Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hráči Kaplice si znovu s chutí zastříleli a poskočili na páté místo

 
pondělí, 24. října 2022, 17:27

Kaplice - Po vysoké výhře v Netolicích chtěli Kapličtí uspět před vlastními fanoušky v utkání proti nováčkovi z „Kameňáku“. Za krásného podzimního počasí zavítala na stadion velice pěkná divácká návštěva.

V úvodu byli aktivnější hosté. Ve druhé minutě zahrával rohový kop z levé strany Kotalík, na zadní tyči zakončoval mimo Špát. O chvíli později po akci z levé strany dostal do vápna přihrávku tísněný Barnyk a i díky bránícímu hráči míč mezi tři tyče nenasměroval. Kapličtí měli první větší příležitost v sedmé minutě střetnutí. Gutheisovi nabídli míč hostující zadáci, střela po zemi skončila těsně vedle pravé tyče. Hostující gólman Janda byl poprvé překonán po čtvrthodině hry, bohužel pro domácí, skóre se neměnilo. Po autovém vhazování udržel míč ve vápně Divoký, zpětnou přihrávkou nabil Gutheisovi, za jeho střelou se gólman jen ohlédl, zachránila jej tyč, dorážející Daniel byl přesnější, radost mu však zmařil zdvihnutý praporek asistenta rozhodčího.

Na další šanci se čekalo poměrně dlouho, až do sedmadvacáté minuty, ale čekání se domácím příznivcům vyplatilo, protože další možnost už gólem skončila. Po autovém vhazování Gutheis poslal hlavou poslal míč na střed, po souboji Daniela s Rezkem míč propadl k Jakubu Vanišovi, ten si na vápně našel prostor ke střele a za přesně mířenou trefou k pravé tyči se gólman Janda pouze ohlédl – 1:0.

Hosté mohli odpovědět o několik minut později, když Dvořák připravil střeleckou pozici Špátovi, jemu však byla branka Spartaku příliš malá. Pět minut před přestávkou se neujala ani střela Kotalíka, která skončila v náruči brankáře Říhy. Do šaten odcházeli o gól spokojenější Kapličtí.

Těm na výbornou vyšel nástup do druhého poločasu. Gólman Říha přesným pasem našel na levé straně nabíhajícího Gondeka, který pronikl až do vápna, napálil však jen břevno, od země odražený balón odhlavičkoval obránce soupeře ke Gondekovi, který hlavou poslal míč zpět na bránu a tam z pozice notně zavánějící ofsajdem doklepl hlavou míč do sítě Robert Daniel2:0. Hosté mohli kontrovat o několik minut později, když se po autovém vhazování kolem bránícího soupeře obtočil Dvořák, mířil však jen nad bránu Spartaku. A tak znovu udeřili gólově Kapličtí. Divoký posunul míč střídajícímu Pastierovi, který po pěti vteřinách na hřišti vlétl do vápna a prudkým centrem na zadní tyči našel volného Roberta Daniela, jenž znovu zblízka skóroval – 3:0.

Spartakovci byli při chuti, byli častěji na balónu a měli i více brankových příležitostí. V polovině druhého dějství našel Divoký v gólové pozici Gutheise, ten však Jandovu bránu přestřelil.

Na další gól se čekalo do 79. minuty střetnutí. Štrbačka svým pasem hledal Bártu, bránící soupeř míč odhlavičkoval jen k nohám Marka Procházky, následovalo přiťuknutí a přesná křížná střela k tyči – 4:0. Pak se po dlouhém čase ke střele dostali i hosté, míč vyslaný z kopačky střídajícího Augusty skončil v Říhových rukavicích. V 83. minutě Kapličtí rozjásali své fanoušky popáté. Na levé straně Bárta patou posunul míč Gutheisovi, ten pronikl do vápna zpětnou přihrávkou oslovil právě Filipa Bártu a na střelu pod břevno nestihl Janda zareagovat – 5:1. Domácí útočník ve druhém startu za první tým Spartaku slavil premiérovou trefu. Tři minuty před koncem mohlo být ještě veseleji, když se míč od Gutheise přes Schneidera dostal k Bártovi, který zády k bráně zakončil pohotově patou, naštěstí pro hosty právě do míst, kde byl připravený gólman Janda.

Před dvěma zápasy na hřištích soupeřů zabodovali Kapličtí naplno, a díky zisku tří bodů se v tabulce posunuli na průběžné páté místo.   

TJ Spartak Kaplice – TJ Sokol Kamenný Újezd 5:0 (1:0)

Góly: 49. a 58. Daniel, 27. Vaniš, 79. Procházka, 83. Bárta. Rozhodčí: Smola – Tupý, Hanzlíková. Delegát: Matyš. ŽK: 2:1 (Štrbačka, Vaniš – Sadloň). Diváků: 215.

Kaplice: F. Říha – Štrbačka, T. Vávra (83. Schneider), Kuchař, Gondek - Daniel (73. Smolen), Procházka, Pál (57. Pastier), Vaniš (73. Bárta) - Divoký, Gutheis.

K. Újezd: Janda – Havlíček, Sadloň, Černý, Samborský, Štemberk, Špát, Dvořák (75. Šimek), Rezek, Barnyk (63. Rožboud), Kotalík (79. Augusta).

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec
 


 
Reklama