Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lišov soustředěným a obětavým výkonem zaskočil Bernartice

 
středa, 12. dubna 2023, 16:42

Lišov – Od začátku bylo utkání zajímavé, vyrovnané a útok střídal útok. Celkem 90 diváků se dobře bavilo také i proto, že nepršelo. Vše podstatné se událo v prvním dějství.

Na konci první minuty doslova vylétl na Rakovanovu narážečku z vlastní půlky Šťástka a pelášil s míčem na Dejčmara stíhán Shýbalem. Hostující útočník chtěl na hranici velkého vápna   obstřelit brankáře, míč ale dobře netrefil, a tak ani branku. Domácí odpověděli dalekonosnou střelou Koláčka těsně nad branku. Následně opět zahrozili domácí, když po kombinaci Leštiny a Červenky tvrdě vystřelil nad bránu Pechoč.

V 15. minutě se poprvé radovali domácí, po mezihře od poloviny k vápnu šel míč po ose Kovačič, Červenka, Račák a opět Červenka, jenž narazil míč dobíhajícímu Kovačičovi, který střelou asi ze dvaceti metrů vymetl šibenici Fučíkovy branky - 1:0. V 22. minutě podnikli hosté rychlý protiútok, po křídle unikající Novák od brankové čáry naservíroval míč přesným centrem na nabíhajícího Rakovana, jehož umístěnou hlavičku bravurně vyrazil Dejčmar do rohu. Po třech minutách rychlostí hýřící Šťástka prostrčil míč za polovinu do pravého křídla Davidu Novákovi, který s ním utíkal k bráně, ale byl trochu vytlačen do strany, obstřelil vybíhajícího Dejčmara na zadní tyč, a tak se míč dokutálel vedle branky.

Skóre se posunulo ve 30. minutě a opět na straně domácích, když míč z přetaženého rohového kopu Račáka vrátil hlavičkou před bránu Leština a opět hlavičkou jej nasměroval pod břevno Červenka 2:0. Vzápětí mohlo být i lépe, po rychlém výpadu Kovačiče a Červenky se dostal k míči Pechoč, jeho tvrdá střela ale letěla těsně vedle již vymeteného vinglu!

Domácí stav značně povzbudil a začali být „většími pány“ hřiště.  To se potvrdilo v 41. minutě, když po autovém vhazování Hlaváče se uvolnil Račák, přihrál míč Kovačičovi, ten se prodral zleva do velkého vápna a nabil jemným obloučkem míč na malé vápno Červenkovi, který jej placírkou prvním dotekem umístil k tyči 3:0.

Do konce oboustranně hektického poločasu se už nic nezměnilo, díky výborné produktivitě skončil jednoznačně pro domácí. Některé domácí skeptiky to nepřesvědčilo přemýšlet o tom, když dá soupeř rychlý gól, co bude dál. Drtivá většina se shodla, že po takovém náskoku se to musí uhrát.

Kosmetická úprava po přestávce

Ráz hry ve druhé půli se změnil, hosté více kombinovali a drželi míč a měli snahu vysoko napadat domácí rozehrávku, kteří s ní nechvátali. V 53. minutě poměrně nečekaně z dálky vystřelil Král, pozorný Dejčmar vyrazil míč do rohu. V 61. minutě zahrál Kovačič roh, míč proletěl podél brány a odrazil se od překvapeného nabíhajícího Shýbala do Fučíkova koše. V 67. minutě hosté zahrávali 2 rohy za sebou po obránci sražených střelách, domácí hlavičkáři odvrátili.

V 71. minutě po dalším rohovém kopu už nikdo z domácích neodkopl míč z vápna, ten se dostal k J. Novákovi, jemuž první střelu Dejčmar vyrazil, na jeho dorážku už ale neměl nárok 3:1. Hosté vycítili šanci a zvýšili hranici rizika rozehrávky míčů vysoko postavenými obránci a zejména brankáře Fučíka. Ten se stačil vrátit k bráně, aby v 79. minutě po rychlém úniku Kandla srazil míč po jeho střele a sledoval jeho dorážku z úhlu, po které míč proletěl kolem zadní tyče vedle.

V 81. minutě tvrdě vystřelil pod břevno D. Novák, Dejčmar pohotově míč vyrazil a Koláček odkopnul. V 86. minutě získal míč ve středovém kruhu Červenka, jsa pod tlakem soupeřů poslechl vyřčenou radu „dej góla“ a vystřelil. Míč přeletěl vracejícího se Fučíka a skončil několik metrů vedle brány.

Snaha hostů s ubývajícím časem narážela na jejich přibývající nervozitu a křečovitost i pohodu domácích, kteří mohli nakonec skóre ještě navýšit, když v nastaveném čase naběhl na odkopnutý míč daleko za půlku Hlaváč, vypíchl míč křižujícímu Fučíkovi a po zpracování jej předložil před prázdnou bránu Kovačičovi, který se chtěl kličkou zbavit bránícího Ťupy. Po prudké změně směru však uklouzl a upadl.

Po zápase diváci spontánně ocenili potleskem obě mužstva, protože byli spokojeni s napínavým průběhem a domácí i s výsledkem výborného zápasu. Rádi přidáváme hostům další bonus k jejich celkovému vystoupení, který vyšel najevo po jejich odjezdu. Hodinu po pozápasové zevrubné prohlídce areálu a šaten, do klubové místnosti přišel správce a řekl, že v šatně nezůstalo ani smítko, a že takhle čistou šatnu nám ještě nikdo nepředal. Oceňujeme, že celkově férový průběh zápasu byl tímto umocněn. Chlapi z Bernartic jste borci, klobouk dolů.    

Jiří Beneda, trenér Lišova: „Hosté se prezentovali kvalitním výkonem, my jsme ale zejména v prvním poločase byli efektivnější v zakončení a vstřelili 3 pěkné branky. Ve druhém poločase jsme i přes velkou snahu soupeře vítězství uhájili a získali před domácími fanoušky další důležité body.“

SK Lišov – TJ Sokol Bernartice 3:1 (3:0)

Branky: 16. Kovačič, 27. a 40. Červenka – 71. J. Novák. Rozhodčí: Kříž – Filípek, Chvála. ŽK: 4:0 (Bouchal, Faktor, Koláček, Leština). Diváci: 90.

SK Lišov: Dejčmar – Leština, Koláček, Shýbal, Hlaváč, Faktor, Kovačič, Račák (63. Kandl), Bouchal, Pechoč (81. Kándl), Červenka (89. Brtna). Trenér: Beneda Jiří

Bernartice: Fučík – Charypar, Rakovan, Ťupa, Král (74. Peterka), Pěchota (61. Růžek), Šťástka, Novák D., Novák J., Homola, Smrčina.

Napsal(a) Jiří Hart | Foto Petr Hřídel