Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nemanice si vykoledovaly v Chýnově na Velikonoce příděl

 
úterý, 11. dubna 2023, 11:27

Chýnov - Před zápasem nejdříve hráči a diváci uctili minutou ticha památku bývalého dlouholetého fotbalisty Sokola Chýnov Jaroslava Zadražila, který zemřel po těžké nemoci v minulém týdnu ve věku 68 let.

Poté se již na chýnovské skvěle připravené hrací ploše strhla zásluhou domácího celku doslova střelecká smršť a ve 20. minutě již svítil na ukazateli skóre stav 5:0! Do konce poločasu pak přidali domácí ještě další tři branky, takže oba celky odcházely do šaten na úroveň krajské I. A tříděy za až neskutečného poločasového stavu 8:0! I diváci, opět se sešla v Chýnově výborná divácká návštěva, při občerstvení v poločase v místním bistru hovořili o tom, že osm branek v soupeřově síti za půli se jen tak v krajské třídě nevidí.

Ve druhém poločase pak provedli domácí trenéři všech pět možných střídání, aby pošetřili své opory na daleko těžší zápasy, které je nyní v Bernarticích a doma s Dačicemi čekají. Na trávník se tak dostali náhradníci a gólostroj domácích se přece jen trochu zpomalil. Přesto dokázali střídající hráči ve druhé půli odevzdanému soupeři přibalit na cestu domů ještě další tři branky, takže se celkový účet zastavil na konečném čísle jedenáct.

Kromě jedenácti inkasovaných branek nemaničtí hráči ještě asi pětkrát vykopávali míč z prázdné branky za již překonaným brankářem Nováčkem, navíc hosty také dvakrát zachránila branková konstrukce a jejich gólman předvedl rovněž i několik zázračných zákroků! Hosté prakticky za celých devadesát minut na branku domácích nevystřelili, jedinou střelu vyslali ve 26. minutě hry z trestného kopu, která však skončila vysoko nad Průšovou brankou. Poslední branku vstřelili domácí hráči v 75. minutě a poté se jejich brankostroj zastavil, takže se poslední čtvrthodina již jen dohrávala.

I hlavní rozhodčí Mráz měl s hosty slitování, takže se nastavovala ani ne celá minuta. O naprosté převaze domácího celku hovoří i počet zahrávaných rohových kopů 17:0. Že se hosté potýkají s jistými existenčnímuï problémy, bylo zřejmé i z toho, že s mužstvem přijel do Chýnova pouze jediný funkcionář, vedoucí mužstva, a také to, že se v sestavě objevili jak šestnáctiletý Adam Matoušek, tak i jednapadesátiletý Pavol Kuchar.

Pavel Pilík (asistent trenéra Chýnova): "V týdnu jsme si vyříkali chyby z posledního zápasu ve Čtyřech Dvorech. Začátek zápasu jsme chytili, dali jsme nějaké góly a o výsledku bylo velmi brzy rozhodnuto. Mimo jedenácti vstřelených gólů jsme ještě mnoho gólových šancí neproměnili. Ve druhé půli jsme vystřídali  a zápas se pak v závěru již jen dohrával. Musíme se nyní v týdnu dobře připravit na daleko těžší utkání, které nás čeká v sobotu na hřišti v Bernarticích."

Petr Böhm (vedoucí mužstva Nemanic): "Přijeli jsme na hřiště soupeře, který atakuje ty nejvyšší příčky v I. A třídě a neměli jsme vůbec šanci hrát s domácím silným celkem vyrovnanou partii. Výsledek hovoří úplně za vše a víc k zápasu nemám."

FC Chýnov – SK Nemanice 11:0 (8:0)

Góly: Doubrava 2, Král 2, Štiller 2, Vl. Hruška, Petrů, Rabiňák, D. Havlík a Voráč (vlastní). Rozhodčí: Mráz - Handšuh, Marek. Bez karet. Rohové kopy: 17:0. Diváků: 150.

FC Chýnov: Průša – Rytíř, Doubrava, F. Zadražil, Rabiňák (60. Štiller) – Kavka, Mládek (53. J. Hladík), Petrů (46. D. Havlík), Václ. Hruška (34. J. Hruška) - Král, Vl. Hruška (46. Štrouf). Trenér: Petr Holota.

SK Nemanice: Nováček – Vokáč, Hucek, Hlouška, A. Matoušek – Nushart, Veselý, Kuchař (46. Sojka), M. Matoušek – Kopa (26. Zasadil, 74. Šrámek), Motl.  Mužstvo vedl vedoucí mužstva Petr Bohm.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer