Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Veselí zdolalo po dobrém výkonu Mladou Vožici

 
pondělí, 3. dubna 2023, 18:54

Veselí nad Lužnicí - Po nevydařeném podzimu došlo u domácího týmu k očekávané změně v trenérském složení. Vydařená zimní příprava a výhra v prvním jarním kole na hřišti Kovářova nalákala do ochozů veselského stadionu početnou návštěvu, která díky domácímu kotli dokázala vytvořit domácímu týmu mladíčků parádní atmosféru.

Veselští se od první minuty fotbalem bavili a svého soupeře jednoznačně přehrávali. V prvním poločase sice branka nepadla, ale diváci se nenudili. Domácí byli fotbalovější a bojovnější a vypracovali si více šancí. Ty největší měl Kolář v 9. a 43. minutě, ale neproměnil je. Hosté měli velkou šanci ve 25. minutě, jejich útočník ale nedosáhl na míč před prázdnou brankou domácích.

Druhý poločas přinesl kromě deště více šancí a také branky. V 53. minutě netrefil prázdnou domácí branku hostující Struska, o dvě minuty později střílel po pěkné kombinaci domácí Čech nad.

V 57. minutě se už domácí dočkali. Křiklán zahrál z levé strany přímý kop na hlavu domácího stopera Hájka, který s pomocí tyče poprvé rozvlnil síť v hostující brance - 1:0. V 64. minutě si na pravé straně krásně naběhl na dlouhý centr domácí Štětina. Z hranice velkého vápna přehodil brankáře hostů, ale míč se odrazil od břevna zpět do pole. K míči se jako první dostal Kolář a uklidil ho do brány – 2:0.

V 67. minutě nedokázali hosté zužitkovat velkou šanci a domácí je obratem potrestali. V 70. minutě se na pravé straně skvěle uvolnil Nuhlíček a naservíroval míč před prázdnou branku a Bursík se nemýlil – 3:0. Hosté dokázali zkorigovat výsledek v 80. minutě střelou Štěpána Kukly do prázdné branky – 3:1.

Domácí tým se díky předvedené hře a vítězství dočkal po konci zápasu zasloužených ovací početného publika. Dvě jarní výhry pomohly domácím v cestě ze spodku tabulky.

TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí – TJ Sokol Mladá Vožice 3:1 (0:0)

Góly: 57. Hájek, 64. Kolář, 70. Bursík – 80. Š. Kukla. Rozhodčí: Crkva – Bartůněk, Valeš. ŽK: 1:2 (Křiklán – Pešek, T. Kukla st.). Diváků: 110.                                                    

Veselí: Hejl – Nuhlíček, Hájek, Berezný, Křiklán – Štětina (71. Fichtner), Průcha, Čech (87. Lomský), Kolář (79. Kirilovicz) –Marcilis (46. Bursík), Šimek (90. Pechlát).

Mladá Vožice: Sarvadi – M. Želivský (54. Svatek), Kášek (79. T. Kukla ml.), Š. Kukla, Pešek (71. R. Želivský), Struska, Pisařík, Krch, T. Kukla st., Smetana, P. Kukla.

Napsal(a) Pavel Hajný | Foto Pavel Hajný