Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Mirovice připravily Strunkovicím první porážku v sezoně

 
pondělí, 1. května 2023, 13:05

Mirovice – Magnetem víkendové I. A třídy, skupiny A, byl duel prvních Mirovic proti druhým Strunkovicím, které v minulém kole překvapivě ztratily bezgólovou domácí remízou se Čkyní. Hrdinou střetnutí se stal mirovický Jakub Převrátil, autor obou gólů.

Strunkovickým citelně scházel stoper Petr Hovorka, který vyfasoval od disciplinárky trest dohromady na čtyři utkání natvrdo (1+3).

Na hráče obou týmů dolehla důležitost zápasu, nikdo nechtěl udělat zbytečnou chybu a tak se na první vážnější příležitost čekalo do 30. minuty, kdy otevřel skóre Jakub Převrátil.

Hosté mohli odpověď šancí Adama Kadlece, ale ten se prosadil až v posledních vteřinách první půle, kdy vyrovnal po Kolouškově průniku.

Gól Blaník naburcoval a po přestávce několikrát zahrozil, velkou možnost zahodil kapitán Žurek. Domácí na těžkém terénu přidali v osobních soubojích, vyrovnali hru a využili jediného zaváhání strunkovické obrany, které potrestal čtvrt hodiny před koncem znovu Jakub Převrátil.

Domácí těsný náskok i přes nervózní závěr, v němž byl po strkanici vyloučen hostující Páník, udrželi. Strunkovicím, jejichž neporazitelnost trvala 17. kol, odskočily Mirovice na čtyři body. Na druhé místo se posunulo Roudné. Blaník má však dohrávku k dobru, ale za pět utkání na jaře ztratil víc než za celý podzim, který mu vyšel na jedničku.

SK Mirovice – Blaník Strunkovice nad Blanicí 2:1 (1:1)

Góly: 30. a 74. J. Převrátil - 45. Kadlec. Rozhodčí: Němec - Kaštánek, Lepič. ŽK: 4:2 (Peterka, Císař, J. Převrátil, Slavík – Pravda, Zoubek). ČK: 0:1 (83. Páník). Diváků: 150.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama