Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. A třída: Sousedovice utržily od T. Svinů osmičku, Vimperk uhájil první místo

 
neděle, 20. září 2020, 20:03

Jihočeský kraj – Skupinu A nadále vede vimperský Šumavan, který nezaváhal v Nové Vsi. Poslední Sousedovice musely na domácím hřišti spolknout hořký debakl s T. Sviny, za které se blýskl pět góly Jiří Šemro. Skvělý nástup předvedly Vodňany. Za 18 minut zadělaly s Kaplicí na náskok 3:0. Bez bodů zůstává ve skupině B Ševětín. Táborský Meteor zachraňoval bod s Nemanicemi ve třetí minutě nastavení. Šlágrem byl nedělní duel Hluboké s Kovářovem, který neměl vítěze.

Ve skupině A si vedoucí mužstvo z Vimperka vyšláplo na dalšího soupeře. Na trávníku v Nové Vsi si výhrou o tři góly pojistilo první pozici, s níž před startem sezony určitě nepočítalo. Dva góly opět zaznamenal osmnáctiletý Tomáš Koloušek, podobně jako na domácím trávníku v minulém kole. Semice také zahrály dobrý zápas a bez větších starostí si poradily s Olešnicí. Po bezbrankové plichtě v první půli nasázely v průběhu sedmnácti minut čtyři góly a bylo o vítězi rozhodnuto. Za hosty už jen korigoval stav Horelica. Znakonu Sousedovice nová soutěž příliš nevoní, schytal na svém pažitu osmigólový debakl s favorizovanými Trhovými Sviny. Střelecky se za hosty zaskvěl Jiří Šemro, autor pěti gólů, dva vsítil Lukáš Gažák. Trhovosvinští jsou v tabulce s tříbodovou ztrátou na druhém místě.

Vodňany také hrají ve výborné formě, především na domácím trávníku. Tentokrát to schytala Kaplice, která obdržela šest gólů. Dvě trefy zaznamenal Jan Moravec (z toho jednu z penalty). Hostům byl vyloučen ke konci první půle Jiří Divoký. Dá se říci, že při čtyřgólovém náskoku domácích již tato skutečnost žádnou významnou roli, co se výsledku zápasu týče, neměla. Malše Roudné neměla problém s Netolicemi po bezgólovém první poločasu. Ve druhém již góly padaly pouze do sítě hostů. Roudné se díky plnému bodovému zisku posunulo na třetí příčku . Velešín pokračoval v rozdávání bodů a tentokrát si je odvezl prachatický Tatran. Předvedl se snajpr Tatranu Matyáš Babka, který zaznamenal všechny čtyři góly. Blaník Strunkovice na domácím trávníku překvapivě porazil jednoho z favoritů skupiny Planou. Domácí měli výborný nástup do zápasu a v průběhu úvodních patnácti minut zaznamenali tři góly. Hosté se dostali do kontaktu v 63. minutě Petrem Šteyerem proměněným pokutovým kopem. Domácí pak Josefem Brom třináct minut před závěrem odskočili opět na dvougólový náskok, který již do závěru zajímavého utkání udrželi.

Kovářov remizoval na Hluboké

Ve skupině B zaznamenaly velmi potřebné a cenné vítězství Čtyři Dvory. Ty si celkem v pohodě poradily se soupeřem z Nové Včelnice. V souboji dvou Lokomotiv zůstaly body v Č. Budějovicích. Po dobrém výkonu v první půli vedla suchovrbenská Lokotka nad veselskou Lokomotivou o dva góly. Hosté Janem Bursíkem korigovali stav a udělali zápas zajímavějším. Mladičký sedmnáctiletý Jakub Martinec však díky své trefě zvýšil náskok opět na dvougólový. Pak v poslední minutě stanovil výsledek utkání hostující Daniel Čech. Veselská Lokomotiva se po vynikajícím začátku soutěže v neskutečně vyrovnané tabulce propadla až na deváté místo, ovšem její ztráta na čelo je pouze dvoubodová!. Chýnov si jel do Ševětína pro všechny body a také je získal. Domácí prožívají neskutečnou krizi a celkové skóre z pěti odehraných zápasů nepotřebuje žádný komentář 4:27 a zaujímají poslední místo.

Bernartice zajížděly ke svému soupeři k Malému jezu do krajské metropole s respektem. Odehrály se Slavií zajímavý zápas, vycházely hlavně ze zabezpečené obrany a to se jim nakonec vyplatilo. Oba jejich góly zaznamenal po standardních situacích vynikající stoper Jakub Novák. Bernartice udělaly výhrou obrovský skok tabulkou vzhůru. Z devátého místa poskočily po odehraných až na třetí příčku. Čekanický Meteor se první domácí výhry opět nedočkal. V závěru zápasu s Nemanicemi měl velké štěstí, kdy vyrovnal skóre až ve třetí minutě nastaveného času Davidem Fialou (autorem prvního gólu ve 28. minutě). Za hosty se také dvakrát trefil Milan Horák. V očekávaném souboji o první místo a šlágru kola remizoval druhý Kovářov na hřišti momentálně první Hluboké nad Vltavou. Domácí vyhráli první půli gólem Tomáše Křiváčka. Hostující borci pak ve druhé polovině utkání výsledek za pět minut otočili zásahy Davida Pavlička a Jakuba Svojšeho. Spravedlivou plichtu pak domácím zajistil sedm minut před závěrečným hvizdem rozhodčího střídající Marek Pomeje. Pořadí prvních dvou mužstev se tedy nezměnilo. Na to třetí se probojovaly od počátku sezony velmi dobře a produktivně hrající Dačice. Nečekaně vyválčily všechny body v Lišově. Po poločasové plichtě 2:2 zapnuly na vyšší obrátky a góly Šimona Hrice a Jana Beneše v průběhu dvou minut zajistily tři body.


VÝSLEDKY 5. KOLA I. A TŘÍDY


Skupina A

TJ Nová Ves – TJ Šumavan Vimperk 1:4 (0:1)
Branky:
51. T. Novák – 55. a 59. Koloušek, 5. Vondrášek, 66. Friš. Rozhodčí: Vítek – Jarolím, Petr Šťastný. ŽK: 4:1 (Graman, Neumann, Pech, Janeček – Koloušek). Diváků: 100.

FC AL-KO Semice – TJ Sokol Olešnice 4:1 (0:0)
Branky:
68. a 73. Valach, 56. Veleman, 62. Jak. Keclík – 78. Horelica. Rozhodčí: Dimitrov – Tauber, Vejčík. DFA: Vrchota. ŽK: 0:1 (Mart. Koktavý). Diváků: 80.

FC Znakon Sousedovice – TJ Spartak Trhové Sviny 0:8 (0:2)
Branky:
27., 28., 68., 80. a 81. Šemro, 55. a 62. L. Gažák, 86. Macák. Rozhodčí: Tůma – Nedvěd, Ovčáček. ŽK: 1:4 (Horňák – Valut, Tomek, L. Gažák, D. Brůha). Diváků: 50.

FK Vodňany – FK Spartak Kaplice 6:1 (4:0)
Branky:
18. a 89. (pen.) Moravec, 10. M. Otepka, 14. Brož, 38. O. Benedikt, 51. Bína – 83. Gondek. Rozhodčí: L. Eibl – Mir. Pečenka, Klimeš. ŽK: 2:3 (Rud. Otepka - trenér, L. Benedikt – Divoký 2, Urazil). ČK: 0:1 (43. Divoký). Diváků: 100.

TJ Malše Roudné – 1. FC Netolice  3:0 (0:0)
Branky: 63. Neckář, 64. Vlk, 85. Vik. Kadlec. Rozhodčí: Cigáň – Herzog, Bumba. ŽK: 3:0 (Cepák, Navrátil, Malý). Diváků: 100.

FC Velešín – FK Tatran Prachatice  0:4 (0:2)
Branky: 5., 15. 51. a 79. Matyáš Babka. Rozhodčí: Kocina – Ct. Novotný, Kadlec. DFA: Jiří Urban. ŽK: 2:0 (Hynšt, Biňovský). Diváků: 100.

TJ Blaník Strunkovice nad Blanicí – SK Planá 4:2 (3:1)
Branky: 4. a 13. Šimčík, 15. Páník, 77. Brom – 25. Carda, 63. (pen.) Šteyer. Rozhodčí: K. Kříž ml. – K. Kříž st., Picka. ŽK: 2:8 (Páník, Jan Žurek – Ond. Hotový, Szabó, T. Pintér, Šteyer, Plojhar, Jan Pintér, Tibitanzl, Samek). Diváků: 90.


SKUPINA B

SK Čtyři Dvory – TJ Nová Včelnice 4:1 (1:0)
Branky:
41. Nečekal, 59. Hofmann, 64. Rachač, 79. Tengl – 86. Mareš. Rozhodčí: Kollmann – Písek, Bartůněk. ŽK: 2:0 (Pecha, Matušek). Diváků: 100.

TJ Lokomotiva České Budějovice – TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí 3:2 (2:0)
Branky:
17. Jánošík, 39. Ct. Novotný, 68. Martinec – 57. Bursík, 90. Čech. Rozhodčí: Brych – Leiš, Hnilička. ŽK: 3:2 (Sudek, Weinreb, Jánošík – Nuhlíček, Hejl). Diváků: 80.

SK Ševětín – FC Chýnov 0:3 (0:1)
Branky:
4. Prášek, 48. Král, 79. Ursacher. Rozhodčí: Leiš – Písek, Křížek. DFA: Tupý. ŽK: 1:2 (Rakušan – Prášek, Dav. Král). Diváků: 80.

SK Slavia České Budějovice – TJ Sokol Bernartice 1:2 (0:1)
Branky:
50. Jakub Pinc – 36. a 56. Jakub Novák. Rozhodčí: Boček – K. Kříž ml., Saidl. ŽK: 1:0 (Rajzl). ČK: 1:1 (87. Dráb – 87. Rakovan). Diváků: 95.

FK Meteor Tábor – SK Nemanice 2:2 (1:1)
Branky:
28. a 90+3. Fiala – 37. a 50. Horák. Rozhodčí: Jevčák – Rom. Mráz, Ryklík. ŽK: 2:4 (Svatek, Fiala – Dubský, Mir. Novotný, Horák, Záveský). Diváků: 70.

TJ Hluboká nad Vltavou – TJ ZD Kovářov  2:2 (1:0)
Branky: 35. Křiváček, 83. Pomeje – 63. Pavličko, 68. Svojše. Rozhodčí: Herzog – Cigáň, Bumba. DFA: Řezáč. ŽK: 4:2 (Kössl, Kadlec, Hájek, Stráský – Kukučka, Holub). Diváků: 120.

SK Lišov – TJ Centropen Dačice  2:4 (2:2)
Branky: 27. (pen.) Pechoč, 32. Koláček – 14. a 70. Hric, 8. Dedič, 72. Beneš. Rozhodčí: Talíř – Valeš, Jindrle. ŽK: 2:4 (Jan Kándl, Bouchal – Matěj Votava, Točík, Máša, Beneš). Diváků: 147.


Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Libor Granec, Michaela Vrábková, Michal Průcha, Petr Tibitanzl
 


 
Reklama