Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kanonáda SK Lišov postihla Novou Včelnici

 
středa, 29. září 2021, 19:03

Lišov - Nabízela se paralela minulého zápasu, protože z posledních 4 zápasů obou soupeřů uhráli domácí bod za remízu 1:1. Motivace domácích borců byla jasná a podpořila ji i skutečnost, že hosté přijeli s torzem 13 hráčů a v předzápasovém rozcvičení se zranil Mareš Tomáš.

Domácí do zápasu vstoupili velmi razantně a již ve 2. minutě vedli 1:0, když Dan Koláček poslal za obranu míč krásným obloučkem na nabíhajícího Hlaváče, který po úniku téměř z poloviny nedal Tušilovi šanci. Ve 4. minutě nepříjemně vystřelil kapitán hostů Pivko, brankář Sojka míč s obtížemi kryl. V 10. minutě hosté pěknou kombinací několika hráčů rozehráli ”trmu vrmu”, ale dvě střely jim domácí obránci srazili. Následující desetiminutovka byla ve znamení několika nedotažených útoků obou mužstev.

Ve 20. minutě už opět gólově zaúřadovali domácí, když kapitán Bouchal rozehrál roh přihrávkou po zemi na nabíhajícího stopera Kándla, jeho vysoký centr Tušil neudržel a míč dorazil na 2:0 Ota Mach. Hosty to trochu srazilo do kolen a mohli vzápětí inkasovat, tentokrát Tušil “tušil” Bouchalův záměr a vychytal jeho střelu.

Do hry se mohli dostat ve 29. minutě, kdy si hluboko z vlastní poloviny “vyšlápl” Šlapanský, obešel tři protihráče, střela mu ale byla sražena do rohu. Vzápětí zahrával trestný kop asi z 30 metrů Pivko, jeho tvrdou střelu k tyči Sojka vyrazil do rohu. Ve 39. minutě po kombinaci Míry Koláčka a Bouchala se uvolnil Mach, ovšem Tušil pádem pod nohy šanci zrušil.

Ve 41. minutě měli hosté poslední možnost, kdy po zbytečném faulu na hranici trestného území kopali trestný kop. Pravděpodobný pokus o signál skončil překopnutím míče nad zeď i bránu Jarošem. Ve 43. minutě domácí završili skóre poločasu, když opět na krásný míč za obranu naběhl Červenka a po zpracování jej lobem poslal do brány - 3:0.

Tradiční poločasové prognózy domácích fandů byly vesměs pozitivní, hráči ale začali poměrně laxně, hráli pěší fotbal, míče tahali, a tak v 51. minutě byl posílen ojedinělý názor skeptiků, že prohrát se dá všechno. Tuček obral o míč Račáka, poslal jej do uličky Didekovi a ten prostřelil Sojku - 3:1.

Gól domácí probral a začali opět hrát, jako v prvním poločase. V 58. minutě po kombinaci několika hráčů byl faulován několik metrů před pokutovým územím Bouchal, exekuce se ujal stoper Kándl a obstřelem zdi poslal míč doprostřed brány, kde Tušilovi podklouzl pod tělem 4:1.

Domácím narostla křídla a najednou jich bylo plné hřiště, k čemuž pomohlo i oživení hry střídajícím Mlýnkem a později i Vávrou. V 62. minutě důsledně sledoval odkop Kándla na polovinu soupeře Pechoč, vybojoval míč pro Macha, který jej posunul na Míru Koláčka, jenž poslal uličkou do šance Pechoče a ten protrhl dosavadní střeleckou smůlu 5:1.

O chvíli později dobrou kombinaci Šlapanského s Didekem odvrátil do rohu Dan Koláček. Po jeho odvrácení následoval únik Macha jehož střelu Tušil vyrazil na roh. V 68. minutě Bouchal našel nabíhajícího velmi agilního Kándla, který s míčem prošel na penaltu, ovšem pak svou “slabší” pravou nohou překopl bránu.

Lišovští neustále soupeře tlačili a měli hru ve své moci, výsledkem byly dva rohové kopy bez efektu. V 71. minutě se téměř zopakovala předchozí gólová akce, když po kombinaci od vlastní brány převzal míč Červenka, přešel přes polovinu, přihrál Mírovi Koláčkovi, který poslal do šance opět Pechoče a ten tvrdou střelou z 20 metrů k tyči uzavřel skóre zápasu 6:1.

Posledních 20 minut vůbec nenudilo asi stovku diváků, když v 74. minutě Mlýnek tvrdě vystřelil od střídačky hostů a Tušil s obtížemi vyrazil míč na roh. O chvíli později sporadický útok hostů zakončil Didek z dobré pozice překopnutím branky. V 80. minutě trestný kop z cca 25 metrů vysoko přestřelil Pivko, v 87. minutě téměř ze stejného místa už jen těsně trestný kop překopl Tuček, vzápětí dobrý útok hostů stejně zakončil Šlapanský.

V předposlední minutě uvolnil po pravé straně Shýbal Vávru, ten míč zatáhl až k brankové čáře, přihrávkou po zemi našel u bližší tyče Macha, kterého zablokoval obránce a jejich “fotbal v leže” přerušil Tušil sebráním míče. Poslední akce patřila hostům, když trestný kop z 18 metrů zakončil Tuček stejně, jako předchozí. Diváci po skončení zápasu oběma mužstvům zatleskali, protože bylo pořád na co koukat, a tak se nikdo nenudil.

Jiří Beneda, trenér Lišova: „Především se nám povedl vstup do zápasu a poté se nám dařilo i proměňovat další šance během zápasu.“

SK Lišov – TJ Nová Včelnice 6:1 (3:0)

Branky: 3. Hlaváč, 21. O. Mach, 43. Červenka, 58. Kándl, 63. a 72. Pechoč. Rozhodčí: Písek – Herzog, Syrovátka. ŽK: 5:1 (D. Koláček, Červenka, Račák, O. Mach, Mlýnek - Malý). Diváci: 120.

Lišov: Sojka – Shýbal, Koláček Daniel, Kándl, Račák (60. Mlýnek), Hlaváč (66. Vávra), Koláček Miroslav (77. Bambule), Červenka, Pechoč, Bouchal, Mach Ota. Trenér Jiří Beneda.

N. Včelnice: Tušil – Malý (75. Zapotoka), Jaroš David, Pivko, Petráš, Šlapanský, Tuček, Didek, Vokuš, Jaroš Pavel, Novotný.

Napsal(a) Jiří Hart | Foto Lukáš Beneda
 


 
Reklama