Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Spartaku se chyby vymstily, z Vodňan se vracel s prázdnou

 
úterý, 9. května 2023, 14:29

Vodňany - V dalším kole oblastní I. A třídy se Kapličtí představili ve Vodňanech. Hostující trenér měl již k dispozici minule absentujícího Pála, alespoň na lavičce už byl připraven Pulec. Domácí trenéři se naopak museli obejít bez distancovaného kapitána Píši. Kapitánskou pásku od něj převzal zkušený Kukla.

Dlouhé minuty to spíše vypadalo jako šachová partie, protože na zaznamenání hodnou možnost se čekalo až do 25. minuty střetnutí. Trestný kop na levé straně rozehrál Divoký na Vaniše, jehož centr propadl až na zadní tyč k Ondřeji Říhovi, jeho tvrdá přízemní rána letěla mezi tři tyče, bohužel balón trefil hostujícího kapitána Gondeka, díky tomu se skóre neměnilo. Po půlhodině hry standardní situace pro hosty. Divokého střela, centr, prolétl těsně vedle vzdálenější pravé tyče.

Až poté se do vážnějšího zakončení dostali i Vodňanští. Na pas za obránce si naběhl na levé straně Vokatý, pronikl až do vápna, vyslal křížnou střelu, která mezi tři kaplické tyče nesměřovala. Nedlouho poté měli domácí podstatně větší příležitost otevřít skóre. Brejková situace, po levé straně zatáhl balon Vokatý, přesným centrem našel ve vápně nabíhajícího Hudáka, který však ve stoprocentní šanci selhal, když míč prakticky vůbec netrefil.

Ve zbývajících minutách prvního poločasu byli naopak nebezpečnější Spartakovci. Ve 35. minutě si po Divokého přihrávce navedl míč na střelu Gutheis, zpoza vápna vyslal přízemní prudkou ránu, která však minula pravou tyč. O tři minuty později hosté měli výhodu přímého kopu, střela Gutheise ale minula pro změnu levou tyč. Pět minut před přestávkou po rohovém kopu Vaniše hlavičkoval nad bránu kapitán Gondek. Do kabin se tedy odcházelo za neměnného bezbrankového stavu.

Po změně stran se nejprve o slovo přihlásili domácí. Po rohovém kopu Volmuta hlavičkoval Janda nad bránu, a to i díky teči bránícího protihráče. Po následném rohovém kopu míč prolétl k Vokatému, který byl tak překvapen, že se od něj prakticky míč jen odrazil a skončil v Říhových rukavicích. V 51. minutě první šance hostů ve druhém dějství skončila gólem. Gutheisův přesný centr hlavou poslal Pál na nabíhajícího Roberta Daniela, jenž se dostal do vápna a křížným pokusem po zemi překonal brankáře Budína – 0:1.

Vedení si Kapličtí příliš dlouho neužili. Trestný kop Vokatého vyboxoval gólman Říha, akce poté pokračovala a po odraženém míči pálil mimo Volmut. Vzápětí při rozehrávce hrubě chyboval Čutka, předložil míč Tomáši Vokatému do stoprocentní příležitosti a domácí útočník nabídnutou možností nepohrdnul – 1:1. Vzápětí po akci Benedikta nedosáhl na střílený přízemní centr skluzující Vokatý.

V 57. minutě už Vodňany vedly. Po centrovaném míči se balón od Daniela odrazil k volnému Aliaksanderovi Hrynevichovi a ten přesnou střelou k tyči překonal bezmocného brankáře Říhu – 2:1. Během sedmi minut z jednogólového náskoku měli Spartakovci jednobrankové manko. V polovině druhého poločasu mohlo být srovnáno. Průnik Vaniše zastavil Brož jen faulem, míč se dostal ve vápně k Danielovi, který měl na noze vyrovnání, ale bránící soupeř stačil do střely vložit nohu a míč minul levou tyč.

Kapličtí se o vyrovnání snažili i v dalším průběhu hry. Domácí se naopak soustředili na bránění svého náskoku. Přesto si hosté připravili ještě dvě velké možnosti na vyrovnání, bohužel je nedokázali proměnit. V 78. minutě akce na jejímž konci byla spolupráce střídajících hráčů, kdy Pulec našel vpravo ve vápně nabíhajícího Slaninu, jenž ve svém premiérovém startu v áčku měl na kopačce gól, bohužel rána se mu svezla a míč minul bližší pravou tyč. Šest minut před koncem pak Pulec uvolnil vlevo do vápna Gutheise, který si z úhlu vypálil tvrdě na bližší tyč, Budín dokázal míč vyrazit na rohový kop.

Ve zbytku zápasu Vodňanští těsný náskok uhájili, a tak Kapličtí poprvé na jaře venku nevyhráli. Utkání jako takové bylo spíše remízové, přesto měli hosté našlápnuto k výhře, svými chybami však svému hostiteli oba góly doslova nabídli a domů se tak poprvé vraceli na jaře s prázdnou. Prohru budou chtít odčinit již ve středeční domácí dohrávce, kdy hostí Novou Ves.

FK Vodňany – TJ Spartak Kaplice 2:1 (0:0)

Góly: 54. Vokatý, 57. Hrynevich – 51. Daniel. Rozhodčí: Jarolím – M. Pečenka, Mach. ŽK: 1:1 (Brož – O. Říha). Diváků: 80.

Vodňany: Budín – O. Benedikt, Plocek, Brož, Janda, Hrynevich (80. Kubeš), Hudák, Volmut, Kukla, Svatoš (77. Iljushkin), Vokatý.

Kaplice: F. Říha – O. Říha (79. Smolen), Čutka, Kuchař (62. Slanina), Vaniš, Daniel, Gondek, Pál (76. M. Pulec), Pastier (73. Svoboda), Divoký, Gutheis.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec
 


 
Reklama