Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Rozlosování krajských soutěží. Do I. A třídy se podívá i Borek

 
pátek, 23. června 2023, 23:30

České Budějovice – Tři nováčci Roudné, Třebětice a Mirovice doplní nový ročník jihočeského krajského přeboru, který odstartuje 2. kolem o víkendu 12. a 13. srpna 2023. Oblastní třídy, v nichž došlo k velkým přesunům, zahájí o týden později. Před pondělním losovacím aktivem oznámil sekretariát konečný návrh losovacích čísel soutěží Jč. KFS 2023/2024.

K šampionům I. B třídy se přidala i další mužstva, která budou hrát v příští sezoně ve vyšší soutěži. Slavoj Hrdějovice jako druhý nejlepší ze všech skupin a po roce se raduje FK Borek, který byl další v pořadí po nereflektování Sokola Sedlice. Do A třídy zamířil půltucet nových mužstev.

Postup do nejnižší oblastní soutěže neodmítl ani jeden okresní mistr. Jen Hradiště B postoupit kvůli A-týmu nemohlo. K béčkům Hluboké a Č. Krumlova, dále Štěkně, Stach, Stráže nad Nežárkou a Ratibořských Hor se přidaly další celky z okresních přeborů, které administrativně doplnily I. B třídu. Jedná se o Protivín B, Loučovice, Dobrou Vodu a Včelnou, třetí nováček z českobudějovického okresu. Na listině účastníků krajských tříd už nenajdeme celky TJ Nová Ves a Sokol Cehnice, které podaly přihlášku do okresu.

Do regionálního poháru – Samson Cupu – se hlásí sedmnáct týmů (4 z KP) – SK Zlatá Koruna, Šumavan Vimperk, finalista SK Lišov, FK Dolní Dvořiště, vítěz TJ Hluboká nad Vltavou, TJ Jiskra Třeboň, FK Protivín, SK Čkyně, FK Meteor Tábor, TJ Centropen Dačice, Sokol Bavorov, Sokol Mladá Vožice, SK Slavia ČB, Jiskra Strmilov, SK Planá, FC AL-KO Semice, SK Ratibořské Hory.


Napsal(a) Redakce | Foto Miloslav Kusbach
 


 
Reklama