Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Stará garda Blaníku se dočkala, poprvé pokořila XI. Jana Bergera

úterý, 27. června 2023, 23:01

Strunkovice nad Blanicí – Už popatnácté uspořádal strunkovický Blaník tradiční fotbalovou exhibici, během které se na hřišti předvedly známé sportovní i kulturní osobnosti. Strunkovičtí oblíbeným Sportovním charitativním odpolednem zároveň oslavili půlstoletí od založení místního fotbalového oddílu.

První zápas sehrál domácí A tým, účastník I. A třídy, proti fotbalovému Výběru Jihočeského kraje, který nastoupil pod taktovkou ostříleného kouče Jindřicha Dejmala.  Krajský výběr složený z hráčů z různých klubů (mj. Protivín, Hluboká, Č. Krumlov, Písek, Osek) v čele s Petrou Divišovou zvítězil 5:4 (3:1) zásluhou gólů hattricku Hocha, J. Vorla a kapitánky Divišové.

Tahákem nedělního odpoledne, před nímž zazněly české a slovenské hymny, bylo střetnutí domácí staré gardy Strunkovic a hvězdami nabitý All stars tým, který sestavoval Jan Berger. Ikona Sparty se proháněla po pažitu společně s Ladislavem Jurkemikem, Františkem Strakou, exbudějovickými útočníky Davidem Lafatou a Ladislavem Fujdiarem, moderátorem Vlastou Korcem, legendárním hokejovým brankářem Dominikem Haškem, Karlem Jarolímem, Janem Fialou a dalšími osobnostmi. Veteráni Strunkovic se radovali z historicky prvního vítězství 5:4, když „legendy“ stačily v závěru jen korigovat z opakované penalty Lafatou.

Přihlížela slavná dvojice Antonín Panenka a Karol Dobiaš, který předvedl dětem dokonalé žonglování s míčem, popřát strunkovickému klubu přijel senátor Tomáš Fiala ze Strakonic, tradičně dorazil bývalý šéf KFS Milan Haškovec, čestný výkop provedla zpěvačka Monika Absolonová, v poločase zazpíval známé songy Stanislav Hložek. Potlesk od žen sklidila především písnička Holky z naší školky z roku 1982. V ochozech bylo i s dětmi na sedm stovek diváků. Při letecké show padaly z nebe bonbóny a děti byly ve svém živlu.

„Letos v rámci oslav 50letého výročí klubu jsme uspořádali tuto fotbalovou exhibici popatnácté. A znovu lidi přišli v takovém velkém počtu. Chtěl bych jim poděkovat. Jsme rádi, že oba zápasy nabídly spoustu branek a hezkých fotbalových momentů. Mám spoustu kladných ohlasů z obou hostujících týmů, že se to povedlo. Tímto děkuju Michalovi Průchovi a Péťovi Sládkovi, že mi pomohli sestavit Jihočeský výběr. A určitě s touto super partou uděláme v budoucnu třeba nějaký turnaj. Pomohli jsme zároveň charitě. Konečná částka bude předána v září po dražbě hraného dresu Leverkusenu od Adama Hložka, který se rozhodl pomoci touto formou,“ uvedl strunkovický Petr Kortus a zároveň prozradil, že Sportovní odpoledne v obdobném rozsahu už pořádat nebudou.

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama