Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zápas Lišova s Chýnovem rozhodla poslední, tentokrát proměněná tutovka

 
středa, 6. září 2023, 16:33

V Lišově se utkala mužstva, která minulé kolo shodně prohrála 0:1, díky naprosto nulové produktivitě v proměňování vytvořených šancí. Ve stejném trendu probíhal i tento zápas, který byl napínavý až do konce a rozhodla jej poslední šance.

Domácí začali svižně a velmi sebevědomě, když po akci Koláček Kándl Hlaváč zaběhl za obranu Kándl a lobem poslal míč přes vybíhajícího Průšu, ale také vedle branky. Ve 3. minutě se po podobné akci objevil za obranou Koláček a z pravé strany poslal míč obstřelem na zadní tyč. Jeho „šajtle“ nebyla á la Rosický, a tak netrefil branku.

Prvních deset minut podnikli hosté několik rychlých protiútoků bez efektu. Ve 12. minutě si vypracovali největší šanci poločasu díky bratrské spolupráci, když Jan Hruška dlouhým nákopem z hloubky vlastní poloviny poslal míč za vysunutou obranu, na který vystartoval Vlastimil Hruška a postupoval s ním zleva do vápna. Byl křižován stoperem, a tak místo střely předložil míč před bránu Václavu Hruškovi, který šancí doslova pohrdl.

Ve 20. minutě prováděl trestný kop několik metrů zpoza pravého rohu vápna Rabiňák, míč tvrdě obstřelil nad zdí hráčů, ale i těsně nad branku. Hosté do poločasu zahrozili ještě dvakrát, když ve 37. minutě po rychlém protiútoku aktivní Rabiňák centrem našel v prostoru penalty Zadražila, míč z jeho hlavičky skončil nad Bočkovou brankou. Ve 40. minutě prováděl trestný kop od prostoru střídačky hostů Mládek, poslechl radu trenéra Pilíka a míč dlouhým nákopem předimenzoval na zadní tyč, kde z prostoru rohu malého vápna jej vracel Jan Hruška před branku, Boček si však míč dobře našel.

Průběh poločasu se odrazil v oboustranných přestávkových prognózách, když ze všech stran znělo, kdo dá gól, vyhraje. První možnost měli domácí, když ve 47. minutě po rychle zahraném autovém vhazování Klaboucha, pronikl Hlaváč rychlým sprintem i s míčem do vápna a střelou na zadní tyč branku minul. V 54. minutě rychlý kombinační protiútok hostů zakončoval z úrovně penalty pohotově z prvního doteku „smolař“ J. Hruška míč minul branku.

V 62.minutě po nešťastném odkopu hostujícího stopera do zad spoluhráče vybojoval míč Kándl a postupoval s ním asi ze 30 metrů do vápna, místo střely zvolil nahrávku doleva na souběžně běžícího Burdu. Ten byl v ofsajdové pozici a míč se stejně dokutálel za brankovou čáru vedle. Vzápětí Hlaváč opět využil své rychlosti, obešel obránce a střelou na zadní tyč, opět jen vedle trochu vystrašil Průšu. V 78. minutě levý obránce Mandík vybojoval míč po  dlouhém odkopu Kándla a poslal jej přesným centrem  před bránu Burdovi, tomu v poslední chvíli odhlavičkoval míč Rytíř.

Několik rohových kopů na obou stranách nic nepřineslo, takže se zdálo, že vše spěje k remíze. V 88. minutě se tomu vzepřeli domácí, když Jeroušek rychle provedeným autovým vhazováním vyslal do brejku, koho jiného než Hlaváče, ten se opět proháčkoval s míčem do vápna a tentokrát místo střely poslal míč přesně k noze střelce Pechoče, který se nemýlil - 1:0.

Jiří Beneda, trenér Lišova: „Hrál se vyrovnaný zápas dvou týmů, kterým se úplně nepovedl výsledkově začátek soutěže. Vytvořili jsme si však více šancí než soupeř a nakonec zaslouženě tu jednu na konci zápasu proměnili.“

Pavel Pilík, trenér Chýnova: „Na mužstvu hned v úvodu soutěže leží obrovská deka a hodně se trápíme. Navíc jsme dnes dostali ke všemu rozhodující gól v 89. min., ale o gól jsme si koledovali. Domácí si dokázali na rozdíl od nás, vytvořit několik gólových příležitostí a brankář Jirka Průša mužstvo v několika případech podržel. V minulém kole jsme si vytvořili dostatek gólových šancí, že je nedokážeme proměnit, to je druhá stránka věci. Dnes jsme si ale v Lišově moc příležitostí ani nevytvořili. Bohužel se nyní nedaří ani těm nejzkušenějším hráčům a nezbývá nám nic jiného, než se zase zvednout. Jsme ve velké krizi a řešíme, co s tím…“

SK Lišov – FC Chýnov 1:0 (0:0)

Gól: 88. Pechoč. Rozhodčí: Průchová – Boček, Herzog. ŽK: 2:2 (Pechoč, Hlaváč – Rabiňák, Pták). Diváci: 97.

Lišov: Boček – Klabouch, Shýbal, Brtna, Mandík – Pivoňka (83. Filip), Kándl, Koláček M. (92. Průša), Pechoč, Hlaváč – Burda (85. Jeroušek). Trenér: Beneda.

Chýnov: Průša – Hruška Jan, Rytíř, Petrů (53. Doubrava), Rabiňák, Štrouf (63. Lhoták), Mládek, Hladík (79. Pták), Hruška V., Hruška Vl., Zadražil. Trenér: Pilík.

Napsal(a) Jiří Hart | Foto Radka Matějková
 


 
Reklama