Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vodňany odjely s půltuctem, Míka si připsal hattrick

 
pondělí, 1. května 2023, 13:25

Roudné - Malšané pokračovali ve vítězném tažení a popáté v řadě si připsali tříbodový zisk. Po porážce Strunkovic v Mirovicích se roudenská jedenáctka posunula na druhé místo.

Souboj aktuálně třetího týmu se čtvrtým skončil jasným výsledkem. Zelenobílí se ale na začátku hledali a tutovou šanci zazdil Kadlec při nájezdu na brankáře, když místo zakončení hledal pihrávkou kolegu Vlka.

Vodňanský brankář Budín poprvé kapituloval ve 25. minutě, kdy ideální Šrámkův centr za strany poslal do sítě hlavičkující Míka, který se nespokojil s naplněnou gólovou normou na zápas. Čtyři minuty nato si Vodňany vypracovaly jedinou možnost v celém utkání, Píša sám před Havlíčkem střílel mimo tyče. 

Zimní posila Malše se znovu předvedla ve 38. minutě pohotovou ranou za vápnem, která zaplachtila přesně do horního růžku. Celkově to byla ze strany Roudenských již 60. trefa v rozjeté sezoně. Nápor domácích nepolevoval a těsně před odchodem do šaten zvýšil Goretki dorážkou z bezprostřední blízkosti.

Roudné za jasného stavu nepolevovalo a pokračovalo v převaze. Sedm minut po přestávce viděl druhou žlutou kartu a následně červenou exroudenský Píša a po faulu získali domácí výhodu pokutového kopu, který s přehledem proměnil Kadlec a vsítil svůj 22. gól.

V přesilovce si malšané vypracovali další příležitosti, ale ve zbytku utkání využili jen dvě. Nejprve Vlk přešel ve vápně přes obránce a naservíroval míč Míkovi, aby do prázdné branky zkompletoval hattrick.

Nejhezčí gól sobotního odpoledne nachystal pět minut do konce Malý, který převzal míč před vlastní šestnáctkou, proběhl s ním přes celé hřiště, z protihráčů udělal solné sloupy, a nekompromisně zakončil.  

Vydařené utkání si pochvaloval i kouč Pavel Cepák. „Na začátku jsme byli zbytečně nervózní, ale pak už jsme měli hru ve své moci a do přestávky si zajistili jasné vedení. Nakonec jsme mohli vyhrát ještě vyšším rozdílem,“ uvedl roudenský trenér k jednoznačné partii.

Malše Roudné – FK Vodňany 6:0 (3:0)

Góly: 25., 38. a 78. Míka, 44. Goretki, 53. Kadlec (pen.), 84. Malý. Rozhodčí: Votava - Crkva, Šíma. ŽK: 2:4 (Míka, Kadlec – Píša 2, Kubeš, Kukla). ČK: 0:1 (52. Píša). Diváků: 100.

Napsal(a) Malše Roudné | Foto Michal Průcha
 


 
Reklama