Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jistebnice poločasovou ztrátu s Veselím nesmazala

 
úterý, 22. srpna 2023, 20:12

Veselí nad Lužnicí – Za krásného slunečného a horkého počasí se odehrál úvodní zápas I. A třídy mezi veselskou Lokomotivou a 1. FC Jistebnice. Kdo čekal, že mužstva se budou po letní přípravě spíše rozehrávat, ten se hodně mýlil.

Domácí hráči hned od první minuty zápasu hráli ve velkém tempu a nasazení. Soupeř se prezentoval podobně, a tak byl k vidění rychlý, tvrdý, ale férový zápas.

Skóre zápasu otevřel ve 31. minutě hráč domácích dorostenec Mikuláš Průcha krásnou křižnou střelou. Ve 35. minutě přidal další gól domácích hlavou do protipohybu brankáře navrátilec Petr Koktavý. Do kabin se tak odcházelo za stavu 2:0 pro domácí Lokomotivu.

Hned na samém začátku druhého poločasu měli hosté možnost zahrávat pokutový kop. Exekutorem penalty byl kapitán hostí Jan Stoszek, který však prostor brány netrefil. Branky se hosté dočkali v 53. minutě, kdy skóroval Pavel Horčička.

A protože již domácí hráči žádné další branky ze svých šancí nepřidali a zároveň brankář Jakub Hejl předvedl dva bravurní zákroky, skončil zápas zaslouženým vítězstvím domácí Lokomotivy.

V příštím kole za týden hraje Lokomotiva opět doma, kdy v sobotu dne 26. 8. 2023 přivítá tým ze Sezimova Ústí.

Loko Veselí – Jistebnice 2:1 (2:0)

Branky: 31. Průcha, 37. Koktavý – 53. Horčička. Rozhodčí: Bartůněk – Kovařík, Mazour. ŽK: 1:1. Diváci: 111.

Veselí: Hejl - Koktavý, Hájek (63. Berezný), Čížek, Kolář, Štětina (70. Čech), Průcha, Doležal, Bursík (86. Nuhlíček), Valeš (78. Křiklán), Dvořák (60. Novotný).

Jistebnice: Novák (30. Vavřina) – Mrzena (14. Popelka), Podzimek, Vacek, V. Stoszek, Kubec (66. Hejlík), J. Stoszek, Buchtele, Horčička, Turnovec, D. Ruber (69. Kotalík).

Napsal(a) Vojtěch Rožboud | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama