Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sousedovice po suverénním postupu mění trenéra

 
středa, 5. července 2023, 19:33

Sousedovice – 11 bodů, takový náskok měli po posledním kole I. B třídy, skupiny B, fotbalisté Sousedovic. Ti z 26 utkání vyhráli 24, jednou remizovali a pouze jedinkrát prohráli. Jejich dlouhou sérii bez porážky utnuly až tři kola před koncem Bělčice, které Sousedovice na domácím hřišti porazily 6:3. Předseda sousedovického mančaftu Josef Hodonický v rozhovoru přiznal, že o postup hrát v uplynulé sezoně rozhodně chtěli. Mimo jiné také vysvětlil, proč skončil trenér Radek Pintíř.

Jak hodnotíte uplynulou sezonu, která byla vítězná?

Výborně, protože jsme prošli soutěží bez velkých problémů.

Byl postup vaším předsezonním cílem?

Neřekl bych cílem, ale doufali jsme, že budeme hrát o postup.

Kdy jste si poprvé řekli a uvědomili si, že byste soutěž mohla vyhrát?

Poprvé jsme si uvědomili, že hrajeme reálně o postup po podzimní části.

Koho z týmu byste chtěl nejvíce vyzdvihnout?

Chci vyzvednout celý tým, protože úspěch ve fotbalu je vždycky týmová záležitost. Když tedy někoho tak Pepu Šourka, který nastřílel za sezonu 36 gólů.

V sezoně jste padli pouze jednou, tři kola před koncem s Bělčicemi, co říkáte na tuto bilanci? A proč se tak stalo, že jste v Bělčicích najednou prohráli?

Výsledek v Bělčicích byl tak trochu ztrátou koncentrace. Měli jsme převahu, nastřelili dvě břevna a dvě tyče, nevyužili jsme několik vyložených šancí. Mrzelo nás to, protože jsme nakonec chtěli projít soutěží bez bodové ztráty.

Postoupilo se, ale změnil se trenér. Proč tomu tak je a kdo přijde jako náhrada?

Radek Pintíř je výborný trenér a v normální situaci by samozřejmě pokračoval. Začal studovat při zaměstnání vysokou školu, a to se nedalo skloubit. Novým trenérem bude Luděk Cimrhanzl. Je to zkušený trenér s výbornými výsledky.

Jsou v jednání nějaké posily nebo i odchody? Asi budete chtít posílit na 1.A, že?

Odchází od nás Lukáš Duba do Junioru, Ondra Rataj do Štěkně. Získali jsme Doležala z Junioru. Máme mladé perspektivní mužstvo, kromě tří hráčů je zbytek týmu věkově do 25 let. Pokud zůstane kádr pohromadě, má svůj výkonnostní vrchol ještě před sebou.

S jakými cíli půjdete do nové sezony?

Do nové sezony jdeme s cílem poznat naše výkonnostní možnosti a hrát v klidném středu tabulky bez sestupových problémů.

Kdy vám začíná příprava a co vše je v plánu?

Příprava začíná 12.7. Máme dojednáno šest přípravných zápasů, většinou s mužstvy krajského přeboru.

Napsal(a) Václav Kucul | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama