Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V úspěšném jarním tažení pokračovali Veselští i proti Lišovu

 
pondělí, 24. dubna 2023, 22:03

Veselí nad Lužnicí - V dalším jarním utkání byl soupeřem veselské Lokomotivy tým Lišova, který dosud nasbíral o deset bodů více než domácí tým.

První poločas patřil jednoznačně domácímu týmu. Jeho hráči byli pohyblivější, nápaditější a šance a góly na sebe nedaly dlouho čekat. V 7. minutě hledal Štětina stříleným centrem zprava před brankou Bursíka, ale hostující brankář byl u míče dříve. Další akce domácích už skončila gólem. V 10. minutě si Bursík ve vápně skvěle zpracoval přihrávku Čecha a nedal hostujícímu brankáři šanci – 1:0. Za dvě minuty mohlo být ještě veseleji. Čech z pravé strany skvěle uvolnil Štětinu, který ale střílel vedle branky.

V 17. minutě došlo ke střetu brankáře hostů s domácím Kolářem, penalta se ale nepískala. O deset minut později domácí podnikli nádhernou akci. Míč se od Štětiny přes Koláře dostal k Bursíkovi, který ale zamířil nad branku.

Ve 31. minutě se domácí dočkali zaslouženého navýšení skóre. Štětina si na pravé straně skvěle zpracoval dlouhý centr, přihrál do vápna Šimkovi, který se obtočil kolem hostujícího obránce a křížnou střelou ke vzdálenější tyči podruhé rozjásal početné veselské publikum – 2:0.

Hosté byli po celý první poločas neškodní. Vypracovali si pouze dva náznaky šancí, ale jak Faktor ve 39. minutě, tak i Kovačič v poslední minutě prvního poločasu zamířili nad domácí branku.

Druhý poločas probíhal podle opačného scénáře. Hosté zpřesnili svoji hru, byli více na míči a vypracovali si zajímavé šance. Nebýt vynikajícího brankáře domácích Hejla, mohlo být s Lokomotivou zle. Ve 48. minutě zlikvidoval nebezpečnou hlavičku Červenky. V 54. minutě skvěle vyrazil střelu Koláčka na roh a to samé zopakoval o minutu později po bombě hostujícího Bouchala.

V 61. minutě už se hosté radovali, ale branka nebyla uznána, protože míč předtím skončil v autu. Domácí kontrovali v 62. minutě, bohužel Čech střílel po nahrávce od Šimka nad. Hosté si dokázali vypracovat poslední šanci v 74. minutě, kdy domácí brankář vyboxoval pěknou střelu Bouchala. S blížícím se koncem zápasu už zase dominovali domácí.

V 75. minutě střílel Marcilis vedle. Ten samý hráč neproměnil v 87. minutě vyloženou šanci a zamířil opět mimo. Domácí si pojistili zisk tří bodů v nastaveném čase zápasu, kdy se po samostatné akci prosadil domácí mladíček Kirilovicz 3:0.

Závěr zápasu ovlivnilo nesportovní chování domácího mladíka Šimka, který díky tomu obdržel druhou žlutou kartu a zároveň kartu červenou. Ihned po jeho vykázání do šaten rozhodčí ukončil zápas. Jarní neporazitelnost veselských fotbalistů tedy pokračuje, nicméně druhý poločas ukázal, že je třeba nepolevovat a hrát s maximálním nasazením po celý zápas.

TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí – SK Lišov 3:0 (2:0)

Góly: 10. Bursík, 31. Šimek, 90. Kirilovicz. Rozhodčí:  M. Vican ml. – M. Vican st., P. Vican. ŽK: 4:1 (Čech, Šimek 2, Hejl  – Leština). ČK: 1:0 (90. Šimek). Diváci: 120.                                                    

Veselí: Hejl – Nuhlíček, Hájek, Čížek, Křiklán (79. Kirilovicz) – Štětina (56. Marcilis), Průcha, Čech (63. Berezný), Kolář – Bursík (89. Čančura), Šimek.                            

Lišov: Dejčmar – Shýbal, Mandík (43. Kándl Jan), Červenka, Kovačič, Bouchal, Pechoč (70. Kándl Petr), Faktor, Leština, Koláček, Hlaváč

            

Napsal(a) Pavel Hajný | Foto Vojtěch Rožboud
 


 
Reklama