Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnov doma nečekaně přenechal všechny body Dačicím

 
úterý, 25. dubna 2023, 14:37

Chýnov - Chýnovští byli na domácím hřišti proti Dačicím favoritem, hosté ale hráli velmi dobře a obětavě a překvapivě zvítězili.

Úvod utkání přinesl vyrovnaný boj s minimem šancí na obou stranách. Výjimkou byla hned 4. minuta, kdy hostující kanonýr Štolba nezpracoval míč v gólové pozici. Domácí hráče tato šance hostů nevarovala a v 18. minutě za to pykali, když se na levé straně uvolnil přes nedůsledně bránícího Jana Hrušku mladíček Vacek, přesným centrem našel hlavu trestuhodně volného Šimánka, který přeloboval Průšu v brance domácích a dostal Dačice do vedení - 0:1.

Až po té se dostali domácí do první gólové šance, ale střela Kavky z dobré pozice mířila těsně vedle. Ve 21. minutě pak domácí Rabiňák zahrával z pětadvaceti metrů trestný kop a jen rozezvučel k lítosti domácích fandů břevno za již překonaným dačickým gólmanem Markem.

Ke konci poločasu se domácí ještě dostali dvakrát do velice slibných šancí Vlastimilem Hruškou a Doubravou, ale oba dva jejich střelecké pokusy byly obranou hostů na poslední chvíli zblokovány. Na druhé straně dal o sobě naopak vědět ve 42. minutě dačický střelec Štolba, když jeho přesně mířený trestný kop skvěle zlikvidoval u své pravé tyče Průša. I tak se za stavu 0:1 daleko lépe odcházelo do šaten na poločasovou přestávku hostům.

Do druhého poločasu nastoupili domácí s odhodláním něco s výsledkem udělat, ale výborně hrající hosté je do gólových šancí prakticky nepouštěli. Hrálo se především ve středu hřiště a to Dačickým vyhovovalo. Vzruch na hřišti i v hledišti opět velice dobře zaplněné tribuny pak přinesla 65. minuta kdy hostující Přikryl víc než evidentně držel za dres unikajícího domácího Kavku a stáhl jej k zemi. Sudí Prinz také ihned odpískal faul, sáhnul do kapsy pro kartu, ale v té chvíli si zřejmě uvědomil, že Přikryl již před pěti minutami jednu žlutou kartu viděl, tak své rozhodnutí narychlo změnil a řešil to pouze domluvou. Po zápase tuto situaci vysvětlil hlavní sudí pouze tím, že chyby dělají jak hráči, tak někdy i rozhodčí. Přikryla také hned o několik minut později stáhl dačický trenér raději ze hry, což okomentoval z domácí lavičky asistent trenéra Pavel Pilík a kartu naopak obdržel on. 

V 72. minutě zahrával z úhlu další trestný kop domácí Rabiňák, ale dobře chytající Marek byl pozorný. V 75. minutě pak přišla další ledová sprcha pro domácí tým, když střídající Slabý dorazil do branky míč vyražený brankářem Průšou pouze před sebe a zvýšil vedení svého mužstva na 0:2. Po té si již hosté zaslouženou výhru  pohlídali a naopak kalich hořkosti dal vypít domácím do úplného dna ještě v nastaveném čase suverénně nejlepší střelec celé I. A třídy Štolba, který po individuální akci upravil na konečných 0:3

Domácímu celku, více než se čekalo, chyběl zraněný Mareš, jehož tah na branku a rychlost domácím v tomto utkání evidentně chyběla. A tak asi nejvíce ve druhém poločase zaujala domácí fanoušky (dle názoru jednoho věrného příznivce) nádherná duha, která se po vydatné spršce objevila krátce před koncem zápasu na obloze před hlavní tribunou! A ještě stojí určitě za zaznamenání i názor jiného fanouška z Dačic s trochu hořkým nádechem. "Tato naše velice cenná výhra na hřišti Chýnova udělala určitě největší radost v jedné malé vesničce poblíž Dačic, v Třeběticích!"

Pavel Pilík (asistent tenéra Chýnova)"Samozřejmě jsme dnes nespokojeni, odehráli jsme špatné utkání, nedařilo se a nemohu dnes pochválit jediného hráče. Měnili jsme během utkání i rozestavení hráčů, ale nic nepomáhalo a vázla nám rozehrávka. Soupeř se představil u nás ve velmi dobrém světle a k výhře mu gratuluji. Nyní nás čeká v sobotu utkání na hřišti ve Veselí nad Lužnicí a musíme se na další těžký zápas dobře připravit."

Josef Novák (trenér Dačic)"Na domácí celek jsme se celý týden řádně připravovali a nic nás nepřekvapilo. Pohlídali jsme si jejich centrované míče a myslím si, že jsme vyhráli zcela zaslouženě. Navíc jsme byli tentokrát v útoku i hodně produktivní. Z Chýnova si tak odvážíme všechny tři body za velmi cenné vítězství. A rád bych vyzdvihnul výborný výkon našeho středopolaře Matěje Distla, který dnes odehrál velice vydařený zápas."

FC Chýnov – FK Dačice 0:3 (0:1)

Góly: 18. Šimánek, 75. Slabý, 90. Štolba. Rozhodčí: Prinz - Filípek, Chvála. Delegát: Grobár. ŽK: 2:2, (Václav Hruška, Pilík - Přikryl, Distel). Rohové kopy: 6:5. Diváků: 120.

Chýnov: Průša – J. Hruška (46. Havlík), Doubrava (61. Štrouf), Rytíř, Rabiňák – Kavka, Václav Hruška, Mládek (77. J. Hladík), Vlastimil Hruška (87. Vácha) – Král, F. Zadražil. Trenér Petr Holota.

Dačice: Marek – Chyška, Kněžínek, Brtník, Leitkep – Přikryl (66. Zejda), Šimánek, Distel (87. Šmíd), Krejča (57. Slabý) – Štolba, Vacek. Trenér J. Novák.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer
 


 
Reklama