Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Týně padaly góly a jiskřily emoce. Hluboká dvakrát vyrovnávala

 
úterý, 12. listopadu 2019, 23:27

V závěrečném kole I. A třídy, skupiny B, změřily síly ve studené listopadové sobotě dva týmy ze špičky tabulky. Doposud jednoznačně suverénní Olympie Týn nad Vltavou, která předchozích dvanáct zápasů projela jako nůž máslem a neztratila ani bod, přivítala před slušnou návštěvou pronásledovatele z Hluboké nad Vltavou.

V přímém souboji o postup do nejvyšší krajské soutěže přijeli Hlubočtí do Týna s ambicí snížit šestibodovou ztrátu na svého soupeře. Případná porážka by dala postupovým ambicím olympijáků ještě reálnější naděje.

V úvodním poločase byla celkově vidět vyrovnaná hra.  Již v první minutě otestoval domácí Stoklasa pozornost brankáře Hrtuse prudkou přízemní střelou mezi tyče, kterou strážce hlubocké branky bezpečně zlikvidoval. Velké šance na skórování se dočkali hosté ve 21. minutě, kdy po promáchnutí brankáře Vachuty se dostal k míči T. Adam, který část odkryté branky netrefil a střílel mimo tyče branky Olympie.

Okamžik první, šťastné branky zápasu přišel ve 30. minutě, kdy po rohovém kopu Týnských hlavičkoval domácí Brom v malém vápně přímo do zátylku hlavy k bráně zády stojícímu Pavlu Vařilovi a odražený skončil v brance Hluboké.  Možnost navýšení vedení domácích přišla v samém závěru poločasu (43. minuta), kdy po menším zmatku v obraně Hluboké se dostal odražený míč k Štosovi, který však z dobré pozice pálil nepříliš důrazně a nepřesně.

Povedeným střeleckým pokusem se v 56. minutě prezentoval domácí Štos, jehož prudká střela mířila těsně nad bránu. V 62. minutě poslal hostující trenér Borový na hřiště čtvrtého útočníka. Kučeru nahradil na hřišti Pavel Hájek, který po půl minutě pobytu na hřišti povedenou hlavičkou přeloboval Vachutu a zařídil Hluboké vyrovnání – 1:1.

Hlubočtí poslali další útočníky do hry

V druhém poločase již trochu polevující hra domácí Olympie dostala dva impulsy. Nejdříve v 67. minutě se Štos řítil sám na hostujícího brankáře, ale přetaženým lobem přehodil nejen vyběhnuvšího Hrtuse, ale i branku Hluboké. Za pět minut se k průniku do prostoru velkého vápna dostal Dobal, kterého poslal skluzem k zemi Kössl a sudí nařídil penaltu, kterou s jistotou proměnil Pavel Vařil.

Hluboká byla aktivnější a ve snaze o vyrovnání zahrozila Dědinou, který v 82. minutě ze slibné pozice hlavičkoval nad bránu. Následně na druhé straně o dvě minuty později kontroval Brom, který hlavou rozezvučel břevno Hrtusovy brány. Pět minut před koncem přišla další velká chvíle hlubockého Pavla Hájka, který zcela osamocen poslal míč pod břevno a vyrovnal na 2:2.

V samém závěru plály emoce jak na trávníku, tak následně při odchodu ze hřiště kvůli neuznanému třetímu gólu Hluboké v 89. minutě, kdy si dal vlastní gól Mravec. Remíza znamenala pro domácí Olympii první bodovou ztrátu, rival z Hluboké šestibodové manko nestáhl, v případě výher v obou zápasech (jaro zahájí s Týnem doma) mohlo být bodově srovnáno.

„Musím říci, že mne Hluboká překvapila, protože hrála docela aktivní fotbal,“ poznamenal po utkání týnský trenér Jiří Orlíček. „Hrozila v prvním poločase ze standardních situací, z kterých jsme to uhrávali jen tak tak. Hluboká byla vyrovnaným soupeřem. Poprvé srovnala šťastně Hájkem, na kterého jsem hráče upozorňoval. Myslím si, že rozhodly naše neproměněné šance. Za stavu 1:1 běžel sám na bránu Štos, přehodil to, a za stavu 2:1 po Dobalově centru to Brom dal z malého čtverce nad bránu. Kdybychom odskočili, tak už bychom to uhráli. Ale i Hluboká měla šance a ten bod zasloužila,“ zmínil Orlíček.

Pro druhou Hlubokou byla remíza málo, potřebovala bodovat naplno. Suverénovi soutěže ale zle zatápěla. „Utkání bylo kvalitní z obou stran a na rovinu řeknu, že jsme si určitě nezasloužili prohrát, naopak si myslím, že jsme si za výkon ve druhé půli zasloužili vyhrát. Situaci při neuznaném třetím gólu asi nemá smysl komentovat, rozhodčí to tak vyhodnotil a s tím nic neudělám,“ uvedl kormidelník Hluboké Miloslav Borový.

FK Olympie Týn nad Vltavou – TJ Hluboká nad Vltavou 2:2 (1:0)

Branky: 30. a 73. (pen.) Vařil – 63. a 85. Hájek. Rozhodčí: M. Havlík – Lovětínský, Vican st. DFA: Štuk. ŽK: 2:6 (Vařil, Boček – Maňhal, Blažek, Kössl, Kadlec, T. Adam, Procházka). Diváků: 304.

Týn: Vachuta – Houska, Vařil, Brom, Meidl – Boček (69. Šálený), Dobal, Plojhar, Mravec – Stoklasa (90. Šťastný), Štos. Trenér Jiří Orlíček.

Hluboká: Hrtus – Kössl, T. Adam, Stráský, Kučera (62. Hájek) – Rubick, Maňhal, Rottenborn (46. Dědina), Blažek – Novák, Kadlec. Trenér Miloslav Borový.

Napsal(a) Petr Vlasák | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama