Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sedmigólovou přestřelku Rudolfova s Kaplicí rozhodl až vlastenec

 
pondělí, 26. července 2021, 14:25

Rudolfov - V neděli odpoledne v rámci letní přípravy poměřil Rudolfov své síly s Kaplicí. V utkání bohatém na góly a zajímavé situace si domácí vytvořili do přestávky dvougólový náskok, ale hned v nástupu do druhé půle Spartak vyrovnal na 3:3 a tento stav platil až do 83. minuty.

Domácí zahrozili jako první a to hned ve třetí minutě střetnutí. Z levé strany centroval Kovačičín, hlavičkující Sládek branku Spartaku jen těsně minul. Obdobná situace byla k vidění i v minutě čtrnácté. Tentokrát zprava poslal balón před branku Dvořák, do centru si naběhl Sládek, hlavou v tomto případě mířil nad bránu hostujícího celku. Vzápětí naopak Kapličtí z první příležitosti trestali. Schneider poslal balón na polovinu soupeře, Divoký jej posunul na Erika Pastiera, jenž dostal od obránců dostatek prostoru, navedl si míč na střelu a po jeho umístěné přízemní střele se gólman Keřka natahoval marně – 0:1.

V dresu Rudolfova byl hodně aktivní Sládek, který mohl nedlouho po inkasované brance srovnat stav, ale křížný pokus byl hodně nepřesný. V devatenácté minutě pak hlavní arbitr nařídil pro domácí pokutový kop po faulu Pastiera. Na bílý bod si míč postavil Radim Pouzar, ale střelou po zemi orazítkoval pouze levou tyč. Neproměněná penalta jakoby domácí hráče ještě více nabudila a v dalším průběhu byli jednoznačně lepším týmem. Kapličtí ztráceli díky pokaženým snadným přihrávkám mnoho míčů. V polovině první půle se Rudolfovští dostali do rychlého protiútoku, Šindelář na vápně podržel balón na kopačkách, našel na vápně nabíhajícího Radima Pouzara, jenž se uvolnil a střelou mimo brankářův dosah vyrovnal na 1:1.

Ve 26. minutě další rychlý kontr domácích. Z levé strany pronikl do šestnáctky Kovačičín, nastřelil však jen bližší levou tyč. Po půlhodině hry už domácí obrat ve vývoji skóre dokonali. Na levé straně chyboval při rozehrávce Gondek, domácí se lacino dostali k balónu, pronikli do vápna, přízemní přihrávka s notnou dávkou štěstí doputovala až na zadní tyč, kam si naběhl Radim Pouzar a zblízka poslal Rudolfov do vedení – 2:1.

Domácí byli při chuti. Sedmatřicátá minuta a další hlavička v podání Sládka a opět míč mezi tři tyče nenasměroval. Jenomže ještě v téže minutě po další zbytečné chybě si na prudký Šindelářův centr naběhl Radim Pouzar a přesným zakončením završil svůj hattrick – 3:1. Až poté se do vážnějšího zakončení dostali i spartakovci, kdy po Janouškově kolmici pronikl zleva do vápna Pastier, pálil sice tvrdě, ale vysoko nad bránu.

Kaplici prospělo střídání

Hostující trenér Ginzel nebyl s vystoupením svých svěřenců v prvním poločase vůbec spokojen, a tak sáhl ke změnám a do druhé půle poslal hned pětici hráčů. To domácí lodivod měl z tohohle pohledu své možnosti poněkud omezené, kdy do druhé půle poslal jen „hosta“ Jakuba Hrice.

Změny v kaplické sestavě přinesly záhy kýžené ovoce. Hned v první minutě druhého dějství Gutheis rychle provedeným autovým vhazováním našel rozběhnutého Erika Pastiera, ten se protáhl do vápna a střelou na zadní tyč snížil na rozdíl jediné branky – 3:2. A v 51. minutě bylo dokonce vyrovnáno. Josef Gondek si na levé straně vyměnil míč s Gutheisem, dostal se až do brankáře, na poprvé jej sice překonat nedokázal, ale z dorážky již uspěl – 3:3.

Kapličtí v nástupu do druhého poločasu favorita viditelně zaskočili. V 58. minutě z levé strany centroval Daniel, přetažený centr Gutheis sklepl Štěpánkovi, následovala přihrávka na hranici velkého vápna, kde se do míče opřel Ondřej Říha, proti povedené ráně vytáhl gólman Keřka skvělý zákrok, když míč konečky prstů dokázal vyškrábnout na rohový kop.

Až poté se začali prosazovat i domácí. V gólové pozici se ocitl zkušený Šindelář, pokusil se o technické zakončení, míč skončil těsně nad břevnem. Pak se mohl konečně v koncovce prosadit Sládek, tentokráte už prostor branky trefil, ale gólmana Schneidera neprostřelil. Ten si o chvíli později poradil i s umístěnou střelou Pouzara. Na druhé straně po centru Daniela zakončoval z první Štěpánek, ale pouze do míst, kde byl připravený gólman Keřka. Pak znovu zahrozil třígólový Pouzar, po zpětné Říhově přihrávce však v tomto případě mířil pouze nad bránu Spartaku. Deset minut před koncem pak po Pouzarově přihrávce hlavičkoval nad bránu Hric.

Rozhodnutí padlo sedm minut před koncem. Míč do šestnáctky poslal z pravé strany Pouzar, a Tomáš Faltus míč ve snaze odvrátit před dotírajícími soupeři poslal nešťastně do vlastní branky – 4:3. V samotném závěru měli ještě hosté výhodu přímého kopu z velmi dobré střelecké pozice, ale střelu Divokého nepropustila zeď a následná přízemní rána Vaniše mezi tři tyče nesměřovala. V brankově bohatém utkání tedy nakonec o gól vyhrál favorit střetnutí.

SK Rudolfov – TJ Spartak Kaplice 4:3 (3:1)

Branky: 23., 30. a 37. Pouzar, 83. vlastní (Faltus) – 15. a 46. Pastier, 51. Gondek. Rozhodčí: Pečenka – Zabilka, Švec. Bez karet. Diváků: 60.

Rudolfov: Keřka – Dvořák, Novotný, Hajný, Prokeš - Sládek, Hrbáč, Pouzar, Kovačičín - D. Říha, Šindelář. Střídali: J. Hric, Bláha.

Kaplice: Schneider – Kuchař, Čutka, Gondek, Vaniš - Janoušek, Micák, Daniel, Divoký - Gutheis, Pastier. Střídali: Faltus, F. Štěpánek, Pál, Koubek, O. Říha, Linhart, Beránek.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec
 


 
Reklama