Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Derby Prachatic se Čkyní nabídlo jen minimum vyložených příležitostí

 
úterý, 10. října 2023, 17:40

Prachatice – Duel domácího Tatranu proti Čkyni byl očekávaným šlágrem kola. Oba celky ještě před dávnými časy hrály derby v krajském přeboru a rezonovalo celým okresem. Za to tentokrát se hrálo o hodně, ale rezonance byla spíš jen v poledne na místních zvonech.

Od začátku se hrálo opatrně. Čkyňstí byli víc nebojácní a do páté minuty víc zlobili Osvalda v brance Tatranu. Polední čas Prachatickým moc nevyhovoval a bylo vidět, že se rozehrávají dlouho. Hosté měli územní převahu, ale i oni v koncovce byli nic moc a neproměnili nic.

Hrálo se na půlce, bez nápadu a fotbalového umu. To vše hostům vyhovovalo, a protože tento poločas nenabídnul ani na jedné straně žádný významný okamžik byl tady bezbrankový poločas.

Hosté opět měli v zádech super fandy a jejich bubeníci vířivě hnali tým dopředu, ale ani to nezabralo.

Druhé dějství začalo stejně. Boj o střed hřiště, první šance měli opět hosté, ale bez efektu. Po čtvrthodině hry nastartoval domácí čerstvý Balica, když trefil tyč a Tatran šel do tlaku. Jenže hráči zpod Libína ostřelovali branku Drnka z uctivé vzdálenosti a to zkušený gólman hostí pochytal.

Pavel Babka z trenérské pozice hnal prachatické hráče dopředu a nabádal je hrát přes křídla a do brejku. Jenže ani to nezabralo. V závěru ještě Balicu i Řezníka vychytal Drnek a poněvadž hosté posledních pět minut vytvořili neprůchodný obranný šik, se kterým si Prachatičtí nedokázali poradit, byla bezbranková remíza vyjádřením toho, co se na hřišti událo.

Po utkání hráči od Volyňky poděkovali svým divákům a bubeníkům, kteří opět předvedli krásnou tambor show po celých devadesát minut.

FK Tatran Prachatice – SK Čkyně 0:0

Rozhodčí: Pečenka - Dimitrov, Barva. ŽK: 3:3. Diváků: 100.

Napsal(a) Ladislav Beran | Foto Ladislav Beran
 


 
Reklama