Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nová Ves dala ve Vodňanech čtyři góly, nestačilo to však ani na bod

 
středa, 25. května 2022, 09:12

Vodňany - V tomto kole na sebe narazily dva celky ze středu tabulky, Vodňany a Nová Ves, a tak byl osud utkání zcela otevřený.

Začátek lépe vyšel domácím, kteří se hned tlačili dopředu. Netrvalo dlouho a po chybě a nedomluvě novoveské obrany prošel k
zakončení Kadlec a s první šancí naložil jak se má - 1:0.

V další palebné situaci se ocitl o pět minut později opět Kadlec, ale novoveský gólman Cába jeho střelu vyrazil nad bránu. O dalších pět minut později se i hosté dočkali velké šance, to když po rozehrávce Pecha s Procházkou se dostal do slibné šance hostující kapitán Holý, jeho střela ale skončila těsně mimo tři tyče.

Další gól padl po centru vodňanského Hudáka, když ani Cába ani Neumann nezachytili míč a Iljushkin přišel lacino ke svému
gólu - 2:0.  Ale už o minutu později hráči Nové Vsi snížili na rozdíl jednoho gólu. Kanonýr Procházka obešel gólmana Váverku, na zadek posadil i obránce a následně nesobecky našel lépe postaveného Jiránka, který snížil na 2:1. Za další dvě minuty nebezpečně vypálil Holý, jenže ani tentokrát míč do sítě nedošel.

Další změna skóre přišla ve 33. minutě po nahrávce Hudáka mezi dvěma obránci  a střele Volmuta zpoza vápna, při níž neměl moc čisté svědomí brankář Cába - 3:1.

Poslední větší šancí prvního poločasu byla pěkná střela hostujícího Trejbala, kterou také skokem zneškodnil domácí brankář. Domácí byli v prvním poločase šťastnějším týmem, využívali svou levou stranu, na které měla Nová Ves tentokrát problémy, a skóre bylo po zásluze 3:1.

Další gól padl v 50. minutě. Domácí vykombinovali novoveskou obranu a ke konečné střele se dostal Píša a dal gól na 4:1. O pět minut později obdrželi hosté další gól. Po rozehraném přímém kopu gólman Cába míč vyrazil pouze před sebe, jako první se přihnal Kadlec a zvýšil na 5:1.

Hosté po obměně své pravé strany chtěli s utkáním ještě něco udělat a od této chvíle byli lepším týmem. Po autu v 64. minutě Vodák přiklepl Novákovi, ten našel centrem před brankou novoveského Procházku, který hlavou snížil na 5:2.

Další šance měli hosté, když domácí brankář Váverka fauloval ve vápně Vazače a pískala se penalta. K té se postavil zkušený Pech a snížil na rozdíl dvou gólů - 5:3.

Vzápětí došlo k incidentu, když si pro míč po vstřelené brance přiběhl její autor. Váverka ho loktem zasáhl, což zůstalo nepotrestáno.  Na to přiběhl další novoveský hráč Jiránek a do Váverky strčil. Ten se svalil a Jiránek dostal červenou kartu. Šance hostů na zvrat v tu chvíli o něco klesly.

Jenže Nová Ves dala gól i v oslabení. V 76. minutě po nahrávce Procházky domácí nedokázali míč odkopnout a ten se
dostal k volnému Novákovi, jenž snížil už na rozdíl jediné branky 5:4. Jenže o dvě minuty později přišla přísná penalta i na druhé straně a mohlo být prakticky rozhodnuto. K ní se postavil domácí Kukla, ale provedl ji velmi špatně a nechal vyniknout brankáře Cábu.

Poslední šanci ke skórování měl těsně před koncem zápasu novoveský Novák, kterému se ale míč při střele svezl z nohy. Nebýt toho, mohlo být vyrovnáno. 

FK Vodňany – TJ Nová Ves 5:4 (3:1)

Góly: 3. Kadlec, 21. Iljushkin, 33. Volmut, 50. Píša, 55. Kadlec - 24. Jiránek, 63. Procházka, 70. Pech (pen.), 75. Novák. Rozhodčí: Hanzlíková Aneta - Valeš Radek, Písek Martin. ŽK: 1:2 (Kukla – Holý, Beneš). ČK: 0:1 (70. Jiránek). Diváků: 50.

Napsal(a) Petr Lexa | Foto Petr Lexa
 


 
Reklama