Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třeboň potvrdila roli favorita, v poháru vystavila stopku Zlaté Koruně

 
čtvrtek, 31. srpna 2023, 11:53

Zlatá Koruna – Ve středeční dohrávce osmifinále Samson Cupu nestačil nováček I. A třídy na favorizovanou Jiskru Třeboň. Ta byla pro Zlatou Korunu příliš velkým soustem a z krajského poháru vypadla po porážce 0:5.

V úvodu utkání si Třeboňští vytvořili dvě gólové šance, ale špatně je vyřešili. Hosté drželi míč a snažili se proniknout přes zhuštěnou obranu. Domácí si vytvořil několik brejků, ale ztroskotal na třeboňské obraně.

Po několika nepovedených zakončeních se hosté dočkali prvního gólu zásluhou Průchy ve 34. min. Další rána pro „Zlatku“ přišla ve 43. minutě. Po kombinaci převzal míč Matoušek a namířil si to na bránu, byl podražen Konečným, ten obdržel druhou žlutou kartu a putoval předčasně do sprch.

Na začátku druhého poločasu hosté dokonale zužitkovali přesilovku. V 54. min. poslal Tůma průnikovou přihrávku na Radostu a ten se nemýlil. Za pět minut zvýšil na 0:3 Matoušek a bylo rozhodnuto. Třeboňští stáhli oba útočníky a poslali na trávník čerstvé síly.

„Pak jsme polevili a domácím dovolili asi čtyři gólové šance, ale brankář Flaška nás podržel,“ uvedl k utkání trenér Třeboně Karel Bicenc.

V 73. min. Tůma z dálky překonal domácího brankáře Votýpku.Zanedlouho po kombinaci Radosta posunul na Bicence a ten naservíroval přihrávku střídajícímu Divokému, který po třech minutách na hřišti vstřelil pátý a poslední gól. „Chválím celý tým,“ dodal spokojený Bicenc.

Ve čtvrtfinále Samson Cupu se Třeboň utká s Protivínem. Další dvojice tvoří Hluboká – D. Voda/Met. Tábor, Dačice – Semice a Křemže – Mirovice.

SK Zlatá koruna – Jiskra Třeboň 0:5 (0:1)

Góly: 34. Průcha, 54. Radosta, 59. Matoušek, 73. Tůma, 77. Divoký. Rozhodčí: Votava – Novotný, Ondra. ŽK: 3:5. ČK: 1:0 (43. Konečný po 2 ŹK). Diváků: 50.

Zl. Koruna: Votýpka – Miletić (46. Šebelka), Wagner, Kroupa, Sláma, M. Král, Kroneisl, Persán (70. Štěpánek), Rytíř, Voráček, Konečný. Trenér Prener.

Třeboň: Flaška - Tůma, Širhal (58. Meškan), Schneider, Pánek - Kubata, Bicenc, Hromádka (74. Divoký), Činčura (46. Radosta) - Matoušek (62. Andres), Průcha (62. Vranovský). Trenér Bicenc st.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama