Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Roudné v závěrečné přípravě těsně vyhrálo v Kaplici

 
pátek, 4. srpna 2023, 22:06

Kaplice – V pátek v podvečer hostili Kapličtí v přípravném utkání nováčka krajského přeboru z Roudného. Oběma týmům v týdnu odřekly domluvené zápasy jejich soupeři, a tak se čtvrtek navečer domluvilo toto střetnutí. A i přes rychle sjednané utkání, přišla na stadion velice pěkná návštěva. Přítomní viděli zajímavé střetnutí plné nasazení od hráčů obou týmů.

Jako první zahrozili v osmé minutě hosté. Po rohovém kopu Kadlece se po břevně svezla hlavička Míky. Kapličtí hned v následující minutě opláceli obdobnou mincí. Z pravé strany centroval Divoký, nepřesně hlavičkoval Česák. Bezbrankový stav mohli změnit hosté po čtvrthodině hry, kdy se osamocený Míka řítil na gólmana, ale pokus o kličku mu Říha vystihl a následné Kadlecovo zakončení z hranice velkého vápna se mezi tři kaplické tyče nevešlo.

V jednadvacáté minutě už se favorit do vedení dostal. Ješina při obranném zákroku nastřelil ruku spoluhráče a pískala se poněkud přísnější penalta. Tu dokázal Viktor Kadlec přízemní střelou s přehledem proměnit a malšané se ujali vedení – 0:1.

Na druhé straně pak pokoušel střelecké štěstí zpoza vápna Kuchař, Havlíček však zasahovat nemusel. Hosté byli častěji na balónu, a i více se dostávali do zakončení, ale spartakovci nechtěli prodat svou kůži lacino. Po půlhodině hry se na šestnáctky dostal k odraženému míči Kadlec, pálil pohotově v pádu, přízemní ránu dokázal gólman Říha pokrýt.

Pak se o slovo chtěli přihlásit domácí, ale na Nowakův centr z levé strany v gólové pozici Fučík nedosáhl. Krátce před poločasem pak po faulu na roudenského Šrámka měli hosté výhodu trestného kopu z velmi dobré střelecké pozice. Exekuce se ujal Míka, ale Říha si jeho střelu pohlídal bez větších problémů.

Po prvním poločase měli Roudenští jednogólový náskok. Obraz hry se příliš nezměnil ani po změně stran. Více brankových příležitostí měli hosté, ale spartakovci srdnatě favoritovi vzdorovali. V úvodu druhého dějství byli aktivnější hosté. Rohový kop zahrával Kadlec, po přetaženém centru se ke střele dostal Navrátil, přízemní střela se od tyče odrazila do zámezí.

Volej by se neztratil v anketách

Nádherný moment byl k vidění v jednapadesáté minutě, a ač se z gólu radovali hosté, uznale mu tleskali i domácí příznivci. Rohový kop tentokráte zahrával Wohlgemuth, adresným centrem našel na vápně Viktora Kadlece, který ranou z voleje vymetl pavouky z pravého horního rohu Schneiderovy svatyně – 0:2.

Stejný hráč mohl nedlouho poté zkompletovat hattrick, ale při nájezdu nedokázal střídajícího brankáře Filipa Schneidera překonat. Následně se o slovo výrazně přihlásili Kapličtí. Nejprve trestný kop z levé strany zahrával Divoký, po jeho centru Ješina míč nezasáhl a od Česáka se míč odrazil nad branku Roudného.

V 58. minutě se Spartakovci z gólu radovali. Rohový kop si rozehrál Divoký s Fučíkem, následoval centr, k odraženému míči se dostal Václav Kuchař a prudkou ranou propálil brankáře Havlíčka – 1:2.

V polovině druhého poločasu mohl hostům vrátit dvoubrankové vedení Wohlgemuth, ale křížný pokus prolétl mimo vzdálenější tyč. Pak se ke střele zpoza vápna odhodlal kaplický Kuchař, přízemní ránu Havlíček vytěsnil na rohový kop.

Čtvrthodinu před koncem zase pro změnu zahrozili Roudenští. Po Wohlgemuthově přetaženém centru netrefil prostor kaplické brány zakončující Míka. V osmdesáté minutě měli Kapličtí šanci na vyrovnání. Akci z levé strany potáhl Česák, po přesné přihrávce do vápna Popov přiťukl míč Fučíkovi, který se dokázal uvolnit, ale prudkou ranou jen vyprášil Havlíčkovy rukavice. Skóre i díky tomu už zůstalo do závěrečného hvizdu neměnné.

Zajímavé přípravné utkání skončilo těsnou výhrou favorita. Pro Malšany skončila generálka vítězně. Kvalitní přípravné utkání diváky bavilo.   

TJ Spartak Kaplice – TJ Malše Roudné 1:2 (0:1)

Branky: 58. Kuchař – 21. (pen.) a 51. Kadlec. Rozhodčí: Valeš – J. Říha, V. Kuchař. ŽK: 0:1 (Zíka). Diváků: 173.

Kaplice: F. Říha – Gondek, Ješina, Pastier, Nowak – Pál, Kuchař, Česák, Divoký – Daniel, Fučík. Střídali: N. Popov, Lhotský, Schneider.

Roudné: Havlíček – Zíka, Malý, P. Cepák, D. Vogl – Navrátil, Zachař, Míka, Šrámek – Benda, Kadlec. Střídali: L. Wohlgemuth, Goretki, Pazourek, Holý.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Lenka Průchová
 


 
Reklama