964 přestoupil do Koh-i-nooru, se kterým odehrál dvě historicky nejúspěšnější sezóny v krajském přeboru a několik příštích v roli kapitána týmu v I. A třídě.

Po ukončení aktivní kariéry působil dlouhá léta ve staré gardě Koh-i-nooru, nejprve jako hráč Budějovické „33“, později jako kouč v soutěži změněné na „35“.

V posledních letech nechyběl na tradičních setkáních na Hynkově memoriálu. Když v roce 2008 otevřeli u Malého jezu pro své legendy klubovou síň slávy SK Slavia ČB, o prvním jménu nebylo pochyb.

Poslední rozloučení s Františkem Nedbalem proběhne v úterý 27. února 2024 v 10.30 hod. v obřadní síni českobudějovického krematoria.

Napsal(a) Redakce | Foto archiv SK Slavia ČB
 


 
Reklama