Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnov prospal začátek a náskok prvních Dačic už nedohnal

 
úterý, 24. října 2023, 18:23

Dačice - Chýnovští fotbalisté nebyli na hřišti favorita v Dačicích daleko od zisku nějakého bodu, ale nakonec odjeli s prázdnou, i když ve druhé půli byli určitě lepším týmem…

Úvod utkání však přinesl jednu vyloženou šanci domácích za druhou, (hosté ještě byli asi myšlenkami v autobuse…) a kdyby Dačice proměnili své příležitosti, tak mohl být zápas rozhodnutý již po první čtvrthodině…

Hosté se ještě nestačili na hrací ploše ani rozkoukat a již ve 2. min. prohrávali gólem Přikryla, který se prosadil po hrubé chybě hostů na pravé straně své defenzívy. Hned o minutu později ztratil míč na hranici trestného území chýnovský Kavka, míč mu sebral domácí kanonýr Štolba, obešel i gólmana Průšu, ale vracející se Doubrava mu stačil míč ještě zázračně odkopnout na rohový kop.

A mizérie hostů v úvodu pokračovala i v 9. min., kdy hlavičkoval na jejich branku zcela volný Šimánek, ale jeho střela šla jen těsně vedle pravé tyče Průšovy branky. A poslední gólovou šanci domácích v úvodu neproměnil v 15. min. Burian, když jeho povedené nůžky skončily jen na tyči chýnovské branky a pak v náručí Průši.

Až pak se hosté po tomto hrozivém úvodu přece jen trochu vzpamatovali a začali hrát daleko zodpovědněji, ale do gólových šancí je domácí hráči prakticky nepouštěli. Absence středopolaře Václ. Hrušky, který chyběl z rodinných důvodů, byla více než citelná. Výjimkou byla 22. min. kdy po rohu J. Rabiňáka hlavičkoval v dobré pozici Doubrava, ale míč mezi tři tyče nenasměroval. Ve 30. min. unikl po pravém křídle chýnovský Havlík, ale domácí Přikryl stačil jeho střelu zblokovat na poslední chvíli na rohový kop.

Ve 35. min. dal o sobě vědět velmi těžko zastavitelný Štolba, když se krásně uvolnil na hranici trestného území, ale jeho nebezpečnou střelu si pohlídal u své pravé tyče Průša. Ve 37. min. se již hosté radovali z vyrovnání, ale sudí Jarolím po chvilce váhání branku neuznal pro údajný faul na domácího gólmana Marka a po protestech hostů bylo výsledkem udělení dvou žlutých karet hostujícímu Vl. Hruškovi a trenéru Holubovi.

A kalich hořkosti vypili hosté do dna v nastavení první půle, kdy po milimetrové narážečce od Štolby a chybě chýnovských zadáků obstřelil Průšu na zadní tyč domácí středopolař Distel a poslal hosty do šatny již s dvoubrankovou ztrátou.

Do druhého poločasu nastoupili hosté s odhodláním něco s výsledkem ještě udělat, ale dobře hrající domácí tým měl stále navrch. Ve 48. min. prošel Štolba lehce až do malého vápna hostů, předložil míč před poloprázdnou branku Distlovi, ale jeho dorážku na poslední chvíli zablokoval na brankové čáře chýnovský Rytíř.

Chléb se pak lámal v 61. min., kdy unikajícího Štolbu (koho jiného…) nedovoleně zastavil poslední chýnovský hráč Pajer a hlavní rozhodčí hned tasil červenou a od té doby dohrávali hosté zápas jen o deseti… Tento moment však nakopl hosty k daleko lepšímu výkonu, najednou se začalo hrát více na polovině domácích a výsledkem byla hned v 63. min. branka M. Rabiňáka, který dorazil míč z bezprostřední blízkosti do domácí branky po výborné kombinační akci po levé straně od Jana a Vlastimila Hruškových.

V deseti hrající hosté si vytvořili až do konce utkání územní převahu, evidentně opaření domácí se pak již soustředili jen na udržení výsledku a to se jim také (navzdory asi třem slibným příležitostí hostů) podařilo. Největší šanci měl chýnovský Doubrava v 74. min., kdy se postavil z ideální vzdálenosti k zahrání trestnému kopu, ale jeho míč šel jen pár centimetrů nad Markovou brankou. Potvrdit výhru domácích pak mohl v 88. min. Štolba (v sobotu mu ale nebylo gólově přáno…), ale jeho hlavička skončila také těsně nad břevnem.   

Na velmi hezký dačický stadión v osmitisícovém městě zavítala na domácí vedoucí tým tabulky v sobotním krásném odpoledni na pěknou tribunu jen tristní návštěva, cca 40 diváků. I když v Zápise o utkání bylo uvedeno dvakrát tolik, ale tento počet by odpovídal spíše včetně všech aktérů na fotbalovém trávníku, i s lavičkami náhradníků…

Hodnocení zápasu dačickým kanonýrem Robinem Štolbou: „Zápas jsme začali výborně a hned ve 2. minutě jsme se ujali vedení. Potom jsme však neproměnili několik vyložených gólových šancí a ve druhé půli jsme na to málem doplatili. Nám paradoxně ublížila červená karta hostům a v poslední půlhodině utkání jsme si pořádně nenahráli… Byly to hodně ubojované tři body, ale na to se historie již ptát nebude.“

Hodnocení zápasu trenérem Chýnova Josefem Holubem: „Bohužel si nevezeme domů ani jeden bod a to především kvůli první čtvrthodině, kdy jsme zaspali začátek utkání a nehráli jsme dobře. Spokojen jsem byl až po změně stran a za druhý poločas, i když jsme hráli celou půlhodinu oslabeni o jednoho hráče, patří klukům poděkování. Škoda, že nám nebyl uznán ve 37. min., podle mě, regulérní gól na 1:1. V neděli se musíme připravit na další těžké utkání a to na domácím trávníku s celkem Lokomotivy Veselí nad Lužnicí.“

FK Dačice - FC Chýnov 2:1 (2:0)

Góly: 2. Přikryl, 45. Distel - 63. M. Rabiňák. Rozhodčí:  Jarolím - Písek, Seidl, delegát: Jodl. ŽK: 3:4 (Burian, Zejda, Brtník - Vl. Hruška, trenér Holub, Průša, Doubrava). ČK: 0:1 (63. Pajer). Rohy: 3:6. Diváků: 40.

Dačice: Marek – Přikryl, Kněžínek, Chyška, Leitkep V. (85. Šívr) – Zejda, Burian (89. Šmíd), Brtník, Distel – Šimánek (90. Točík), Štolba. Trenér Roman Bujdák.

Chýnov: Průša – Pajer, Doubrava, Rytíř, Vl. Hruška – J. Rabiňák, Kavka (87. Štrouf), Petrů,  (90. Sedláček), Havlík (46. Lhoták) – M. Rabiňák, J. Hruška. Trenér Josef Holub.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Aneta Šanderová
 


 
Reklama