Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplice utrpěla ve středeční dohrávce se Strunkovicemi první jarní porážku

 
čtvrtek, 13. dubna 2023, 16:44

Kaplice - V dohrávaném utkání šestnáctého kola přivítali Kapličtí v domácí jarní premiéře na postup myslící Strunkovice. Zápas se hrál na dobře připraveném, ale přesto podmáčeném terénu. Spartakovci po dvou výhrách na hřištích svých soupeřů chtěli bodovat i v tomto střetnutí.

Ve všední den si cestu na stadion našlo docela dost diváků. Hosté zahrozili hned v první minutě střetnutí. Na vápně si našel prostor ke střele Funda, rána po zemi směřovala k levé tyči, gólman Říha byl pozorný a míč za svá záda nepropustil. V dalších minutách se hosté soustředili na pozorné bránění a každý možný okamžik hodlali využít k rychlým kontrům, své největší zbrani. V těchto momentech se hrálo převážně na polovině hostů. Do zhuštěné obrany Strunkovic se však domácí dostávali velice těžko. V šesté minutě po Vanišově rohovém kopu hlavičkoval v dobré pozici Gondek vysoko nad branku. V desáté minutě pak Divoký kolmou přihrávkou oslovil Lesňáka, který z pravé strany pronikl do vápna, jenomže z úhlu strunkovického brankáře Vojtíška neprostřelil.

O několik minut později výhoda rohového kopu pro hosty. Po centru z pravé strany hlavičkoval hodně nepřesně Dvořák. Krátce na to se však skóre měnilo a vedení se ujali fotbalisté Blaníku. Kapličtí na vlastní polovině přišli zbytečně o balón, na středu vápna se rázem ocitl zcela osamocený Koloušek, proti jeho zakončení ještě stačil František Říha pohotově zasáhnout, bohužel pro domácí se k odraženému míči dostal dobíhající Adam Kadlec a šťastnou střelou o bližší tyč poslal Strunkovice do vedení – 0:1. Vstřelený gól byl tou správnou vodou na hostující mlýn. Blaničtí neměli pak důvod měnit svou taktiku. I v dalším průběhu pozorně bránili, obrana organizovaná zkušeným Hovorkou domácí do šancí příliš nepouštěla. Přesto ve 26. minutě Gondek přesným dlouhým pasem oslovil Lesňáka, jeho zakončení z levé strany bylo však nepřesné a balón mezi tři tyče nesměřoval.

I nadále se hrálo ve stejném duchu. Kapličtí měli míč častěji na svých kopačkách, ale do šancí se nedostávali a hosté hrozili rychlými protiútoky. Po jednom z nich se dostali k zahrávání rohového kopu. Po centru od praporku hlavičkoval Páník, Říha jeho pokus vyrazil k dorážce se dostal Roman Žurek, přízemní rána měla gólové parametry, bránící Gondek míč zablokoval. Do kabin odcházeli na poločasovou přestávku o gól spokojenější Strunkovičtí.

Klíčové momenty pro konečný výsledek se udály v první čtvrthodině druhého dějství. V 55. minutě měli Spartakovci rohový kop. Po centru Pulce se v závaru před brankou dostal k volnému balónu Pastier, jenomže prudkou přízemní střelou pouze nastřelil ležícího obránce, jinak by zřejmě míč skončil v síti. Záhy přišel trest. Uběhly jen tři minuty a hosté navýšili své vedení a stejně jako v prvním případě jim Spartakovci pozici usnadnili. Po špatné přihrávce na polovině hřiště se hosté dostali do přečíslení dvou proti jednomu, které sehráli na výbornou. Po Kolouškově ideální přihrávce měl snadnou pozici v koncovce Roman Žurek0:2.

S nepříznivým vývojem se domácí nehodlali smířit. V 62. minutě zatáhl míč po pravé straně až k brankové čáře Divoký, zpětnou přihrávkou nabil Lesňákovi, ten však napálil před sebou bránícího soupeře. Na druhé straně mohl definitivně rozhodnout Kadlec, z pravé strany postupoval sám na brankáře, ale Říha včasným vyběhnutím snížil střelecký úhel a Kadlec svou šanci neproměnil. Pak pokoušel střelecké štěstí domácí Divoký, jeho rána mezi tři strunkovické tyče nesměřovala. V 72. minutě zastavil unikajícího Žurka nedovoleně Gondek, a jelikož byl posledním hráčem, musel předčasně pod sprchy. Z následného trestného kopu poslal Koloušek míč nad břevno Říhovy svatyně.

Ani v přesilovce se obraz hry nezměnil. Hosté stále byli zatažení, nechali hrát Kaplické. Po Divokého přiťuknutí pálil mimo zpoza šestnáctky Pulec. O chvíli později přímý kop pro domácí. Střelu Martina Pulce si Vojtíšek pohlídal. Pak po Žurkově přihrávce zakončoval strunkovický Páník mimo. Kapličtí poprvé na jaře okusili hořkost porážky. Se vší úctou k předchozím soupeřům tentokráte narazili na nejtěžšího soupeře. Strunkovičtí potvrdili, že se v boji o postup nacházejí právem.  

TJ Spartak Kaplice – TJ Blaník Strunkovice nad Blanicí 0:2 (0:1)

Góly: 20. Kadlec, 58. R. Žurek. Rozhodčí: Cigáň – Kovařík, Hanzlíková. Delegát: Řezáč. ŽK: 2:3 (Daniel, Vaniš – Páník, Kadlec, Pravda). ČK: 1:0 (72. Gondek). Diváků: 180.

Kaplice: F. Říha – O. Říha (83. Svoboda), Kuchař, Gondek, Vaniš - Daniel, M. Pulec, Pál (46. Gutheis), Pastier (63. Bárta) - Divoký, Lesňák.

Strunkovice: Vojtíšek – Pravda, Hovorka, Dvořák, Zoubek (90. Honomichl) - Kadlec, J. Žurek, Páník, Funda (81. Pícha) - Koloušek, R. Žurek.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec