Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Roudné se nadřelo s oslabeným D. Dvořištěm

 
středa, 5. dubna 2023, 08:26

Roudné - Na jaře poprvé v domácím prostředí se představili fotbalisté Malše Roudné. V 16. kole I. A třídy hostili na Doprastav stadionu nováčka FK Dolní Dvořiště. V úvodním jarním utkání hrálo Roudné před týdnem ve Strunkovicích nerozhodně 1:1.

„Po minulé remíze ve Strunkovicích jsme chtěli doma za každou cenu vyhrát. A když musíte, tak to není jednoduché,“ říkal roudenský trenér Cepák.

Malše nakonec na vytoužené vítězství dosáhla, lehké to ale skutečně neměla. Dolní Dvořiště (už bez „Rakušanů“ Urazila se Smolenem) se prezentovalo jako kvalitní mužstvo, které se nebojí hrát fotbal.

V první půli měli hosté jednu vyloženou šanci, domácí Roudné dvě. Gól ale dala Malše. Ve 27. minutě zahrávali domácí rohový kop, brankář Miroslav Jirkal nedůrazně zasáhl a zimní posila Malše Václav Míka dala hlavou na 1:0. V tu chvíli ještě diváci netušili, že viděli rozhodující moment utkání. 

Ve druhém poločase již branka nepadla, i když šancí mělo Roudné dost. Úspěšná koncovka však chyběla a druhý uklidňující gól tak nepřicházel. S tím rostlo sebevědomí hostů, kteří mohli stále pomýšlet na vyrovnání.

Hráči Dolního Dvořiště na útočnou hru rozhodně nerezignovali, finální fáze ale nebyla jejich silnou stránkou. Naštěstí pro domácí. Hosté v posledních deseti minutách zapnuli a nebezpečně se přibližovali k bráně Daniela Havlíčka.

Malšanům se naopak vepředu víc otevíral volný prostor, čehož využívali k rychlým kontrům. Po jednom z takových brejků minul v 89. minutě odkrytou bránu Martin Vlk a v tu chvíli už si Roudenští hodně zahrávali.

Nejtěsnější vedení však uhájili a trenéru Pavlu Cepákovi spadl kámen ze srdce. „Moc si toho vítězství cením. Vyhrát 1:0 je možná lepší než vyhrát třeba 7:0. Výkon ale nebyl úplně takový, jaký bych si představoval. Zaplať pánbůh, že jsme to zvládli vítězně,“ ulevilo se kouči.

Malše Roudné - FK Dolní Dvořiště 1:0 (1:0)

Gól: 27. Míka. Rozhodčí: Frček - Hanzlíková, Dimitrov. ŽK: 7:1. Diváků: 100.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Ján Honza