Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V dohrávce v Bernarticích se ze zisků tří bodů radovali hosté z Chýnova

 
středa, 10. května 2023, 09:58

Bernartice - Se zájmem sledované utkání mezi odvěkými rivaly skončilo nakonec nejtěsnější výhrou hostů a chýnovským fotbalistům se tak podařila odveta za smolnou podzimní porážku 1:2 z chýnovského hřiště.

V první půli  se hrála v Bernarticích celkem vyrovnaná partie plná důrazných osobních soubojů, ve které se příliš pohledných akcí neurodilo a obě mužstva myslela především na to, aby neinkasovala. 

Hned ve 2. minutě se dostal do úniku na levé straně chýnovský Filip Zadražil, ale jeho přihrávka na nabíhajícího a neobsazeného Mareše nebyla přesná. V 6. minutě zahrozili naopak domácí, kdy střílel z voleje  Král, ale hostující opora v brance Průša byl u své levé tyče včas. Ve 13. minutě se opřel do míče z dvaceti metrů chýnovský středopolař Mládek a jeho prudká střela skončila za přihlížení brankáře Fučíka jen těsně nad jeho brankou.

Ve 27. minutě unikl po pravé straně hostující rychlík Mareš a jeho přihrávku Václav Hruška nasměroval opět jen nad bernartickou branku. Ve 33. a ve 35. minutě se pak dostali do dobrých šancí i domácí hráči Suchan s Rakovanem, ale ani oni na brankáře Průšu nevyzráli.

A ve 43. minutě se pak zrodila obrovská šance hostů, kdy hlavičkoval Filip Zadražil přesně do pravého horního růžku domácí branky, ale gólman Fučík vytasil fantastický zákrok a špičkami prstů vytěsnil míč mimo branku. Početná divácká kulisa chýnovských fanoušků si jen zhluboka oddechla, že to nebyl první gól v domácí síti a naopak domácí fandové zase s chutí Fučíkovi za tento zázračný zákrok zatleskali. Obě mužstva tak odcházela do šaten za bezbrankového stavu.

Do druhé půle viditelně lépe vstoupilo hostující mužstvo, vytvořilo si mírnou územní převahu, ale dobře hrající bernartická defenzíva stále odolávala a co prošlo, to dokázal zlikvidovat spolehlivý gólman Fučík. Ten opět prokazoval, že patří spolu s chýnovským Průšou mezi suverénně nejlepší gólmany v I. A třídě.

Ve 49. minutě se již však hostující hráči dočkali, když přetažený rohový kop Rabiňáka vrátil do pokutového území střídající Vlastimil Hruška a Doubrava dokázal přesně zakončit - 0:1.

Od 60. minuty pak domácí hráči přece jen více otevřeli hru a stále častěji se tlačili před Průšovou branku. V 77. minutě si také vytvořili velkou šanci na vyrovnání, kdy Rakovan mířil z úhlu do odkryté chýnovské branky, ale hostující výborně hrající matador Mládek stačil z brankové čáry míč v pádu vykopnout do bezpečí. Z následného rohu se již domácí fandové radovali, kdy Pěchota zatočil rohový kop přímo do branky, ale Průša jej stačil na zadní tyči v pádu vytěsnit na další roh.

V závěru zápasu se již hosté soustředili pouze na udržení jednobrankového vedení, přesto měli domácí ještě dvě velké gólové příležitosti. V 89. minutě střílel  Novák z trestného kopu z ideálních osmnácti metrů jen do zdi a v nastavení v 93. minutě po velkém závaru před brankou Průši se hosté i s velkou podporou paní Štěstěny nakonec ubránili…

Pavel Pilík (asistent trenéra Chýnova):  "Bylo to hodně soubojové utkání, v první půli jsme měli jednu vyloženou šanci, ale Zadražila v ní vychytal výborný bernartický gólman. S Bernarticemi se jedná vždy o velký boj s nasazením na obou stranách a nikdy nepadá moc branek, což se potvrdilo i dnes. Za třemi body jsme si šli a nakonec jsme je na horké bernartické půdě získali. Samozřejmě, že jsme spokojeni a chci za předvedený výkon pochválit celý tým."

Pavel Schorník (trenér Bernartic): "Hrál se vyrovnaný zápas s velkou agresivitou. Nakonec utkání rozhodla jedna standardka, kterou hosté po našem nedůsledném bránění v pokutovém území proměnili. Vyložených šancí moc nebylo a zápasu by asi spíše slušela remíza. A musím bohužel  říct, že hlavní rozhodčí dnes podal nepřesný výkon, a myslím si, že hosté neměli zápas dohrávat v jedenácti hráčích."

TJ Sokol Bernartice – FC Chýnov 0:1 (0:0)  

Gól: 49. Doubrava. Rozhodčí: Tupý - Barva, Jarolím. ŽK: 1:4 (Staněk - Rytíř, Václav Hruška, Doubrava, Průša). Rohové kopy: 5:10. Diváků: 110.

Bernartice: T. Fučík – Charypar, Ťupa (75. Smrčina), Šťástka, J. Novák – D. Novák, Š. Král (81. Růžek), Pěchota, Staněk (82. Peterka) - Rakovan, Suchan. Trenér Schorník.

Chýnov: Průša – J. Hruška, Doubrava, Rytíř, Rabiňák –  J. Hladík (88. K. Zadražil), Mládek (83. D. Král), Václav Hruška, Štrouf (46. Vlast. Hruška) – F. Zadražil, Mareš (92. Lhoták). Trenér Holota.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer
 


 
Reklama