Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Martin Wohlgemuth znovu převzal čtyřdvorské kormidlo

 
středa, 26. července 2023, 12:33

České Budějovice – Po tříleté pauze se k týmu SK Čtyři Dvory vrací v roli trenéra bývalá opora zadních řad a člen Síně slávy Dynama ČB Martin Wohlgemuth (58). Někdejší stoper černobílých trénoval „Čtyrák“ naposledy v roce 2019, pak začal úřadovat koronavirus a na lavičce skončil. Po dlouhé době si s rodinou užíval volné víkendy, nyní je ale známá fotbalová osobnost v trenérské funkci zpátky.

„Na rovinu řeknu, že volno o víkendech bylo parádní, stále jsme s rodinou něco podnikali. Fotbal mi ale chyběl. Na hřiště to mám kousek, navíc jsem dostal zelenou i od manželky, tak proč do toho nejít. Skončit mohu vždycky,“ objasňuje populární "Máca" okolnosti svého návratu.

Trénovat s nimi začal v úterý 18. července a v rámci letní přípravy už Čtyřdvorští odehráli v Bavorovicích přátelský duel se Ševětínem. S týmem se staronový kouč zatím spíš seznamuje. Jednou z nových posil je Jaroslav Ludačka (42), který po 13 letech skončil rakouské angažmá. „Jsou tady mladí kluci, někteří hráči jsou ale momentálně zranění, takže kádr jsem poznal zatím zhruba z poloviny,“ přiznává kouč, který fotbalovou kariéru po návratu z Rakouska ukončil v FK Nová Ves-Brloh.

V minulé sezóně musely Čtyři Dvory bojovat o udržení se v I. A třídě až do závěrečných kol. Martin Wohlgemuth pochopitelně vývoj soutěže sledoval. „Mužstvo poznamenaly odchody čtyř klíčových fotbalistů do Jankova a Prachatic. To se zákonitě muselo projevit,“ vidí zcela jasně příčiny trápení čtyřdvorských fotbalistů v předcházející sezóně muž, který sledoval fotbalové dění spíš zpovzdálí.

Úbytek hráčů vnímá jako zásadní problém i nyní. A nejenom ve Čtyřech Dvorech, ale i u konkurenčních týmů. „Dřív kluci hráli prakticky jenom fotbal a hokej. Dneska mají na výběr z více sportů a fotbalu už se jich věnuje méně,“ vysvětluje si to dlouholetý pedagog Wohlgemuth.

Se svými svěřenci hodlá trénovat třikrát týdně a přál by si odehrát celkem čtyři přípravná utkání. „Vylepšit se dá všechno. V tabulce bychom se chtěli pohybovat na předních příčkách. Neradi bychom se strachovali o záchranu, jako tomu bylo vloni,“ odpovídá Martin Wohlgemuth na otázku, co bych rád oproti minulé sezóně vylepšil.

Také on si všiml, jakými zásadními proměnami areál na čtyřdvorském sídlišti prošel. „Zázemí se změnilo jednoznačně k lepšímu. Hráči mají novou šatnu a je to tady moc hezky udělané,“ přikyvuje Wohlgemuth uznale hlavou.      

  

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama