Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Duel Plané s Novou Vsí se lámal v poslední čtvrthodině

 
úterý, 7. září 2021, 23:37

Ve čtvrtém kole zavítali hráči dosud neporažené Nové Vsi do také neporažené Plané. Okresní derby slibovalo náročný fotbal a to se také potvrdilo. Souboje Plané s Novou Vsí jsou vždy vyrovnané a kolikrát rozhodují maličkosti a první vstřelený gól.

Do prvního poločasu nastoupili domácí hráči s velkou chutí a zahrozili hned z počátku utkání třemi velkými šancemi. V těchto momentech podržel hosty brankář Bartizal, když postupně zneškodnil šance Šteyera, Motyky nebo Kořínka.

Vypadalo to, že se bude hrát na jednu bránu, ale i hosté z Nové Vsi postupně svůj projev zlepšovali. První šancí hostů byla střela kapitána Holého, kterou ale brankář Hotový vyrazil nad břevno. Domácí byli stále nebezpeční, hosté s brankářem Bartizalem a trochou štěstí vše ubránili. Kontroverzní situace přišla v 19. minutě, kdy domácí vsítili gól, snad regulérní, ale asistent rozhodčího signalizoval ofsajd a tudíž nebyla branka uznána.

Emoce na hřišti stoupaly, ale zápas se od této doby vyrovnal. Ve 43. minutě hosté měli několik střel na bránu Plané, žádná ale gólem neskončila. Emoce nechyběly ani v případě, když se hosté dožadovali pokutového kopu za ruku ležícího hráče na zemi. Rozhodčí ale nechal pokračovat ve hře. Do přestávky se už nic dalšího vážnějšího nestalo.

Smolný vlastenec určil vítěze

Druhý poločas se nesl ve vyrovnaném duchu, do prvního gólu nebylo mnoho šancí ani na jedné straně. Za zmínku stojí průnik Šteyera a zakončení Kořínka z Plané a také hlavička novoveského Gramana, když ani v jednom případě gól nepadl.

Věci se daly do pohybu v 74. minutě, když se hostům z Nové Vsi povedl rychlý přechod do útoku Markesem. Ten v rychlosti centroval do malého vápna, kde byl připravený k zakončení Macej, ale centr si nešťastně srazil do vlastní brány obránce Vrážek. Gól byl připsán novoveskému Markesovi - 0:1.

Čtvrt hodiny před koncem se Planá vrhla do útoku za vyrovnáním, ale hosté si již skóre hlídali a zodpovědně bránili. V 89. minutě přidali po nahrávce Šulčíka Markesovi pojistku, když si Markes poradil i s gólmanem Hotovým a podruhé v zápase skóroval - 0:2.

Nutno pochválit obě mužstva, Planá byla většinu prvního poločasu lepší, ve druhém se hra vyrovnala a vše bylo o prvním gólu. Ten dala Nová Vsi a dobrou týmovou prací dovedla zápas do vítězného konce.

SK Planá – TJ Nová Ves 0:2 (0:0)

Branky: 74. a 89. Markes. Rozhodčí: Kříž st. – Kříž ml., Ernst. ŽK: 2:3 (Szabó, O. Hotový – Pech, Holý, Vogl). Diváků: 150.

Napsal(a) Petr Lexa | Foto Petr Lexa
 


 
Reklama