Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ve Veselí se střetly Lokomotivy. Dopadlo to nerozhodně

 
úterý, 9. května 2023, 17:25

Veselí nad Lužnicí - V dohrávce 18. kola I. A třídy se ve Veselí hrálo zajímavé utkání dvou Lokomotiv. Veselská se s tou českobudějovickou o body podělily.

Začátek zápasu jednoznačně patřil hráčům českobudějovické Lokomotivy. Lépe se pohybovali a vypracovali si v úvodní čtvrthodině čtyři velké šance, které ale neproměnili. V 6. minutě trefil Janů tyč, o minutu později postupoval Gondek sám na domácího brankáře Hejla, ale přestřelil branku. Ve 12. minutě vypálil Tomandl tvrdou přízemní bombu, která letěla těsně vedle. V 15. minutě Růžička trefil před brankou domácího stopera Berezného.

Pak se začala rozjíždět veselská Lokomotiva. V 16. minutě nedosáhl Bursík na centr Koláře a o minutu později hostující brankář Šmrha skvěle chytil střelu Čecha. Ve 20. minutě se domácí konečně dočkali. Šimek zahrál z levé strany rohový kop, přetažený míč dokázal Nuhlíček vrátit před branku, kde se nejlépe zorientoval Průcha a vstřelil vedoucí branku domácích – 1:0. Tato branka ovlivnila dění na hřišti do konce poločasu.

Domácí hráli uvolněně a vypracovali si čtyři vyložené šance, které ale neproměnili. Ve 26. minutě Šimkovu šanci zmařil brankář Šmrha, který si poradil i se sólovou akcí Bursíka o dvě minuty později. Ve 30. minutě opět Šimek neproměnil velkou šanci, zamířil vedle branky. Problém domácích se zakončení vyvrcholil ve 35. minutě, kdy Kolář nedokázal dostat míč do odkryté branky hostů.

Ve druhém poločase sledovali diváci vyrovnanou hru s minimem šancí. Za zmínku stojí 67. minuta, kdy domácí přežili bez úhony neskutečný závar před svojí brankou. Naopak v 77. minutě mohl domácí Štětina rozhodnout utkání, po sólové akci z pravé strany se jeho přízemní střela otřela o tyčku mimo branku. V 85. minutě hosté vyrovnali. Domácí lacině ztratili ve středu hřiště míč, hosté šli do brejku, který bezpečně proměnil Gondek1:1. Nerozhodný výsledek je spravedlivý pro oba týmy.

TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí – TJ Lokomotiva České Budějovice 1:1 (1:0)

Góly: 20. Průcha  -  85. Gondek. Rozhodčí: Petričák – Hanzlíková, Frček. ŽK: 2:4 (Štětina, Šimek – Hladík, Gondek, Hajný, Ayeb). Diváci: 140.                                                    

Veselí: Hejl – Nuhlíček, Hájek (90. Lomský), Berezný, Křiklán – Stropek (46. Štětina), Průcha, Čech (79. Marcilis, 81. Kirilovicz), Kolář – Bursík, Šimek.

Lokomotiva ČB: Šmrha – Wenzl Martin, Gondek, Hanetšleger, Šnedorfer (60. Václavík), Janů (74. Wenzl Jan), Hladík, Wimmer, Hajný, Růžička (60. Ayeb), Tomandl (46. Šimek).

Napsal(a) Pavel Hajný | Foto Vojtěch Rožboud
 


 
Reklama