Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Novoveští neproměňovali v oslabené sestavě ve Lhenicích šance a prohráli

 
úterý, 2. května 2023, 10:57

Lhenice - K utkání do Lhenic cestovali fotbalisté Nové Vsi pouze s dvanácti fotbalisty, navíc se kvůli pracovním povinnostem omluvil brankář Hošna. Do brány se tak postavil Jiří Jiránek, který obvykle hraje v poli.

„Myslím, že na vyložené šance jsme byli v tomto utkání lepší, neboť domácí si kromě dvou gólů vlastně žádnou nevytvořili,“ hodnotí zápas hrající trenér Nové Vsi Radomil Procházka. V prvním poločase šli hosté sami na bránu, měli i další náznaky šancí, gól ale nedali. Naproti tomu Lhenice v prvním poločase ze svých dvou akcí dvakrát skórovaly. „Byl to zápas blbec, řekl bych,“ vraští čelo Procházka.

Druhý poločas začala Nová Ves velkým náporem, gól se jí ale nepodařilo dát ani z penalty. Naději novoveským fotbalistům dal v 55. minutě sám jejich trenér Radomil Procházka, když snížil na 2:1 z pohledu domácích. „Měl jsem ještě jednu dobrou šanci, když jsem postupoval sám ze strany na bránu, gól z toho ale nebyl,“ sypal si popel na hlavu Procházka. Novoveským zkrátka nebylo souzeno dát víc gólů, a proto se ze Lhenic vraceli s prázdnou.

Hostující trenér ocenil lhenické organizátory za to, že připravili perfektní hrací plochu. „Lhenicím blahopřeji k zaslouženému vítězství. Asi sami vědí, že měli dost štěstí, ale to k tomu patří. Fotbal se hraje na góly, nikoliv na zahozené šance,“ ví zase Radomil Procházka. Ze svého týmu vyzdvihl Jiřího Jiránka, který si brankářské rukavice oblékl teprve na čtvrtečním tréninku a zastoupil mezi třemi tyčemi svého spoluhráče.

Domácí podržel Dvořák

„Peckáři“ brali podruhé tři body a výrazně si pomohli v boji o udržení. „Minule jsem řekl, že jsme vyhráli zaslouženě, po zápase s Novou Vsí to říci nemohu. První šanci na vstřelení branky měli hosté, naopak jsme se ale po šťastném odrazu radovali z vedení my. První poločas byl takový neslaný nemastný, chyběl mi větší náboj, přesto jsme po pěkné akci a dalším zvláštním odrazu přidali druhý gól Opět u toho byl Mahák, který byl ve správný čas na správném místě. Bohužel jsme museli vynuceně střídat dva hráče, navíc Rosa dohrál zápas se sebezapřením a nevypadá to s nimi úplně dobře,“ lituje zraněných lhenický kouč Ivo Čech, který v poslední minutě naskočil na hřiště a v jednapadesáti letech je jedním z nejstarších hráčů celé soutěže.

Nové Ves po přestávce přidala, ale stačila jen korigovat. „Druhý poločas se odehrál v režii hostí, ti změnili rozestavení, byli silní na míči a my hrozili pouze ojedinělými protiútoky, ze kterých pár ošemetných situací bylo, nastřelili jsme i tyčku, ale jinak jsme "brankáře" Jiránka moc neprověřili. To hosté si šancí vytvořili více, i vyložené, ale proměnili jen jednu, některé zahodili a zbytek skvělými zákroky zneškodnil brankář Dvořák, který má na třech bodech tentokrát zřejmě největší podíl,“ označuje Ivo Čech muže zápasu.

SK Lhenice – TJ Nová Ves 2:1 (2:0)

Gól: 24. a 33. Mahák – 55. Procházka. Rozhodčí: Vejčík, Kovařík, Jarolím. ŽK: 3:3 (Dvořák, Prenner, Beran – Žoček, Boháč, Holý). Diváků: 100.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Klein
 


 
Reklama