Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Obrat ve druhé půli, Leština nasměroval Lišov do finále krajského poháru

 
pátek, 28. dubna 2023, 14:43

Lišov – Významný zápis do klubové kroniky učinili ve středečním semifinále krajského poháru fotbalisté SK Lišov, týmu I. A třídy. V domácím střetnutí proti Semicím zvrátili po přestávce nepříznivý stav dvěma góly a mohli slavit postup do finále Samson Cupu, který se má opět uskutečnit na Střeleckém ostrově.

Klub z města nábytku vyřadil v předchozích kolech na venkovních hřištích v osmifinále Zlatou Korunu (3:0) a ve čtvrtfinále Slavii Č. Budějovice (2:1).

Lišov se poprvé prosadil ve 14. minutě, když povedenou akci zakončoval do prázdné branky Pechoč. Favorizované Semice odpověděly po devíti minutách kapitánem Jakubem Keclíkem a zanedlouho získaly po faulu na J. Keclíka výhodu penalty, kterou proměnil Veleman. Po necelé půlhodině byl stav 1:2.

Domácí po obrátce přidali, vytvořili si převahu a již v 52. minutě šťastně vyrovnali tečí Listopada za vlastního brankáře. Semičtí už si žádnou vážnou příležitost nevypracovali a pomalu už se oba týmy smiřovaly s penaltovým rozstřelem, když v 82. minutě využil dlouhý aut po Červenkově prodloužení a nedůrazu soupeřovy obrany Leština a hlavou vsítil rozhodující třetí gól.

Lišov se po závěrečném hvizdu mohl radovat z postupu do finále, na stadionu Střelecký ostrov v Č. Budějovicích se střetne s Hlubokou nad Vltavou, dalším účastníkem krajského přeboru, který v semifinále přehrál Planou 5:1 (3., 7., 73. Hrachovec, 16. Hájek, 77. (pen.) Pecka - 36. vlastní).

„Sehráli jsme povedený zápas se soupeřem z krajského přeboru. Zejména ve druhé půli jsme soupeře přehrávali a zaslouženě postoupili,“ hodnotil vítězné semifinále Samson Cupu kouč Jiří Beneda.

SK Lišov – FC Al-KO Semice 3:2 (1:2)

Góly: 14. Pechoč, 52. vlastní Listopad, 82. Leština – 23. Keclík, 27. (pen.) Veleman. Rozhodčí: Cigáň – Kollmann, Kříž. ŽK: 0:1 (78. Trantina). Diváci: 100.

Lišov: Dejčmar – Leština, Shýbal (46. Bouchal), Kándl, Mandík – Pechoč (81. Kandl), Kovačič, Koláček, Račák (76. Faktor) – Hlaváč (88. Průša), Červenka. Trenér: Beneda.

Semice: Vondrášek – Řezáč (88. Valach P.), Keclík, Kačírek (61. Linhart), Trantina, Listopad, Veleman (61. Šourek), Valach M., Forman, Holub (46. Keclík P.), Buchtele (79. Pšenička). Trenér Nousek.

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Shýbal
 


 
Reklama