Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ve strunkovické Mexiko aréně se odehrál šlágr podzimu

 
úterý, 31. října 2023, 18:17

Strunkovice nad Blanicí – Dvě kola před koncem podzimu hostil domácí Blaník, který vede skupinu A I. A třídy, druhou Zlatou Korunu, příjemné překvapení podzimu, neboť jde o nováčka soutěže. O tom, proč se hráči od známého kláštera drží tak vysoko, se domácí přesvědčili na vlastní kůži a ve výborném zápase si museli sáhnout na dno svých sil.

Trojice rozhodčích Karel Barva, Pavel Bartůněk a Hynek Švec přivedla hráče obou týmů na hrací plochu a ti se od úvodního hvizdu rozhodli ukázat velké fotbalové představení.

Začalo se svižně a první pětiminutovka patřila hostům, kteří dvakrát prověřili Vojtíška v brance domácích, zejména střela Šebelky byla pozvánka na uvítanou a pěkně pálila. Potom zahrozili domácí, Žurek ani Páník neuspěli.

Hra se přelévala z jedné strany na druhou a nikdo se nenudil. Blížil se konec první desetiminutovky a domácí zahrozili centrem, k němuž se dostal na zadní tyči Roman Žurek a v této pozici se většinou nemýlí – 1:0. Paráda, říkali si všichni a čekali další góly domácích. Jenže hosté prokázali silnou vůli a psychickou odolnost. Gól je nezaskočil a pokračovali ve své hře.

Strunkovičtí byli po brance víc zatažení a trenér Beneš kluky neustále vyzýval k aktivitě. Ta přišla a oba krajní hráči Pícha i Páník rozhýbali hru a domácí s nadechujícím se soupeřem srovnali krok. Hrálo se ve vysokém tempu, do hry zapadl i hlavní rozhodčí Barva, který nechal hráče hrát a moc do režie zápasu nezasahoval.

To bylo k prospěchu hry, poločas se chýlil ke konci, hosté podnikli další ze svých výpadů, který skončil faulem. Z přímého kopu Matěj Král nastřelil domácí zeď, Zlatokorunští reklamují ruku, ale sudí Barva nereagoval, neboť byla u těla. Strunkovičtí však váhali s odkopem a ve skrumáži faulovali Šebelku. Jasné podražení a následoval pokutový kop. Ten Šebelka proměnil a do kabin se šlo za nerozhodného stavu, který odpovídal průběhu utkání.

Druhý poločas je podobný prvnímu. Začalo se opět aktivně a oba týmy chtěly převážit skóre na svou stranu. To se lépe daří domácím, v této fázi jsou více na míči a ze stran ostrými centry do šestnáctky soupeře na nabíhající útočníky zaměstnávají Trnku v brance hostí, který dlouho odolává. V 56. minutě však špatně vyhodnotil vyběhnutí proti míči a spolu s ním srazil i Žurka a byl z toho pokutový kop a pro Trnku žlutá karta. Míč si postavil kanonýr Blaníku R. Žurek a poslal strunkovické do vedení.

Hosté byli jako opaření a než se srovnali, přišel v 61. minutě další úder Blaníku, když se nejlépe vymanil z hostující obrany Páník, v souboji proti Trnkovi vyšelvítězně a domácí vedli o dva góly - 3:1.

Domácí fandové byli ve varu a čekali střelnici. Jenže ta nepřišla. Hosté vystřídali, srovnali posty a trochu změnili rozestavení a hlavně vyrovnali hru. Zápas gradoval, hráči obou týmů vydali ze sebe poslední zbytky sil. Domácí Žurek, Páník i Pícha zahodili slibné šance a domácí diváci byli stále v napětí.

Když v čase dvou sedmiček, v 77. minutě, předvedla „Zlatka“ nebezpečný výpad, brankář Vojtíšek míč vyrazil a neobsazený Beránek snížil – 3:2. Na závěrečné drama bylo zaděláno.

Poslední čtvrthodina byla perfektním finále zápasu. Hosté cítili šanci a domácí se slabší lavičkou náhradníků dřeli. Sil ubývalo, hosté byli více na míči, ale obrana Blaníku fungovala na jedničku, a co prošlo, chytil Vojtíšek. Blížil se konec, nastavovaly se tři minuty, v nichž se nic zásadního neudálo.

Ve Strunkovicích se hrál nadprůměrný fotbal, který byl nejlepším v podzimní části. Přispěli k tomu oba aktéři a všem hráčům vysekli obdiv diváci obou stran. Domácí poděkovali za podporu a fandění od první do poslední minuty. Byli pro ně dvanáctým hráčem.

Zlatá Koruna předvedla své kvality, místy byla i lepší a dokázala, že na druhém místě není náhodou. Strunkovičtí cítili velkou úlevu a jsou si vědomi, že je přes zimu čeká velký kus práce.

Osobně musím poděkovat fanouškům obou stran, kteří opět vydali návod, jak se fandí hlasitě, ale slušně.

TJ Blaník Strunkovice - SK Zlatá Koruna 3:2 (1:1)

Góly: 9. a 56. (pen.) R. Žurek, 61. Páník - 37. (pen.) Šebelka, 77. Beránek. Rozhodčí: Barva - Bartůněk, Švec. ŽK: 3:3. Diváků: 100.

Napsal(a) Ladislav Beran | Foto Ladislav Beran
 


 
Reklama