Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Nové Vsi padlo devět gólů. Domácí tým porazil Vimperk 6:3

 
pondělí, 24. dubna 2023, 12:58

Nová Ves - Fotbalisté Nové Vsi prohrávali v utkání 19. kola I. A třídy s Šumavanem Vimperkem 0:2. Pak ale začal úřadovat exligista v domácím dresu Ivo Táborský a Nová Ves stihla ještě do poločasu vyrovnat. Ve druhé půli Novoveští zlomili utkání ve svůj prospěch a nakonec zvítězili rozdílem tří gólů. Přinášíme ohlasy obou trenérů.

Radomil Procházka (hrající trenér Nové Vsi): „Především jsem rád, že se utkání mohlo odehrát, protože ještě ve čtvrtek bylo hřiště jedna velká bažina. Počasí se naštěstí umoudřilo a hrálo se na regulérním hřišti, za což jsem rád, protože náhradních termínu k dispozici moc není. Do utkání jsme vstoupili lépe. Dobře jsme kombinovali, drželi balón a měli jsme i jednu velkou šanci, kterou však Ivo Táborský neproměnil.  Jak už to bývá, udeřil naopak soupeř, když nacentroval do vápna a my jsme si dali nešťastný vlastní gól. Už o čtyři minuty později hosté zakončili pěknou kombinaci dalším gólem a prohrávali jsme 0:2. Musím vyzdvihnout náš tým, že se nepoložil, věřil si a hrál dál. Asi nám trochu pomohl i odchod zkušeného vimperského kapitána Petra Vondráška ze hřiště, který musel střídat. Ke konci poločasu se pak po skvělé kombinaci dostal sám před brankáře Ivo Táborský a lobem ho překonal. Pro nás bylo velké štěstí, že jsme ještě do konce poločasu stihli vyrovnat. Druhý poločas začali lépe Vimperští, kteří dobře kombinovali a přečíslovali nás. Než jsme se rozkoukali, měli hosté dvě šance, naštěstí pro nás je ale neproměnili. Potom se mi po akci Iva Táborského podařilo dát třetí gól a už jsem si myslel, že to zvládneme. Hned za minutu ale Vimperk znovu vyrovnal, když balón odražený od tyče vrátil Jan Čech do brány. Zápas tak byl nadále otevřený. My jsme ale chtěli strhnout vítězství na naši stranu a díky tomu jsme soupeře přinutili k chybě, po které si dal vlastní gól. V tu chvíli se zápas definitivně začal překlápět na naši stranu. Za chvíli totiž Adam Trejbal hlavou po rohovém kopu zvýšil na rozdíl dvou gólů. Ke konci utkání pak Vít Neumann nádhernou střelou do šibenice z pětadvaceti metrů navýšil naše vítězství na konečných 6:3. Vimperk bych chtěl ale pochválit, protože i přes několik absencí hrál velmi dobře. Proto jsem rád, že jsme tohle utkání zvládli a vyhráli jsme nakonec, myslím, zaslouženě. Cením si toho, že se mužstvo za stavu 0:2 nezlomilo a dokázali jsme i s notnou dávkou štěstí utkání otočit.“ 

Lukáš Sýs (trenér Vimperku): „Po odmlce z minulého víkendu, kdy nám počasí nedovolilo odehrát domácí utkání s Dolním Dvořištěm, jsme hráli v Nové Vsi u Českých Budějovic. Bohužel se na hřišti v Nové Vsi podepsal vytrvalý déšť a terén tak nebyl vůbec ideální. Ovšem pro oba celky byl stejný a řekl bych, že hráči obou týmů si s tím i celkem poradili. Když jsem viděl, jak se v prvním poločase utkání vyvíjelo, tak jsem tipoval výsledek 5:5. Tento tip mi bohužel nevyšel, protože jsme prohráli celkem 6:3. Šancí bylo na obou stranách požehnaně, pramenily především z obranných chyb. Bohužel pro nás jich soupeř dokázal využít více než my a zaslouženě tedy vyhrál. Fotbal se hraje na góly, proto říkám zaslouženě. Věděli jsme, že největším nebezpečím pro nás bude domácí duo Táborský, Procházka. Kluky jsem na to upozorňoval, bohužel se nám nepovedlo především prvně jmenovaného uhlídat a tak bývalý ligový fotbalista byl u všech šesti gólů domácích. Pozitivem pro mě je hlavně první poločas, kdy jsme se do šestnáctky soupeře dostávali po pěkných kombinacích. Na to je třeba navázat v dalším utkání, ale zároveň se musíme vyvarovat individuálních chyb, kterých jsme se proti Nové Vsi dopustili. Doufám, že se nám už začne vyprazdňovat marodka, neboť máme v současné době zraněné hned čtyři hráče, Chvostu, Pankratze, Novotného a Roda. Žofka měl navíc pracovní povinnosti. Musím ovšem zdůraznit, že kluci z dorostu je perfektně nahradili a především mladší dorostenci Jára Uhlik s Adamem Klimentem odehráli nadstandardní utkání. Musíme se z této porážky poučit, nyní nás čeká náročný víkend, když odehrajeme během třech dnů dvě domácí utkání (29.4. Blatná a 1.5. Dolní Dvořiště). Věřím, že v nich získáme alespoň šest bodů.“

TJ Nová Ves – TJ Šumavan Vimperk 6:3 (2:2)

Góly: 38. Táborský, 45. Pech, 64. Procházka, 74. Kliment (vlastní), 77. Trejbal, 85. Neumann – 25. Boháč (vlastní), 29. Málek, 66. Čech. Rozhodčí: Kollárik – Ondřej, Tomaň. ŽK: 1:0 (Procházka). Diváci: 70.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama