Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lhenice po dobrém výkonu prohrály u favorita Mirovic

 
středa, 5. dubna 2023, 17:55

Mirovice – V 16. kole cestovaly předposlední Lhenice na půdu druhého týmu SK Mirovice. I přes slušně rozehraný zápas a poločasové vedení 1:0 se z Mirovic vrátily s prázdnou. Ve druhé půli domácí vyvinuli velký tlak, který korunovali třemi góly. Příští neděli zajíždí SK Lhenice do Čkyně, kde se bude prát už o dost potřebné body do tabulky.

Pohledem lhenického trenéra Ivo Čecha: „Po domácím utkání s Vimperkem jsem řekl, že toho není moc, co bych klukům vytknul a že věřím, že s takovým nasazením snad i body přijdou. Po dalším zápase bych mohl říct to samé. Náš sobotní soupeř je jedním z favoritů celého ročníku a má kvalitní kádr se zkušenými fotbalisty. První poločas byl celkem vyrovnaný, domácí Mirovice měly více ze hry a hrozily zejména perfektně zahrávanými standardními situacemi. Nám se na konci první půle podařilo z jedné brejkové situace jít do vedení brankou Vincika, který nahradil zraněného Prennera. Druhý poločas byl o něčem jiném, domácí zvýšili pohyb a zrychlili kombinaci, přehrávali nás a několik jasných šancí jim ještě pochytal brankář Dvořák, který měl na ruce i tu penaltu, po které srovnali stav. Mirovice zaslouženě výsledek otočily, ale my za stavu 2:1 šli sami na bránu Fišerem a mohlo to být možná jinak. Každopádně pro nás povzbudivý výsledek na hřišti velmi dobrého týmu, který by se určitě neztratil ani o soutěž výš. Nic jsme nevypustili, bojovali, kluky musím pochválit, přestože ne všechno bylo dobře, teď už je ale potřeba bodovat, i když to nebude vůbec lehké, zajíždíme do Čkyně.“

SK Mirovice – SK Lhenice 3:2 (0:1)

Góly: 62. R. Převrátil (pen.), 70. M. Štochl, 79. Janota - 41. Vincik, 90. Janošťák. Rozhodčí: Mach – Petričák, Kovařík. ŽK: 2:3 (67. Janota , 89. Vondrák - 41. Mahák , 61. Tůma , 90. Dav. Kiš. Diváků: 100.

Mirovice: Z. Čejdík - O. Kocourek, J. Štochl - J. Císař, J. Převrátil (87. J. Mašek), R. Převrátil, K. Mařík, A. Husar - P. Janota (80. T. Vondrák), M. Štochl, R. Peterka (83. M. Huleš).

Lhenice: Dvořák – Trojan, Tůma, Jedlička, Janošťák – Jirkovský (80. Dav. Kiš), Fišer (83. Dom. Kiš), Beran, Rosa – P. Prenner (25. Vincik), M. Mahák (87. J. Prenner).

Napsal(a) SK Lhenice | Foto Jan Klein