Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Slávisté pod staronovým trenérem získali první bod ve Veselí

 
úterý, 7. září 2021, 23:16

Veselí nad Lužnicí – S nulou na kontě, poslední příčce a s novým trenérem Pavlem Janků, který vystřídal odvolaného Jiřího Orlíčka a vrátil se na místo činu, cestovala Slavia Č. Budějovice ke čtvrtému soutěžnímu utkání do Veselí. Domácí Lokomotiva držela druhé místo a očekávalo, že přidá do tabulky další body.

První poločas divákům nenabídl zajímavou podívanou. Domácí hráli nepřesně, jedinou šanci si vypracovali ve 12. minutě, kdy se po přetaženém rohu opřel do míče Nuhlíček a jeho křížná střela skončila vedle branky. Hosté lépe kombinovali a spoléhali především na brejky. Jeden z nich se jim ve 39. minutě vydařil a Bravenec dostal míč do branky.

O přestávce si domácí měli určitě co říci a také díky vydařenému dvojímu střídání ovládli ve druhém poločase hřiště. V 52. minutě se dostal do náznaku šance domácí Nuhlíček, ale na centr zprava hlavou nedosáhl. Budějovičtí mohli svoje vedení navýšit v 69. minutě. Toman zahrál skvěle přímý kop z hranice vápna, ale domácí brankář Hejl dokázal vyškrábnout míč z horního rohu branky.

Domácí byli stále v tlaku. V 70. minutě se Fichtner dostal z pravé strany do vápna, ale Čížek trefil pouze brankáře hostů. Zaslouženého vyrovnání se Veselí dočkalo v 73. minutě. Akci skvěle založil ve středu hřiště Doležal, nahrál doprava Čechovi, který nacentroval do vápna Fichtnerovi. Ten si míč zpracoval, nahrál na střelu Lukášovi a pak sám uklidil brankářem vyraženou střelu do sítě.

Hned o minutu později mohl otočit výsledek domácí Mach, který ale po Čechově rohu hlavou netrefil branku. Poslední šanci zápasu měli v 90. minutě opět domácí, ale po přímém kopu Čecha netrefil branku hlavou Hájek.

Utkání nakonec skončilo zaslouženou remízou. Hosté si ji zasloužili za výkon v prvním poločase a domácí za druhý poločas.

TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí – SK Slavia České Budějovice 1:1 (0:1)

Branky: 73. Fichtner – 39. Bravenec. Rozhodčí: Brych – Rom. Mráz, Handšuh. ŽK: 4:0 (Kadlec, Kolář, Hájek, Nuhlíček). Diváků: 80.

Loko: Hejl – Nuhlíček, Mach, Hájek, Kolář – Kadlec (61. Lukáš), Čížek, Doležal, Marcilis (46. Fichtner) – Veliký (46. Fukal), Čech. Trenér Zeman.

Slavia ČB: Rychlý – Mrzena, Klíma (63. Lhoták), Voldán, Slípka, Rajzl, Pinc, Bravenec (73. Dzietonický), Dvořáček (84. Frantík), P. Kindermann, Toman. Trenér Janků.

Napsal(a) (ph) | Foto Michaela Vrábková
 


 
Reklama