Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Druhý jarní zápas, druhá nula. Meteor Tábor dominoval v Dačicích

 
čtvrtek, 6. dubna 2023, 16:07

Dačice - V 16.kole I. A třídy na sebe narazily tradiční celky, Dačice a Meteor Tábor, které si zatím v průběhu sezóny vedou dobře. Šlágr kola ale dopadl možná až překvapivě vysokým vítězstvím Meteoru, který zápas rozhodl už v prvním poločase.

V první šanci se ocitli ovšem domácí, jenomže po rohovém kopu odkopl balón z nebezpečné zóny Pípal. Skóre se měnilo ve 13. minutě, když se prosadil, po centru Širokého od rohového praporku, hlavou Fiala.

Druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat a znovu v něm měl prsty Široký, který chytrou nahrávkou vyslal do úniku Sedláčka, jenž střelou okolo brankáře nezaváhal. Za minutu už tabule ukazovala skóre 0:3, když chyby brankáře využil Dařena.

Poté začaly trochu hrozit i Dačice, ale branku nevstřelily. Naopak na druhé straně obral ve 31. minutě Sedláček obránce a sám v úniku nadvakrát překonal brankáře. Tím se tak zapsal do listiny střelců již podruhé v zápase. Poslední střelu poločasu si připsal domácí kanonýr Štolba, ale Šedivý se nenechal zaskočit. Poločas tak skončil vedením Meteoru o čtyři branky.

Do druhého poločasu nastoupili domácí s nadějí na zlepšení a pomyšlením na obrat. Jenomže veškeré taktiky podkopal Dařena, který zakončil v 65. minutě Nerudův pas do sítě - 0:5.

Poté už se zápas spíše dohrával, protože šance domácích na obrat byla již zcela mizivá. Po konečném hvizdu obě družstva poděkovala svým příznivcům, kteří na zápas dorazili v hojném počtu a vytvořili skvělou atmosféru.

Díky těmto třem bodům se Meteor vyhoupl už na 4. příčku, o skóre a vzájemné zápasy před svého soupeře. Příští kolo se Meteor představí na svém hřišti v derby proti Veselí nad Lužnicí a Dačice narazí na nevyzpytatelnou Lokomotivu ČB.

FK Dačice - FK Meteor Tábor 0:5 (0:4)

Góly: 18. a 32. Sedláček, 19. a 64. Dařena, 13. Fiala. Rozhodčí: Průchová - Tupý, Janovský.  ŽK: 2:3. Diváků: 88.

Napsal(a) Vojtěch Kollárik | Foto Markéta Velková