Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Veselí v derby u táborského Meteoru získalo bod

 
středa, 12. dubna 2023, 20:30

Tábor – 17. Kolo I. A třídy mělo na programu derby mezi Meteorem Tábor a Lokomotivou Veselí nad Lužnicí. Domácí do utkání vstupovali jako velký favorit, ale hosté svým srdnatým výkonem vynulovali ofenzivu Meteoru, a tak se zrodila poněkud překvapivá remíza 0:0.

Do zápasu vstoupili lépe hosté, kteří ale ze série šesti rohů za dvanáct minut nedokázali vstřelit branku. Posléze mohlo udeřit na druhé straně, ale Sedláček z protiútoku branku nedal. Ve 20. minutě měli velkou příležitost i hosté, jenomže Bursík v úniku minul bránu.

Na domácích bylo vidět lehké podcenění soupeře a jejich matný výkon pokračoval i v průběhu poločasu. Hosté toho ale nedokázali nijak využít a kvůli tomu trval v poločase bezbrankový stav.

Ve druhém poločase se váhy přehouply a Meteor začal svého soupeře tlačit, jenomže své velké šance nedokázal využít. Hned ve 47. minutě dorážel na brankové čáře Neruda, kterému do střely strčil na poslední chvíli nohu obránce. Další velkou možnost měl v 65. minutě Hera, kterého fantasticky vychytal Hejl.

V 88. minutě se mohli prosadit hosté, když se sám na Včeláka řítil Šimek, kterého před vápnem fauloval Pípal. Rozhodčí ovšem k údivu všech vytáhl pouze žlutou kartu a s přímým kopem Čížka si poradil bezchybný Včelák.

Poslední slovo měli v nastavení domácí, kteří se po sérii odrazů snažili dostat balón do sítě, ale veškerá snaha vyšla vniveč, protože míč skončil v rukavicích Hejla. Obě družstva si tak z utkání odnesla bod.

Příští kolo se Meteor vydá do Kovářova a Veselí vyzve Lokomotivu České Budějovice.

FK Meteor Tábor – Lokomotiva Veselí nad Lužnicí 0:0

Rozhodčí: Bartůněk - Crkva, Písek. ŽK: 1:0. Diváků: 111.

Napsal(a) Vojtěch Kollárik | Foto Markéta Velková