Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Roudné rozhodlo derby v Plané dvěma góly v úvodní čtvrthodině

sobota, 22. dubna 2023, 13:17

Planá - V předehrávaném pátečním utkání 19. kola I. A třídy, skupiny A, vyhrálo Roudné u sousedů v Plané 2:1 a připsalo si další tři potřebné body.

Malše vstoupila do zápasu skvěle a pouhých šestnáct minut jí stačilo ke vstřelení dvou branek. Již v jedenácté minutě se po standardní situaci trefil pravidelný střelec Václav Míka, o pět minut později přidal druhou trefu Viktor Kadlec, pro něhož to byl již 22. gól v sezoně.

Hosté byli lepším týmem, hru kontrolovali a další góly visely ve vzduchu. Ve 35. minutě zachránila domácího gólmana po hlavičce roudenského hráče tyč. Planá se dostala do zápasu chvíli před koncem prvního poločasu. Zaváhání v roudenské obraně využil Ondřej Jánošík a pohodlně snížil na 1:2.

Díky kontaktnímu gólu dostal ve druhém poločase zápas nový náboj, na obrazu hry se toho ale moc nezměnilo.

Planá vstoupila do druhé části hry jako politá živou vodou, její úvodní nápor však neměl dlouhého trvání. Roudné opět získalo převahu, plánskou obranu ale dobývalo ve druhé půli marně.

Několik velkých šancí si Malše vypracovala, zakončení však bylo hodně nepřesné. Obrovskou příležitost spálil v 61. minutě Vlk, který střílel z velice dobré pozice nad bránu, z podobného místa zakončoval Kadlec v 78. minutě vedle.

Plánští ve druhém poločase moc nebezpeční nebyli. V závěru sice zmobilizovali síly, brankáře Havlíčka ale neohrozili a poločasové skóre tak platilo i po vypršení devadesáti minut.

Pavel Cepák (trenér Roudného): „Na těžkém terénu bylo naše vítězství spravedlivé. Hru jsme měli pod kontrolou, měli jsme víc šancí a utkání jsme měli vyhrát větším rozdílem. Planá je houževnatým soupeřem a výhra je pro nás o to cennější, že vedoucí Mirovice tady uhrály v prvním jarním kole jen bod. Výhru mužstvo věnuje Martinu Vlkovi, který se v sobotu žení.“

SK Planá - Malše Roudné 1:2 (1:2)

Góly: 41. Jánošík - 11. Míka, 16. Kadlec. Rozhodčí: Jarolím - Vejčík, Tauber. ŽK: 3:1. Diváků: 200.

Malše: Havlíček – P. Cepák, Malý, Vogl, Zíka – Šrámek, Míka, Zachař, Goretki (67. Wohlgemuth) – Vlk (60. Benda), Kadlec (90. D. Cepák).

 
 
Napsal(a) Malše Roudné | Foto Petr Tibitanzl
 


 
Reklama